Gas en licht vergelijken Hilaard Nu energieleveranciers vergelijken en bespaar tot €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. In de eerste plaats het gasverbruik zie je terug in de energienota. Daarom is het goed om te bekijken welke energiemaatschappij de beste aanbieding heeft. Binnen no-time gas en licht leveranciers in Hilaard vergelijken? Geef je woongegevens & geschatte verbruik in. Op basis van de vergelijker kun je meteen de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Hilaard [Update maart 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. We praten dan ook over – met afstand – de allerbelangrijkste voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen d.m.v. één compleet abonnement. Water wordt geregeld via de verantwoordelijke wateraanbieder actief in de buurt van Littenseradiel (denk hierbij aan Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Hilaard doe je wel bij één leverancier. D.m.v. deze website ontdek je de goedkoopste. Maar op welke manier kan dat? Volg het 7-stappen model (of bezoek Energiedirect.nl vergelijken).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Schat je energieconsumptie.
  3. Bepaal een kort- of lange termijn contract.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (grijs, groen uit EU, groen, wind, zon).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Zoek naar de goedkoopste energieleverancier.
  7. Sluit het pakket online af, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze is gelinkt aan jou, en niet gebonden aan het adres. Willen jullie wel een andere contract? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Hilaard.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra vraag je aan bij Mijn Aansluiting. Soms verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een stroompakket is passend wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2024

Wil jij graag bij Pure Energie, NLE, Vattenfall, Greenchoice, Eneco of Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE, Powerpeers, Qurrent? In de volgende lijst vind jij een aantal veel bestelde energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden consumeert gas en elektriciteit. De kosten voor energie schommelen aanmerkelijk per gezin. De maandelijkse energierekening ligt in de range tussen de €80 en €160. Meteen jullie gas licht kosten berekenen? Dat doe je door gebruik te maken van onze vergelijker / tools. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Benieuwd naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Hilaard vegelijken. Hieronder ontdek je aannemelijke kosten voor enkele soorten huizen en huishoudens. Hoe verhoudt mijn energierekening? Download jouw rekening van de energiemaatschappij, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Hilaard. Betaal jij op dit moment te veel? Onderstaand achterhaal je het geschatte energieverbruik in de regio Littenseradiel.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,5 €122 €132,25 €142,75
Tussenwoning €106,25 €141,25 €154,25 €162,5
Hoekwoning €130 €150 €167 €178,25
2 onder 1 kap €145,5 €169 €183,25 €192
Bungalow €178,25 €198 €215 €222
Standaard €123,25 €145,25 €161,25 €168,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. In de meeste gevallen heeft dit te maken met de netbeheerder (zoals Enexis). De oorzaak kan zijn onderhoudswerkzaamheden. Meestal zijn stroomproblemen binnen enkele uren opgelost. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is er al snel paniek. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Hilaard? Of je nu stroom afneemt bij Anode Energie en Vandebron: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De maandelijkse energienota minimaliseren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder vind je tips & tricks om meteen te besparen op energie.

 1. Gebruik energie verlagen
  Snel resultaat zien? Minder stroom consumeren is inherent aan een lagere nota. Bijv. “het huis verwarmen met kookwarmte ” en “Gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.” Of installeer een HR-ketel van Nefit, Remeha, Atag, Vaillant of AWB.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is erg raadzaam! Selecteer een kort abonnement (1 jaar) met een hoge welkomstkorting. Dit zoek je probleemloos door middel van onze adviseurs.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water maken kost veel (duur) gas. Op dit moment zijn er aantrekkelijke duurzame installaties die veel minder stroom gebruiken. Zoals zonnepanelen, zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra moet ik kiezen?

In Nederland vind je diverse leveranciers die gas en stroom leveren. Welk stroombedrijf past bij mij? Dit heeft te maken met waar jij waarde aan hecht. Zoeken jullie goede hulp en ondersteuning, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of juist het goedkoopste energiecontract? Zoek ook naar energiepakket Augustinusga vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Kies dan snel de scherpste maatschappij van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul de vergelijker volledig in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij treft gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas en elektra (uit Friesland) voor jullie verbruikt.

Groenste gas en elektriciteit

Is het voor jou prioriteit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Sorteer hiervoor de “duurzame energie” filter. Of zoek specifiek naar stroom en gascontracten op basis van bijvoorbeeld CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, windenergie, groene stroom uit NL.

Beste beoordeling

Veel consumenten eisen een uitstekende klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, vakbekwame experts, en geen kleine lettertjes wil iedereen. Daarvoor lees je het klantcijfer en betrouwbare reviews van andere consumenten voor energiebedrijven Hilaard.

Overstappen

Elke aanbieder is blij met nieuwe klanten. Overstappen van energie kan soms lastig worden door de geldende opzegtermijn. Analyseer altijd de datum dat je contract afloopt. Hierna kan jij pas het energie-oversluiten regelen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij aanvullende advies m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Hilaard is ogenblikkelijk via de pc. Men kan kiezen uit unieke zakelijke abonnementen. De energiekosten zijn uitgesplitst zowel in als uit de BTW. Bedrijven kunnen de betaalde BTW terugvorderen. Dit wordt ook gedaan als men een aankoop doet van producten als zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn doorgaans betaalbaarder dan wat normale huishoudens betalen. De compensatie kan toenemen zodra je een boel gas en elektriciteit gebruikt. Het grote voordeel aangaande ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting afnemen. Een stukje van het privégebruik kun je dan opgeven als bedrijfskosten. Nu ook online: gas en stroom in Siddeburen afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Steeds meer ondernemers zijn geïnteresseerd in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Hilaard is ook mogelijk door te kiezen voor “groene” oplossingen zoals pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal ook de industrie van het gas afgaan. Kortom: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op kantoor. Zodoende kan de zakelijke wereld iets doen aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Hilaard vergelijken Nu een gas & elektra contract aanvragen + afsluiten