Gas en licht vergelijken Nijega Nu energiebedrijven vergelijken en bespaar tot €160


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom / elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energiekosten. En dat is soms best een flink bedrag. In het bijzonder het gas beïnvloedt de energiekosten. Hierdoor is het beslist niet onverstandig om te analyseren welke energieleverancier het voordeligste energiepakket levert. Snel gas en licht leveranciers in Nijega vergelijken? Vul postcode + huisnummer + verbruik in. Door middel van deze website kan je als consument direct de kosten van gas licht berekenen. Hierna bekijk jij binnen no-time de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Nijega [Update februari 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – verreweg – de allerbelangrijkste aansluitingen in jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet via een totaal abonnement. De wateraansluiting bestel je bij het waterbedrijf in de regio Smallingerland (voorbeelden zijn Vitens). Gas en licht afsluiten in Nijega doe je wel bij één leverancier. Middels de energievergelijker bekijk je het meest betaalbare contract. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Begin nu met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over aanbiedingen van Enexis).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Schat gas + stroom gebruik.
  3. Filter op de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen uit NL, wind, groen, co2 gecompenseerd, groen uit EU).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor februari 2024.
  6. Bereken het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze is gelinkt aan jou, en niet op basis van een adres. Wil je toch een ander pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Nijega.

Nieuwbouw? Gas, water en elektra aanvragen gaat via MijnAansluiting. Zo af en toe is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor stroom is passend bij een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten februari 2024

Wil jij graag bij Greenchoice, NLE, Pure Energie, Eneco, Vattenfall of Oxxio, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers? In de volgende lijst zie je actuele kwalitatieve pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden consumeert gas en elektriciteit. De kosten voor energie wisselen nogal per gezinssamenstelling. De maandelijkse energienota ligt in de range tussen de €120 – €170. Eenvoudig jouw gas licht kosten berekenen? Dat kan met onze handige energievergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk de kosten van gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Nijega vegelijken. In de tabel achterhaal jij de nominale gas-licht kosten voor diverse woningtypes en gezinssamenstellingen. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw rekening van de energieleverancier, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Nijega. Betaal ik veel voor gas en elektra? In de tabel bekijk jij het geschatte energieverbruik in de regio Smallingerland.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,5 €121,75 €132,75 €140,5
Tussenwoning €109 €140 €154,25 €163,5
Hoekwoning €132,5 €151,5 €166,5 €178,25
2 onder 1 kap €144,5 €169,5 €183,75 €194,5
Villa €176,5 €198 €212,25 €224,5
Gemiddeld €123 €144,5 €160,75 €169

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. In de regel ligt dit aan de netbeheerder (als. Liander). Dit is vaak toe te wijzen aan werkzaamheden aan het netwerk. Vaak is zo’n storing in enkele ogenblikken gefixt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken kun je nog maar weinig kanten op. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Nijega? Het maakt niet uit of je zit bij Budget Energie en Oxxio: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De maandelijkse energienota verminderen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder achterhaal jij suggesties die je direct kan toepassen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Snel resultaat zien? Minder stroom consumeren is inherent aan een lagere nota. Zoals “de verwarming omlaag doen ” en “Spouwmuren isoleren.” Of plaats zo’n HR-ketel van Atag, Nefit, AWB, Intergas of Vaillant.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is zeker ons advies! Selecteer een (kort) 1 jarig abonnement met hoge bonus voor nieuwe klanten. Jij regelt dit snel door gebruik te maken van onze specialisten.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Centrale verwarming zorgt voor een hoge gasrekening. Tegenwoordig kun jij gebruik maken van velerlei milieuvriendelijke installaties die goedkoop verwarmen. Denk aan warmtepomp, pelletkachel, warmtenet, zonneboiler, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

Tegenwoordig zijn er flink wat aanbieders van gas en elektra. Welke leverancier past bij mij? Dat ligt aan wat jullie precies zoeken. Hecht jij waarde aan uitstekende service, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of juist het goedkoopste energiecontract? Lees nu verder over energiepakket Geersdijk vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies in dat geval eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Hoe vind ik die? Voer jouw gegevens in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je detecteert zonder problemen de goedkoopste leverancier van gas en elektra (die levert in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groene stroom en gas

Wil jij vooral dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Markeer dan de “duurzame energie” optie. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar stroom en gascontracten op basis van bronnen als CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, groene stroom uit NL, groene stroom uit EU.

Uitstekende reviews

Steeds meer mensen eisen een uitstekende klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een adequate klantenservice, en heldere communicatie zijn belangrijk. Daarvoor neem je als uitganspunt de gemiddelde cijfers en betrouwbare meningen van andere consumenten voor energiebedrijven Nijega.

Overstappen

Elke aanbieder wil nieuwe gebruikers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat je aan een contract vastzit. Check altijd de voorwaarden in het contract. Start pas hierna met het oversluiten definitief maken. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan aanvullende advies omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Nijega kan vandaag nog via de pc. Daarvoor zijn pakketten voor de zakelijke markt. De tarieven worden weergegeven inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag de BTW aftrekken. Dit wordt ook gedaan wanneer men investeert in producten als zonnepanelen. De energiekosten van bedrijven zijn een stuk scherper dan die voor consumenten. De compensatie kan toenemen wanneer je een heleboel gas en elektriciteit gebruikt. Groot voordeel t.b.v. ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afnemen. Het aandeel van het privégebruik mag men als zakelijke kosten opvoeren. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Zeist afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal bedrijven zien heil in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Nijega gebeurt ook door te gaan voor duurzame oplossingen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal de zakelijke markt niet langer gebruik maken van gas. Samengevat: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook fabrieken en kantoren. Door dit toe te passen draagt iedereen bij aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Nijega vergelijken Moeiteloos een stroom & gas contract afsluiten & aanvragen