Gas en licht vergelijken Menaam Direct energiemaatschappijen vergelijken en bespaar €215


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energierekening. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Overwegend het gasverbruik kom je weer tegen in de energiekosten. Om die reden loont het om na te gaan welke energiemaatschappij het voordeligste energiepakket levert. Probleemloos gas en licht leveranciers in Menaam vergelijken? Geef je huisnummer, postcode & verwachte gas-licht verbruik in. D.m.v. gaslichtafsluiten.nl kan je à la minute de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend tref jij nu de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Menaam [Update maart 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – overduidelijk – de meest elementaire aansluitingen in jouw huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen door middel van een totaal abonnement. Water krijg je van de betreffende leverancier uit de omgeving Menameradiel (denk hierbij aan Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Menaam kan gemakkelijk bij één aanbieder. Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je het pakket met de laagste prijs. Hoe doe ik dit? Ga aan de slag met het bijgaande stappenplan (of bekijk prijzen vergelijken van Greenchoice).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Geef een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (zon, co2 gecompenseerd, groen uit EU, wind, groen uit NL).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Spot het voordeligste energiebedrijf.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze is gelinkt aan jou, en niet op jouw huis. Willen jullie wel een andere contract? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Menaam.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektriciteit registreer je bij www.mijnaansluiting.nl. Mogelijk doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een stroompakket is toereikend bij een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten maart 2024

Ken jij NLE, Eneco, Greenchoice, Essent, Pure Energie of ENGIE, Oxxio, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers? In de kolommen hierna tref je diverse vaak gekozen pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning consumeert gas en elektriciteit. De kosten verschillen flink per huis. Het doorsnee maandelijkse voorschot ligt ergens tussen de €85 – €155. Snel jullie gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk middels de vergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Menaam vegelijken. In het schema hieronder zie je aannemelijke tarieven voor diverse soorten woningen en aantal inwoners. Hoe verhoudt mijn energierekening? Neem jouw energierekening, check de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Menaam. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In het schema hieronder vind jij een inschatting van het energieverbruik in de regio Menameradiel.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101 €123 €130,75 €140,5
Tussenwoning €109,5 €141 €154,75 €163,25
Hoekwoning €130 €151,5 €167,5 €179
2 onder 1 kap €147,5 €167,5 €182 €191,5
Villa €176,5 €198,25 €212,75 €221,75
Modaal €122,5 €147,25 €160,25 €169,25

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Doorgaans ligt dit aan de netbeheerder (zoals Coteq Netbeheer). De oorzaak is vaak te vinden in netuitbreidingen. Meestal is een stroomprobleem binnen enkele uren gefixt. Op het moment dat er geen stroom is, is er al snel paniek. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Menaam? Of je nu stroom afneemt bij De Vastelastenbond en Pure Energie: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bezuinigen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energiekosten beperken is mogelijk op verschillende wijzes. Bijgaand detecteer je tips & tricks die je direct kan toepassen.

 1. Gebruik energie verlagen
  Vandaag nog aan de slag? Minder energie verbruiken is inherent aan een lagere nota. Bijvoorbeeld “een afwasteil gebruiken ” en “Zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.” Of installeer een HR-ketel van Remeha, Vaillant, Nefit, Atag of AWB.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie loont! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Dit zoek je ogenblikkelijk op basis van onze tools.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Je huis verwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Vandaag de dag bestaan er diverse groene energiebronnen die goedkoop verwarmen. Zoals pelletkachel, zonneboiler, infraroodpanelen, biomassaketel, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder past bij mij?

In Nederland werken diverse bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke stroomaanbieder is het beste? Dit heeft te maken met je wensen en behoeften. Vind je zaken belangrijk als een goede klantenservice, groene stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Ook interessant: energiepakket Eede vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Selecteer dan vandaag nog de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Hoe vind ik die? Voer jouw gegevens in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij doorzoekt binnen no-time de goedkoopste aanbieder van gas licht (werkzaam in Friesland) voor jouw situatie.

Groene stroom en gas

Kijk jij vooral of energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Sorteer dan zeker als bron “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas + stroom pakketten op basis van bronnen zoals groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, zonne-energie, windenergie.

Uitstekende reviews

Sommige consumenten kiezen voor goede klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, medewerkers met kennis, en duidelijke omschrijvingen zijn belangrijk. Daarvoor check je het cijfer en de laatste reviews van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Menaam.

Overstappen

Elke energieleverancier zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan soms lastig worden doordat je met een contract te maken hebt. Check eerst de datum dat je contract afloopt. Hierna kan jij pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je meer advies met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Menaam is binnen no-time online. Je vindt veel B2B contracten. De tarieven zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Bedrijven mogen de betaalde BTW terugvorderen. Dit wordt ook gedaan als men een aankoop doet van o.a. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor bedrijven zijn soms lager vergeleken met de reguliere prijzen. De bonus kan hoger worden op het moment dat je meer dan gemiddeld gas en elektriciteit inkoopt. Het grote voordeel aangaande ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting inkopen. Een deel van je privégebruik mag je opgeven als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Westendorp afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Het is een trend: zakelijke klanten hebben interesse in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Menaam kan natuurlijk door geld te steken in milieuvriendelijke producten zoals biomassaketels, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. In de toekomst zullen ook fabrieken het gasverbruik moeten terugdringen. Oftewel: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook ondernemingen. Zo draag jij je steentje bij aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Menaam vergelijken Direct een elektra & gas contract afsluiten & aanvragen