Gas en licht vergelijken Hijum Vergelijk alle leveranciers en bespaar tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energierekening. En energie is zeker niet goedkoop. In het bijzonder het gas dat je verstookt zie je terug in jouw energienota. Daarom is het slim om na te gaan welke energiemaatschappij een aantrekkelijk contract aanbiedt. Onmiddellijk gas en licht leveranciers in Hijum vergelijken? Geef je huisnummer, postcode plus verbruik in. Geholpen door de energievergelijker kan je als consument gemakkelijk de kosten van gas licht berekenen. Hierna bekijk jij moeiteloos de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Hijum [Update juli 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het zijn dan ook – veruit – de meest belangrijke voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht kan je niet afnemen in 1 combinatie abonnement. Water neem je af bij een specifieke waterleverancier uit de omgeving Leeuwarderadeel (bijv. Vitens). Gas en licht afsluiten in Hijum doe je wel bij één aanbieder. Door gebruik te maken van onze tool tref jij de meest aantrekkelijke. Hoe doe ik dit? Begin nu met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over Eneco vergelijken).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Geef een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Klik op het type energieopwekking (groen, zon, wind, groen uit EU, grijs).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor juli 2024.
  6. Zoek naar het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op de woning. Toch overstappen? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Hijum.

Nieuwbouw? Gas, water en elektra aanvragen gaat via Mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor stroom is passend in het geval van een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten juli 2024

Ken jij Pure Energie, Vattenfall, Essent, Eneco, Greenchoice of ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl? Onderstaand achterhaal je diverse scherpe energie-abonnementen.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin nuttigt gas en elektriciteit. De kosten voor energie wisselen flink per huis. Het doorsnee maandelijkse voorschot varieert tussen €100 en €225. Snel jouw gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk met de tariefvergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en check de kosten voor elektra en gas. Meer weten over gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Hijum vegelijken. In de tabel bekijk je de gemiddelde kosten voor veel voorkomende type huizen en huishoudens. Hoe verhoudt mijn energierekening? Check jouw rekening van de energiemaatschappij, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Hijum. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Onderstaand detecteer je het doorsnee- energieverbruik in de regio Leeuwarderadeel.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99,75 €120,75 €132,5 €140,5
Tussenwoning €108,25 €139,5 €152,75 €165,25
Hoekwoning €132,5 €149,75 €168 €176,5
2 onder 1 kap €146,75 €167,25 €184,5 €194,25
Landhuis €178 €200 €212,25 €224,25
Standaard €121,25 €145 €161 €168,5

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Doorgaans komt dit door de netbeheerder (o.a. Coteq Netbeheer). De oorzaak kan zijn inspectie of onderhoud. Vaak is zo’n elektriciteitsstoring heel erg snel weggewerkt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken schieten mensen gauw in de stress. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Hijum? Dit is nooit exclusief te wijten aan Energiedirect.nl en Oxxio: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bespaartips voor gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De maandelijkse energienota beperken kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Bijgaand vind jij aanwijzingen om meteen te besparen op energie.

 1. Verminder je energieverbruik
  Vandaag nog aan de slag? Je energieverbruik verminderen resulteert direct in minder lasten. Voorbeelden zijn “led-lampen gebruiken ” en “Af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken.” Of koop een HR-ketel van Nefit, Remeha, Atag, Intergas of Vaillant.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Neem een 1 jaar abonnement met hoge bonus voor nieuwe klanten. Deze vind je binnen no-time door het toepassen van onze adviestool.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water maken zorgt voor een hoge gasrekening. Tegenwoordig zijn er veel “groene” installaties die goedkoper in gebruik zijn. Zoals infraroodpanelen, warmtenet, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder kiezen?

In Nederland werken diverse bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke leverancier moet ik kiezen? Dat ligt aan je wensen en behoeften. Wil jij graag goede hulp en ondersteuning, schone stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Vind alles uit over energiepakket Augsbuurt vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies dan binnen no-time de meest voordelig energieleverancier van stroom en gas. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de gevraagde data in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij treft eenvoudig de goedkoopste leverancier (actief in Friesland) voor jouw situatie.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Kijk jij vooral of energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Kies daarvoor de optie “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar energiepakketten met 0zonne-energie, groene stroom uit NL, windenergie, groene stroom uit EU.

Goede recensies

Meer en meer contractanten eisen een uitstekende klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een adequate klantenservice, en heldere communicatie zijn belangrijk. Daarvoor kan je kijken naar het eindcijfer en de laatste comments van huidige contractanten voor energiebedrijven Hijum.

Overstappen

Elke energiemaatschappij is blij met nieuwe klanten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan niet altijd door de aanwezige opzegtermijn. Controleer om die reden de voorwaarden in het contract. Start pas hierna met jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan aanvullende voorlichting ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Hijum kan snel via internet. Als ondernemer heb je de keuze uit speciale zakelijke abonnementen. De tarieven worden omschreven met en zonder BTW. Bedrijven kunnen de BTW zakelijk aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook bij het aankopen van producten als zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruikers zijn vaak lager dan wat normale huishoudens betalen. De korting kan toenemen in het geval je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit afneemt. Een pluspunt betreffende ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting inkopen. Een stukje van het privégebruik mag je opgeven als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Sijbrandahuis afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Steeds meer ondernemers willen investeren in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Hijum? Doe dit door een belang te nemen in groene producten zoals biomassaketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de zakelijke wereld het gasverbruik moeten terugdringen. Oftewel: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook op zakelijke locaties. Op deze manier draagt iedereen bij aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Hijum vergelijken Snel online een gas en stroom contract aanvragen + afsluiten