Gas en licht vergelijken Leeuwarden Nu energieleveranciers vergelijken en bespaar tot €160


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom / elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energierekening. Dit kan aardig in de papieren lopen. Vooral het gas dat je verstookt zie je terug in jouw energierekening. Hierdoor is het geen gek idee om te vergelijken welke energieaanbieder voor jou het voordeligst is. Direct gas en licht leveranciers in Leeuwarden vergelijken? Vul jouw locatie en geschatte verbruik in. Geholpen door gaslichtafsluiten.nl kan je als consument vlug de kosten van gas licht berekenen. Naderhand tref jij eenvoudig de goedkoopste energiemaatschappij. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Leeuwarden [Update maart 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het betreft hier – met afstand – de meest elementaire voorzieningen in een woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen aan de hand van één compleet abonnement. De wateraansluiting bestel je bij een specifieke waterleverancier actief in de buurt van Leeuwarden (voorbeelden zijn Vitens). Gas en licht afsluiten in Leeuwarden kan gemakkelijk bij één partij. Op basis van de vergelijker vind jij de voordeligste. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Begin nu met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over NLE voor gas en licht).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van gas + stroom gebruik.
  3. Kies een kort- of lange termijn contract.
  4. Klik op het type energieopwekking (co2 gecompenseerd, zon, wind, groen uit NL, groen uit EU).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor maart 2024.
  6. Bereken de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Regel de aanvraag online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze is gebonden aan de persoon, en niet gebonden aan het adres. Toch overstappen? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Leeuwarden.

Ga je nieuwbouwen? Gas water en stroom registreer je bij www.mijnaansluiting.nl. Mogelijk kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een abonnement voor stroom is toereikend bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2024

Ken jij Essent, Vattenfall, NLE, Greenchoice, Pure Energie of Oxxio, Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent? Hierna achterhaal je onze top stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens nuttigt gas en elektriciteit. De kosten voor energie fluctueren aanzienlijk per woning. De maandelijkse energielasten ligt ergens tussen de €80 – €195. Moeiteloos jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit met de tariefvergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Leeuwarden vegelijken. In de tabel zie je aannemelijke tarieven voor veel voorkomende woningtypes en type gezinnen. Klopt dit met mijn lasten? Download jouw rekening van de energieleverancier, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Leeuwarden. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Hierna bekijk jij een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Leeuwarden.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €100,5 €122,25 €132,75 €142
Tussenwoning €107,75 €139,75 €154,25 €164,75
Hoekwoning €129,5 €151,25 €167,75 €177,25
2 onder 1 kap €146,25 €168 €184 €192,25
Villa €177,75 €199 €213 €223,25
Doorsnee €121,75 €146,5 €159,75 €170,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Dikwijls is de “schuldige” de netbeheerder (denk aan Cogas). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoud en reconstructie. In een doorsnee situatie is zo’n elektriciteitsstoring binnen een paar minuten opgelost. Op het moment dat er geen stroom is, is de impact direct groot. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Leeuwarden? Of je nu klant bent bij E.ON en/of Pure Energie: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bespaartips voor gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De energielasten omlaag bijstellen kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder tref je aanwijzingen om meteen te besparen op energie.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Vandaag nog aan de slag? Jouw energieconsumptie reduceren resulteert direct in minder lasten. O.a. “korter douchen ” en “Doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.” Of koop een HR-ketel van Intergas, Atag, Nefit, AWB of Vaillant.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie kan snel uit! Bestel kortlopende energiecontracten met een hoge welkomstkorting. Dit zoek je à la minute door gebruik van onze adviestool.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Je huis verwarmen is een kostbaar proces. Vandaag de dag is er keuzen uit verschillende duurzame installaties waarbij je goedkoop uit bent. Bijvoorbeeld zonneboiler, biomassaketel, warmtepomp, warmtenet, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier is voor mij geschikt?

Tegenwoordig kan jij kiezen uit veel bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke stroomaanbieder is het beste? Dat is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Hecht jij waarde aan uitstekende service, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Damwoude vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Kies in dat geval zonder problemen de betaalbaarste energie-aanbieder van stroom en gas. Hoe vind ik die? Vul de gevraagde data in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je treft vandaag nog de goedkoopste aanbieder van gas licht (werkzaam in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Duurzaam gas en groene stroom

Kijk jij vooral of energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Markeer dan zeker de “duurzame energie” optie. Of zoek specifiek naar energiepakketten op basis van bronnen zoals zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas, windenergie, groene stroom uit NL.

Uitstekende reviews

Enkele Nederlanders gaan voor hoogstaande klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, medewerkers met kennis, en geen kleine lettertjes is wenselijk. Daarvoor lees je het eindcijfer en recentelijke recensies van afnemers voor energiebedrijven Leeuwarden.

Overstappen

Elke aanbieder van energie zoekt niet consumenten. Overstappen naar een nieuw contract is doorgaan niet voor iedereen geschikt doordat je met een contract te maken hebt. Inspecteer als eerste de voorwaarden in het contract. Hierna kan jij pas het oversluiten definitief maken. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je extra info ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Leeuwarden gaat meteen via de pc. We zien steeds meer pakketten voor de zakelijke markt. De prijzen zijn uitgesplitst in bruto en netto prijzen. Ondernemers kunnen namelijk het BTW bedrag terugvragen. Dit wordt ook gedaan in het kader van bestelling voor bijv. zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruik zijn altijd voordeliger dan die voor consumenten. De korting kan hoger worden op het moment dat je een heleboel gas en elektriciteit verbruikt. Het grote voordeel bij ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting bestellen. Het onderdeel van het privégebruik kun men dan opgeven als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Veeningen afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: bedrijven willen investeren in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Leeuwarden? Doe dit door een belang te nemen in duurzame oplossingen als zonneboilers, biomassaketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal ook de industrie afscheid nemen van het gas. Oftewel: privé gasvrij wonen maar ook bedrijfsgebouwen. Door dit toe te passen neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een schoner milieu.

Energiepakketten Leeuwarden vergelijken Zonder moeite een gas & stroom abonnement aanvragen en afsluiten