Gas en licht vergelijken Molenend Direct energiemaatschappijen vergelijken en bespaar wel €220


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom / elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de maandelijkse energierekening. Dit kan aardig in de papieren lopen. Met name het gas beïnvloedt jouw energiekosten. Hierdoor is het verstandig om te controleren welke energieaanbieder een aantrekkelijk contract aanbiedt. Onmiddellijk gas en licht leveranciers in Molenend vergelijken? Voer je adres en ook energieverbruik in. Met behulp van de vergelijker kun je eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Naderhand achterhaal jij direct de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Molenend [Update mei 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het betreft hier – overduidelijk – de meest essentiële voorzieningen in een woning. Gas, water en licht bestel je niet middels 1 combinatie abonnement. Water wordt geregeld via de verantwoordelijke wateraanbieder in de provincie Tytsjerksteradiel (dit zijn organisaties als Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Molenend doe je wel bij één maatschappij. Geholpen door deze website bekijk je het pakket met de laagste prijs. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Begin nu met het 7-stappen model (of bezoek overstappen naar Enexis).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Maak een schatting van je energieconsumptie.
  3. Bepaal het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen, zon, grijs, groen uit EU, groen uit NL).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Klik op de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en is niet gebonden aan adres. Willen jullie wel een andere contract? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Molenend.

Ga je nieuwbouwen? Gas, elektra en water vraag je aan bij Mijnaansluiting.nl. Soms is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een abonnement voor stroom is genoeg in het geval van een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten mei 2024

Weet je alles al van Greenchoice, Pure Energie, Eneco, NLE, Vattenfall of ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers? In de volgende lijst ontdek je de huidige veel gekozen energiecontracten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens consumeert gas en elektriciteit. De energiekosten variëren nogal per woning. Gemiddelde maandafrekening ligt tussen de €110 – €150. Eenvoudig jullie gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk met onze gaslicht-vergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Molenend vegelijken. Onderstaand vind jij mogelijke gas-licht kosten voor populaire klasse woningen en aantal inwoners. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw energierekening, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Molenend. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Hierna vind je het gemiddelde energieverbruik in de regio Tytsjerksteradiel.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €101,5 €122,25 €132 €143,5
Tussenwoning €109,25 €140,75 €153 €164,5
Hoekwoning €130,25 €149,5 €166,5 €177,25
2 onder 1 kap €147,5 €170,5 €184,25 €194,25
Landhuis €178,5 €199,25 €215,25 €221,25
Gemiddeld €122,5 €145,5 €160,75 €171,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Normaliter ligt dit aan de netbeheerder (bijvoorbeeld Liander). Dit is vaak toe te wijzen aan onderhoud en reconstructie. Gebruikelijk is zo’n elektriciteitsstoring heel erg snel verholpen. Wanneer je zonder stroom zit is de impact direct groot. Een storing bij de netbeheerder in Molenend? Het maakt niet uit of je zit bij Fenor of Powerpeers: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De maandelijkse energienota omlaag bijstellen kan op verschillende manieren. Hieronder ontdek je aanwijzingen om meteen te besparen op energie.

 1. Energiegebruik reduceren
  Snel resultaat zien? Minder energie verbruiken resulteert direct in minder lasten. Opties zijn “apparaten uitschakelen ” en “Let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.” Of bestel de HR-ketel van Remeha, Intergas, Atag, Vaillant of Nefit.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie kan snel uit! Kies voor een (kort) 1 jarig abonnement waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat vind jij moeiteloos door het toepassen van onze vergelijker.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen is gewoon duur. Op dit moment kan je profiteren van veel groene producten die op lage kosten draaien. Onder andere biomassaketel, zonnepanelen, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is het beste?

In ons land zijn er flink wat leveranciers die gas en stroom leveren. Welke stroomaanbieder moet ik kiezen? Dat ligt aan je wensen en behoeften. Hecht jij waarde aan goede hulp en ondersteuning, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of kijk jij enkel naar de prijs? Vind alles uit over energiepakket Doezum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Kies in dat geval ogenblikkelijk de scherpste energieleverancier van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Voer jouw gegevens in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij achterhaald ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom (die werken in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Wil jij vooral dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Markeer dan natuurlijk de optie “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar gas + stroom pakketten op basis van onder andere groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie.

Hoogste waardering

Meer en meer consumenten hopen op een professionele klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, medewerkers met kennis, en transparantie is noodzakelijk. Hiervoor kijk je naar het cijfer en recente beoordelingen van klanten voor energiebedrijven Molenend.

Overstappen

Elke energiemaatschappij wil nieuwe gebruikers. Overstappen van energie is soms niet toegestaan doordat je met een contract te maken hebt. Check daarom de einddatum van je contract. Ga pas daarna een nieuw energie-abonnement bestellen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je extra details inzake zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Molenend kan probleemloos door het internet. We zien steeds meer unieke zakelijke abonnementen. De energietarieven kun je vinden in bruto en netto prijzen. Ondernemers kunnen namelijk de 21% BTW weer terugvragen. Dit is ook gebruikelijk bij de aanschaf van o.a. zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor bedrijven zijn een stuk lager dan het tarief voor de normale consument. De korting kan toenemen wanneer je meer gas en elektriciteit consumeert. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting bestellen. Een stukje van eigen privégebruik kan men als zakelijke kosten opvoeren. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Waddinxveen afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: bedrijven maken de keuze voor zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Molenend gebeurt ook door geld te steken in groene energiebronnen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal ook de zakelijke wereld van het gas afgaan. Samengevat: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook op kantoor. Door dit toe te passen draag jij met jouw business bij aan de energierevolutie.

Energiepakketten Molenend vergelijken Makkelijk & snel een licht en gas contract aanvragen + afsluiten