Gas en licht vergelijken Meerstad Nu energiemaatschappijen vergelijken en bespaar tot €210


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom / elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de maandelijkse energierekening. En energie is zeker niet goedkoop. Bovenal het gas beïnvloedt de energienota. Hierdoor is het verstandig om te vergelijken welke energieleverancier het voordeligste energiepakket levert. À la minute gas en licht leveranciers in Meerstad vergelijken? Geef je huisnummer, postcode en ook energieverbruik in. Op basis van de energievergelijker kan je als consument onmiddellijk de kosten van gas licht berekenen. Daarop tref jij probleemloos de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Meerstad [Update april 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – verreweg – de allerbelangrijkste aansluitingen voor jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet op basis van 1 combinatie abonnement. Water wordt geregeld via de betreffende leverancier in de regio Slochteren (bijv. Duneo). Gas en licht afsluiten in Meerstad doe je wel bij één organisatie. Geholpen door de vergelijker ontdek je het pakket met de laagste prijs. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Begin nu met het advies van onze experts (of lees verder over prijzen vergelijken van De Vastelastenbond).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Groningen).
  2. Maak een inschatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Bepaal een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Bepaal de energie afkomst (wind, co2 gecompenseerd, grijs, groen, zon).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Bepaal de voordeligste energieleverancier.
  7. Bestel het pakket online, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op jouw huis. Liever wel wisselen van pakket? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Meerstad.

Betreft het nieuwbouw? Gas, stroom en water kan je aanvragen bij MijnAansluiting. Mogelijk is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een stroompakket is zat wanneer je kiest voor het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten april 2024

Kiezen jullie voor NLE, Vattenfall, Pure Energie, Essent, Greenchoice of Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent, Oxxio, ENGIE? In de volgende lijst achterhaal jij actuele meest gekozen stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin gebruikt gas en elektriciteit. De kosten voor energie fluctueren nogal per huis. De maandelijkse tarieven / nota varieert tussen €80 – €180. Probleemloos jouw gas licht kosten berekenen? Dat doe je middels de vergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Meerstad vegelijken. In de tabel detecteer je de doorsnee tarieven voor verschillende soorten huizen en huishoudens. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw rekening van de energieleverancier, check de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Meerstad. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Hieronder achterhaal jij het gemiddelde energieverbruik in de regio Slochteren.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99 €121,75 €133,5 €143,5
Tussenwoning €108,5 €138,5 €152,5 €162,5
Hoekwoning €131 €151,75 €169,5 €178,75
2 onder 1 kap €146,75 €168,75 €183,5 €193,75
Bungalow €178 €197,25 €213,25 €223,75
Modaal €121,75 €144,75 €158,25 €168,25

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Normaal heeft dit te maken met de netbeheerder (bijv. Westland Infra). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoud en reconstructie. In een doorsnee situatie zijn stroomproblemen in enkele ogenblikken weggewerkt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is de impact direct groot. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Meerstad? Dit is nooit exclusief te wijten aan Essent en MAIN Energie: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bezuinigen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De energielasten beperken kan op verschillende manieren. Op deze pagina achterhaal je tips & tricks waarmee jij aan de slag kan.

 1. Minder energie gebruiken
  Direct besparen? Minder elektriciteit verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Bijv. “korter douchen ” en “Gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.” Of neem een HR-ketel van Remeha, Vaillant, Intergas, Atag of AWB.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie loont! Selecteer een kort abonnement (1 jaar) met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Dat vind jij vandaag nog door middel van onze adviestool.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Warm water maken is een kostbaar proces. Op het ogenblik zijn er allerlei milieuvriendelijke producten die goedkoper in gebruik zijn. Onder andere zonnepanelen, infraroodpanelen, warmtenet, zonneboiler, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

In Holland kan jij kiezen uit veel aanbieders van gas en elektra. Welk bedrijf is het beste? Hiervoor moet je kijken naar wat jij belangrijk vindt. Wil jij graag betrouwbare medewerkers, groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Lees nu verder over energiepakket Echteld vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Kies dan nu de gunstigste aanbieder van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij spot probleemloos de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (die levert in Groningen) passen bij je energiegebruik.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Kijk jij vooral of energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Markeer dan uiteraard de mogelijkheid “duurzame energie”. Tevens kun je uitkijken naar gas + stroom pakketten op basis van o.a. windenergie, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, zonne-energie.

Goede recensies

Meer en meer contractanten gaan voor hoogstaande klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, medewerkers met kennis, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Hiervoor kan je kijken naar het klantcijfer en actuele comments van klanten voor energiebedrijven Meerstad.

Overstappen

Elke maatschappij wil nieuwe gebruikers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is doorgaan niet voor iedereen geschikt doordat je met een contract te maken hebt. Check hierom het einde van je contracttermijn. Ga pas daarna jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij additionele details inzake zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Meerstad gaat probleemloos online. We zien steeds meer pakketten voor de zakelijke markt. De kosten kunnen gevonden worden inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de BTW zakelijk aftrekken. Dit wordt ook gedaan als men een aankoop doet van onder andere zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruik zijn een stuk voordeliger dan die voor consumenten. Kortingen kunnen sterk oplopen in het geval je meer gas en elektriciteit consumeert. Een leuke bijkomstigheid bij ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting inkopen. Het onderdeel van je privégebruik kan men opvoeren als bedrijfskosten. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Wervershoof afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal zakelijke klanten kiezen voor zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Meerstad gebeurt ook door een belang te nemen in “groene” systemen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. In de nabije maanden zal ook de zakelijke wereld niet langer gebruik maken van gas. Conclusie: privé gasvrij wonen maar ook ondernemingen. Zo draag jij met jouw business bij aan minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Meerstad vergelijken Gemakkelijk een licht en gas contract aanvragen en afsluiten