Gas en licht vergelijken Makkum Direct energiebedrijven vergelijken en bespaar tot €210


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energierekening. Dit kan aardig in de papieren lopen. In het bijzonder het verstookte gas beïnvloedt jouw energienota. Vandaar is het verstandig om te bekijken welke energiemaatschappij de laagste prijzen hanteert. Meteen gas en licht leveranciers in Makkum vergelijken? Geef je woongegevens + geschatte verbruik in. Met behulp van onze tool kun jij gemakkelijk de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap tref je eenvoudig de goedkoopste energiemaatschappij. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Makkum [Update juli 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het gaat hier om – verreweg – de meest vitale voorzieningen in een woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen door middel van een alles-in-één pakket. De wateraansluiting bestel je bij een specifieke waterleverancier in de regio Súdwest-Fryslân (bijv. Evides). Gas en licht afsluiten in Makkum doen de meesten bij één bedrijf. Door middel van de energievergelijker detecteer je de voordeligste. Hoe dat werkt? Doorloop snel de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over energie vergelijken bij Energieflex).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Maak een schatting van je energieconsumptie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bepaal de energie afkomst (wind, grijs, groen uit NL, groen uit EU, zon).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor juli 2024.
  6. Bereken de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op basis van een adres. Liever wel wisselen van pakket? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Makkum.

Bouw je een nieuw huis? Gas, stroom en water vraag je aan bij MijnAansluiting. Mogelijk is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een pakket voor elektriciteit is genoeg bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten juli 2024

Kies jij voor Greenchoice, Essent, NLE, Eneco, Vattenfall of Qurrent, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers, ENGIE? In de volgende lijst achterhaal je een aantal veel afgesloten pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin gebruikt gas en elektriciteit. De kosten schommelen nogal per woning. De maandelijkse energierekening bedraagt tussen de €75 – €170. Ogenblikkelijk jouw gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen met behulp van onze vergelijker / tools. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Benieuwd naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Makkum vegelijken. Via de volgende tabel tref jij de gemiddelde gas-licht kosten voor populaire soorten huizen en type gezinnen. Hoe verhoudt mijn energierekening? Bekijk jouw energienota, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Makkum. Betaal jij op dit moment te veel? In de tabel achterhaal je het doorsnee- energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €98,25 €122,5 €130,25 €140,5
Tussenwoning €109,25 €138,75 €152,5 €162,25
Hoekwoning €129,75 €151,25 €167 €178,75
2 onder 1 kap €147,5 €170,5 €182,5 €194,25
Bungalow €178,5 €199,25 €213,75 €223
Modaal €123,5 €146,75 €158,25 €171,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Doorgaans ligt dit aan de netbeheerder (denk aan Stedin). De oorzaak kan zijn onderhoudswerkzaamheden. Meestal zijn elektriciteitsstoringen binnen enkele uren opgelost. Als de stroom uitvalt is er al snel paniek. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Makkum? Dit is niet afhankelijk van Essent of Leon Zeewolde: alle huishoudens vallen hieronder.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De kosten van energie minimaliseren is te doen op diverse manieren. Hieronder ontdek je tips & tricks die je direct kan toepassen.

 1. Minder energie gebruiken
  Snel resultaat zien? Minder energie verbruiken is inherent aan een lagere nota. Mogelijkheden zijn “een programmeerbare thermostaat ” en “Elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.” Of bestel de HR-ketel van Remeha, Atag, AWB, Intergas of Vaillant.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is zeker ons advies! Kies voor een 1 jarig contract met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Je zoekt dit meteen door gebruik te maken van onze tools.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken verstookt een hoop duur gas. Op het ogenblik zijn er allerlei milieuvriendelijke oplossingen die veel minder stroom gebruiken. Bijvoorbeeld biomassaketel, warmtepomp, zonnepanelen, infraroodpanelen, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder past bij mij?

In Holland zijn er een hoop verschillende maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welk bedrijf is het beste? Dit heeft te maken met waar jij waarde aan hecht. Zoeken jullie vriendelijke klantenservice, groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Zoek ook naar energiepakket Dreischor vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Is prijs het enige dat telt? Bezoek dan meteen de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul jouw verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je achterhaalt vandaag nog de goedkoopste leverancier van gas en stroom (werkzaam in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Vind jij het belangrijk dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Markeer dan uiteraard het filter “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar energiepakketten op basis van o.a. groene stroom uit NL, windenergie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU.

Uitstekende klantervaring

Een deel van de huizenbezitters eisen een uitstekende klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een snelle service, en duidelijke voorwaarden wil iedereen. Om daarvan een goed beeld te krijgen check je de gemiddelde cijfers en nieuwe meningen van huidige contractanten voor energiebedrijven Makkum.

Overstappen

Elke aanbieder wil nieuwe gebruikers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan soms lastig worden door de geldende opzegtermijn. Controleer dus de einddatum van je contract. Ga pas daarna het energiecontract oversluiten. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je meer informatie inzake zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Makkum is eenvoudig door het internet. Je kunt kiezen uit B2B contracten. De kosten kun je vinden inclusief en exclusief BTW. Bedrijven mogen de BTW zakelijk aftrekken. Dit is ook gebruikelijk wanneer men investeert in onder andere zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruik zijn regelmatig betaalbaarder dan de particuliere tarieven. De compensatie kan flink oplopen op het moment dat je een hele hoop gas en elektriciteit gebruikt. Groot voordeel bij ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting afnemen. Een gedeelte van het privégebruik kan jij aftrekken van je winst. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Warfstermolen afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Een groeiend aantal bedrijven zien heil in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Makkum? Doe dit door te kiezen voor verantwoorde installaties als biomassaketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de industrie niet langer gebruik maken van gas. Kortom: privé gasvrij wonen maar ook op zakelijke locaties. Door dit toe te passen draag jij je steentje bij aan de energierevolutie.

Energiepakketten Makkum vergelijken Vandaag nog een stroom en gas abonnement afsluiten + aanvragen