Gas en licht vergelijken Makkinga Vergelijk alle energiebedrijven en bespaar €120


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de maandelijkse energienota. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Hoofdzakelijk het gas dat je verstookt beïnvloedt jouw energienota. Hierom is het verstandig om te zien welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. À la minute gas en licht leveranciers in Makkinga vergelijken? Geef je huisnummer, postcode en ook verwachte gas-licht verbruik in. Geholpen door de gaslicht-vergelijker kun jij zonder problemen de kosten van gas licht berekenen. Daarop ontdek je probleemloos de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Makkinga [Update april 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – overduidelijk – de meest vitale aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet aan de hand van één compleet abonnement. De wateraansluiting bestel je bij de verantwoordelijke wateraanbieder in de regio Ooststellingwerf (dit zijn organisaties als Brabant Water). Gas en licht afsluiten in Makkinga is gewoon mogelijk bij één leverancier. Met behulp van onze tool achterhaal jij de voordeligste. Hoe doe ik dit? Ga aan de slag met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over energie vergelijken bij Energiedirect.nl).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Geef een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Selecteer een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen uit EU, wind, co2 gecompenseerd, groen uit NL, groen).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Check de voordeligste energie aanbieder.
  7. Regel de aanvraag online, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op jouw huis. Toch overstappen? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Makkinga.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas water en stroom aanvragen gaat via www.mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een abonnement voor stroom is voldoende bij zo’n warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten april 2024

Ken jij Pure Energie, Greenchoice, NLE, Eneco, Vattenfall of Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio, Powerpeers? In de kolommen hierna vind je onze top pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument maakt gebruik van gas en elektriciteit. De kosten variëren wel per woning. De maandelijkse energierekening ligt ergens tussen de €110 en €225. Binnen no-time de gas licht kosten berekenen? Dat kan middels de vergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Makkinga vegelijken. In het schema hieronder ontdek je de nominale energiekosten voor enkele type huizen en gezinssamenstellingen. Klopt dit met mijn lasten? Download jouw rekening van de energieaanbieder, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Makkinga. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In de tabel vind jij een inschatting van het energieverbruik in de regio Ooststellingwerf.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €98,5 €123,5 €133,25 €140,25
Tussenwoning €109 €140,75 €154 €164,75
Hoekwoning €131,75 €149,5 €167,75 €176,5
2 onder 1 kap €147,25 €167,5 €183,75 €192,75
Bungalow €179,25 €198,75 €214,5 €223,25
Modaal €123,5 €147 €161 €169

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. In de regel is de boosdoener de netbeheerder (denk aan Coteq Netbeheer). Vaak wordt dit veroorzaakt door netuitbreidingen. In de regel zijn stroomproblemen in no-time gefixt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken schieten mensen gauw in de stress. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Makkinga? Dit is niet afhankelijk van Greenchoice en Pure Energie: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De uitgaven aan energie beperken kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Op deze pagina tref jij aanwijzingen die je direct kan toepassen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Gelijk profiteren? Jouw energieconsumptie reduceren is eigenlijk het meest belangrijk. Onder andere “bewust met de waterkoker omgaan ” en “Bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.” Of plaats zo’n HR-ketel van Remeha, Intergas, Nefit, AWB of Atag.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Neem kortlopende energiecontracten met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Dit zoek je zonder problemen door gebruik te maken van onze adviestool.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen is niet goedkoop. Op dit moment vind je verschillende “groene” systemen die veel minder stroom gebruiken. Onder andere zonnepanelen, pelletkachel, warmtepomp, warmtenet, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

In Holland zijn er verschillende aanbieders van gas en elektra. Welke energiemaatschappij is het beste? Dit wordt bepaald door je wensen en behoeften. Hecht jij waarde aan een goede klantenservice, groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Vind alles uit over energiepakket Drachtstercompagnie vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Bezoek dan simpelweg de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je bekijkt eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas en stroom (werkzaam in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Kijk jij vooral of energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Sorteer dan zeker het filter “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar energiepakketten met o.a. windenergie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie.

Uitstekende waardering

Veel woningeigenaren hopen op een professionele klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en betrouwbare informatie is wenselijk. Om hier achter te komen lees je het eindcijfer en nieuwe recensies van afnemers voor energiebedrijven Makkinga.

Overstappen

Elke energieleverancier zoekt natuurlijk meer contractanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) kan soms lastig worden doordat je met een contract te maken hebt. Bekijk eerst de datum dat je contract afloopt. Pas in de volgende stap ga je een nieuw energie-abonnement bestellen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan extra informatie inzake zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Makkinga werkt ogenblikkelijk via de pc. Je vindt veel speciale zakelijke abonnementen. De energiekosten zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk het BTW bedrag terugvragen. Ook particulieren kunnen dat bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor bedrijven zijn altijd lager dan die voor consumenten. Kortingen kunnen flink oplopen in het geval je een hoop gas en elektriciteit consumeert. Groot voordeel aangaande ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting afnemen. Een gedeelte van je privégebruik kan je opvoeren als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Warfhuizen afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke gebruikers zien heil in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Makkinga? Dat kan door te investeren in verantwoorde energiebronnen zoals o.a. infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. In de nabije maanden zullen ook bedrijven afscheid nemen van het gas. Samengevat: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook bedrijfsgebouwen. Hierdoor neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor de energierevolutie.

Energiepakketten Makkinga vergelijken Direct een stroom en gas abonnement aanvragen + afsluiten