Gas en licht vergelijken Leiden Nu energiebedrijven vergelijken en bespaar wel €125


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energienota. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Met name het gas dat jij gebruikt heeft veel invloed op jouw energierekening. Daarom loont het om te controleren welke energiemaatschappij de laagste prijzen hanteert. Vlug gas en licht leveranciers in Leiden vergelijken? Vul jouw locatie en verbruiksgegevens in. Geholpen door onze tool kan jij snel de kosten van gas licht berekenen. Hierna bekijk je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Leiden [Update mei 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – met afstand – de meest onmisbare voorzieningen in jouw woning. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar aan de hand van 1 combinatie abonnement. De wateraansluiting bestel je bij het drinkwaterbedrijf werkzaam rondom Leiden (bijv. Oasen). Gas en licht afsluiten in Leiden kan gemakkelijk bij één leverancier. Door middel van gaslichtafsluiten.nl vind je de voordeligste. Maar op welke manier kan dat? Ga aan de slag met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over Vattenfall voor gas en licht).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Zuid-Holland).
  2. Bereken de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Kies de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen, wind, co2 gecompenseerd, zon, grijs).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Kies het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Regel de aanvraag online, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op jouw huis. Overstappen is altijd mogelijk. De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Leiden.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra aanvragen gaat via de website mijnaansluiting.nl. Zo af en toe is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een pakket voor stroom is zat bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Weet je alles al van Essent, Eneco, Vattenfall, NLE, Greenchoice of Qurrent, Powerpeers, Oxxio, Budget Energie, Energiedirect.nl? In de volgende lijst achterhaal je de huidige kwalitatieve energiepakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Iedereen consumeert gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten variëren aanzienlijk per huis. De maandelijkse energielasten bedraagt tussen de €110 – €210. Eenvoudig jouw gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk via onze vergelijker / tools. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk de kosten van gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Leiden vegelijken. Hierna tref je de doorsnee gas-licht kosten voor veel voorkomende soorten woningen en grootte van bewoners. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Neem jouw rekening van de energieleverancier, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Leiden. Betaal ik veel voor gas en elektra? Hierna vind je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Leiden.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €98,5 €122,25 €133,5 €143,5
Tussenwoning €108,5 €139,75 €154 €162,75
Hoekwoning €131,5 €149,75 €166,5 €177
2 onder 1 kap €147,25 €168,5 €184,5 €194,5
Vrijstaand €178,5 €198,75 €213,5 €222,5
Doorsnee €124 €146,5 €159,25 €171,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Normaliter is de boosdoener de netbeheerder (zoals Coteq Netbeheer). Dit is vaak toe te wijzen aan inspectie of onderhoud. Normaliter is een elektriciteitsprobleem in no-time opgelost. Als de stroom uitvalt kan dat zorgen voor veel problemen. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Leiden? Dit is niet afhankelijk van Energiedirect.nl of Noordelijk Lokaal Duurzaam: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bespaartips voor gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De uitgaven aan energie omlaag bijstellen kan op verschillende manieren. Op deze pagina achterhaal je suggesties voor een lagere energierekening.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Nu starten? Minder energie verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. Zoals “een goede thermoskan gebruiken ” en “Zoveel mogelijk dubbel glas.” Of koop een HR-ketel van Intergas, Atag, Nefit, Remeha of Vaillant.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is zeker ons advies! Selecteer een 1 jarig contract met een hoge welkomstkorting. Dat regel je ogenblikkelijk aan de hand van onze adviestool.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen kost veel (duur) gas. Op het ogenblik bestaan er interessante milieuvriendelijke systemen die goedkoper in gebruik zijn. Bijvoorbeeld warmtepomp, warmtenet, zonnepanelen, biomassaketel, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder kiezen?

In ons land zijn er flink wat leveranciers die gas en stroom leveren. Welke maatschappij is het beste? Dit heeft te maken met waar jij waarde aan hecht. Geef je de voorkeur aan uitstekende service, groen gas en groene stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Vind alles uit over energiepakket De Bilt vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies dan ogenblikkelijk de scherpste energieleverancier van stroom en gas. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul jouw verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij ontdekt snel de goedkoopste leverancier van gas licht (die levert in Zuid-Holland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groenste gas en elektriciteit

Kijk jij vooral of energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Neem dan uiteraard de “duurzame energie” bron. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas licht contracten op basis van onder andere groene stroom uit EU, zonne-energie, groene stroom uit NL, windenergie.

Uitstekende klantervaring

Een deel van de mensen kiezen voor goede klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, vakbekwame experts, en betrouwbare informatie is onmisbaar. Hiervoor lees je de gemiddelde cijfers en betrouwbare recensies van andere consumenten voor energiebedrijven Leiden.

Overstappen

Elke energieleverancier wil graag extra afnemers. Overstappen naar een nieuw contract is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Controleer altijd jouw huidige energiecontract. Vervolgens kan je pas het energie-oversluiten regelen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je aanvullende advies m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Leiden werkt nu door het internet. Er zijn flink wat B2B contracten. De prijzen zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Bedrijven mogen de 21% BTW weer terugvragen. Vaak kunnen consumenten dat ook in het kader van bestelling voor bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruikers zijn soms gunstiger dan de particuliere tarieven. De compensatie kan toenemen wanneer je veel gas en elektriciteit consumeert. Groot voordeel voor ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting inkopen. Het onderdeel van je privégebruik kan men als zakelijke kosten opvoeren. Start nu ook met gas en stroom in Veenoord afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: zakelijke klanten investeren in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Leiden gebeurt ook door een belang te nemen in duurzame producten zoals bijv. infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Over een aantal jaren zullen ook fabrieken van het gas afgaan. Oftewel: zowel thuis gasvrij wonen als op zakelijke locaties. Op deze manier neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een schoner milieu.

Energiepakketten Leiden vergelijken Snel online een gas & stroom contract aanvragen + afsluiten