Gas en licht vergelijken Hommerts Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar wel €315


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de maandelijkse energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Hoofdzakelijk het verstookte gas drukt zwaar op jouw energierekening. Hierdoor is het goed om te vergelijken welke energieleverancier voor jou voordelig is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Hommerts vergelijken? Voer je adres plus verwachte gas-licht verbruik in. Via de energievergelijker kan je gemakkelijk de kosten van gas licht berekenen. Hierna achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Hommerts [Update mei 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het betreft hier – zonder twijfel – de meest cruciale voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar in 1 combinatie abonnement. Water wordt geregeld via de verantwoordelijke wateraanbieder actief in de buurt van Súdwest-Fryslân (voorbeelden zijn PWN). Gas en licht afsluiten in Hommerts doen de meesten bij één bedrijf. Dankzij de vergelijker tref jij het pakket met de laagste prijs. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Ga aan de slag met het advies van onze experts (of lees verder over RENDO Netwerken vergelijken).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Bereken stroom- en gasverbruik.
  3. Bepaal het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (grijs, groen uit NL, groen uit EU, co2 gecompenseerd, wind).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor mei 2024.
  6. Spot de voordeligste energieleverancier.
  7. Sluit het pakket online af, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze is gelinkt aan jou, en niet op basis van een adres. Toch overstappen? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Hommerts.

Ga je nieuwbouwen? Gas, elektra en water vraag je aan bij de website mijnaansluiting.nl. Soms is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een contract voor stroom volstaat bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Wil jij graag bij Essent, Pure Energie, Vattenfall, Eneco, NLE of Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio? In de kolommen hierna bekijk je onze veel gekozen energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin verbruikt gas en elektriciteit. De kosten wisselen nogal per woning. Gemiddelde maandafrekening schommelt tussen €85 – €215. Direct jouw gas licht kosten berekenen? Dat kan via onze vergelijker / tools. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Hommerts vegelijken. In onderstaand schema detecteer je de nominale energiekosten voor populaire soorten woningen en huishoudens. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Bekijk jouw energierekening, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Hommerts. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Hieronder bekijk jij een inschatting van het energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,75 €123,5 €131 €143
Tussenwoning €109 €138,5 €152,5 €165
Hoekwoning €130,5 €152 €166,25 €177,25
2 onder 1 kap €145,5 €169,25 €184 €192,25
Landhuis €176,75 €200 €214,5 €222,25
Modaal €124 €145,25 €159 €170

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Doorgaans ligt dit aan de netbeheerder (bijv. Cogas). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoudswerkzaamheden. Normaal is zo’n elektriciteitsstoring in enkele ogenblikken verholpen. Wanneer je zonder stroom zit kan dat zorgen voor veel problemen. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Hommerts? Dit is nooit exclusief te wijten aan Budget Energie en Vattenfall: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bezuinigen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De energiekosten verminderen is te doen op diverse manieren. Hierna tref jij 3 tips die je direct kan toepassen.

 1. Gebruik energie verlagen
  Gelijk profiteren? Minder elektriciteit verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. Onder andere “alleen wassen met volle wasmachine ” en “Let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.” Of bestel de HR-ketel van Nefit, Atag, Vaillant, AWB of Intergas.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Ga voor een kort abonnement (1 jaar) met een hoge welkomstkorting. Jij regelt dit ogenblikkelijk op basis van onze adviseurs.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen verstookt een hoop duur gas. Vandaag de dag zijn er diverse “groene” energiebronnen die veel minder stroom gebruiken. Bijvoorbeeld biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is voor mij geschikt?

Tegenwoordig zien we steeds meer aanbieders van stroom en gas. Welk energiebedrijf past bij mij? Dit wordt bepaald door wat jij belangrijk vindt. Geef je de voorkeur aan vriendelijke klantenservice, duurzame energie of kijk jij enkel naar de prijs? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Balloërveld vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Bezoek dan probleemloos de gunstigste energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Voer jouw gegevens in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij doorzoekt gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom (die levert in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Vind jij het belangrijk dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Neem dan uiteraard de “duurzame energie” optie. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar pakketten van gas en stroom met bronnen zoals groene stroom uit EU, zonne-energie, groene stroom uit NL, windenergie.

Hoogste klantervaring

Een groeiend aantal mensen eisen een uitstekende klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, vakbekwame experts, en geen kleine lettertjes is wenselijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen lees je de totale beoordeling en nieuwe meningen van andere consumenten voor energiebedrijven Hommerts.

Overstappen

Elk energiebedrijf zoekt niet consumenten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan niet altijd omdat je aan een contract vastzit. Bestudeer als eerste de datum dat je contract afloopt. Hierna kan jij pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additionele informatie inzake zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Hommerts kan snel in een online omgeving. We zien steeds meer pakketten voor de zakelijke markt. De energietarieven vind je uiteengezet zowel in als uit de BTW. Bedrijven mogen de betaalde BTW terugvorderen. Doorgaans kan dat ook bij het aankopen van o.a. zonnepanelen. De stroomtarieven van bedrijven zijn vaak goedkopervergeleken met de reguliere prijzen. De compensatie kan groter worden in het geval je een hoop gas en elektriciteit consumeert. Het grote voordeel voor ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting inkopen. Het aandeel van je privégebruik mag jij opgeven als bedrijfskosten. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Sintjohannesga afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: bedrijven zijn geïnteresseerd in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Hommerts? Doe dit door te kiezen voor milieuvriendelijke oplossingen zoals o.a. zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zullen ook bedrijven niet langer gebruik maken van gas. Oftewel: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op zakelijke locaties. Hierdoor draagt iedereen bij aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Hommerts vergelijken A la minute een gas en elektra contract afsluiten & aanvragen