Gas en licht vergelijken IJmuiden Direct energiemaatschappijen vergelijken en bespaar tot €195


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energiekosten. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Vooral het gas waarmee je jouw huis verwarmt drukt zwaar op de energienota. Vandaar is het slim om te vergelijken welke energiemaatschappij het voordeligste energiepakket levert. Nu gas en licht leveranciers in IJmuiden vergelijken? Geef je huisnummer, postcode + verbruiksgegevens in. Middels de gaslicht-vergelijker kun jij vandaag nog de kosten van gas licht berekenen. Hierna achterhaal jij ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in IJmuiden [Update maart 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het zijn dan ook – veruit – de meest elementaire voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet via één compleet abonnement. Het water sluit je af via het waterbedrijf werkzaam rondom Velsen (voorbeelden zijn PWN). Gas en licht afsluiten in IJmuiden doe je wel bij één maatschappij. Geholpen door onze tool vind je het meest betaalbare contract. Hoe doe ik dit? Ga aan de slag met de stappen hieronder (of check Greenchoice tarieven maart 2024).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Noord-Holland).
  2. Maak een inschatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Bepaal de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen, zon, groen uit NL, grijs, wind).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Bepaal het voordeligste energiebedrijf.
  7. Sluit het pakket online af, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze staat op naam, en niet op jouw huis. Overstappen is altijd mogelijk. Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in IJmuiden.

Bouw je een nieuw huis? Gas, water en elektriciteit kan je aanvragen bij Mijn Aansluiting. Bijwijlen doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een pakket voor elektriciteit is afdoende bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2024

Kiezen jullie voor Vattenfall, Eneco, Pure Energie, Essent, NLE of ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio? Hierna vind je een aantal vaak gekozen stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning gebruikt gas en elektriciteit. Deze kosten verschillen nogal per woning. De kostenpost voor energie (maandelijks) varieert tussen €90 tot €170. À la minute de gas licht kosten berekenen? Dit kan via onze handige energievergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Meer weten over gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen IJmuiden vegelijken. Via de volgende tabel detecteer je de nominale prijzen voor veel voorkomende soorten huizen en huishoudens. Hoe verhoudt mijn energierekening? Neem jouw rekening van de energieleverancier, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in IJmuiden. Betaal jij op dit moment te veel? Hieronder bekijk je het geschatte energieverbruik in de regio Velsen.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €101,25 €122,25 €130,75 €140,5
Tussenwoning €107,5 €139,25 €154 €162,25
Hoekwoning €129,75 €151,5 €168,25 €178,75
2 onder 1 kap €147,25 €170,5 €182,25 €194,5
Landhuis €178,25 €198,5 €214 €221,5
Doorsnee €124,5 €145,25 €161,5 €169

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Meestal is de “schuldige” de netbeheerder (bijvoorbeeld Enexis). Dit komt vaak door geplande onderbrekingen. Meestal is zo’n elektriciteitsstoring in no-time beëindigd. Wanneer je zonder stroom zit is er al snel paniek. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in IJmuiden? Dit is nooit exclusief te wijten aan Engie en Vattenfall: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De energiekosten omlaag bijstellen is te doen op diverse manieren. Hieronder tref jij aanwijzingen om meteen te besparen op energie.

 1. Energiegebruik reduceren
  Snel resultaat zien? Je energieverbruik verminderen resulteert direct in minder lasten. Voorbeelden zijn “zet elektrische apparaten helemaal uit ” en “Aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.” Of koop een HR-ketel van Nefit, AWB, Vaillant, Intergas of Remeha.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is zeker ons advies! Kies voor een 1 jaar abonnement waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Deze vind je snel op basis van ons zoekscript.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Tegenwoordig zijn er verschillende milieuvriendelijke energiebronnen die goedkoop verwarmen. O.a. warmtepomp, biomassaketel, zonnepanelen, pelletkachel, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is het beste?

Op dit moment zijn er een hoop verschillende aanbieders van gas en elektra. Welke aanbieder past bij mij? Dit wordt bepaald door wat jullie precies zoeken. Zoeken jullie uitstekende service, groen gas en groene stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Ook interessant: energiepakket Bergentheim vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Selecteer in dat geval gemakkelijk de meest voordelig maatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de vergelijker volledig in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij ontdekt snel de goedkoopste leverancier van gas en elektra (die werken in Noord-Holland) voor jouw situatie.

Groenste gas en elektriciteit

Wil jij vooral dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Sorteer dan uiteraard de optie “duurzame energie”. Of wil jij gas + stroom pakketten op basis van 0groene stroom uit NL, zonne-energie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas.

Beste klantervaring

Opvallend veel mensen kiezen voor goede klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, vakbekwame experts, en transparantie is wenselijk. Om dit te weten te komen raadpleeg je het eindcijfer en de laatste beoordelingen van afnemers voor energiebedrijven IJmuiden.

Overstappen

Elke maatschappij wil nieuwe gebruikers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is niet altijd mogelijk door de aanwezige opzegtermijn. Analyseer als eerste het einde van je contracttermijn. Hierna kan jij pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar additionele advies ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in IJmuiden werkt meteen via de pc. Als ondernemer heb je de keuze uit pakketten voor de zakelijke markt. De kosten kunnen gevonden worden zowel in als uit de BTW. Bedrijven mogen de betaalde BTW terugvorderen. Dit is ook gebruikelijk als men een aankoop doet van bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor zakelijke klanten zijn regelmatig scherper dan wat normale huishoudens betalen. Het voordeel kan toenemen in het geval je een hoop gas en elektriciteit afneemt. Een leuke bijkomstigheid voor ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting aanvragen. Een gedeelte van het privégebruik kan men aftrekken van je winst. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Staphorst afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Een groeiend aantal bedrijven zien heil in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in IJmuiden kan natuurlijk door een belang te nemen in duurzame oplossingen zoals bijvoorbeeld biomassaketels, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Over een aantal jaren zal ook de zakelijke wereld van het gas afgaan. Dus: privé gasvrij wonen maar ook ondernemingen. Hierdoor draag jij je steentje bij aan een beter milieu.

Energiepakketten IJmuiden vergelijken Snel een gas en licht contract aanvragen & afsluiten