Gas en licht vergelijken Herbaijum Nu energieleveranciers vergelijken en bespaar wel €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de maandelijkse energierekening. En energie is zeker niet goedkoop. Overwegend het gas dat je verstookt drukt zwaar op jouw energienota. Hierom loont het om te achterhalen welke energieleverancier voor jou voordelig is. Snel gas en licht leveranciers in Herbaijum vergelijken? Geef je huisnummer, postcode en ook energieverbruik in. Via de gaslicht-vergelijker kan je direct de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap vind je à la minute de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Herbaijum [Update februari 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – verreweg – de meest belangrijke voorzieningen in jouw woning. Gas, water en licht kan je niet afnemen aan de hand van een alles-in-één pakket. De wateraansluiting bestel je bij het drinkwaterbedrijf uit de omgeving Franekeradeel (dit zijn organisaties als Evides). Gas en licht afsluiten in Herbaijum is gewoon mogelijk bij één maatschappij. Dankzij onze tool tref je het pakket met de laagste prijs. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Ga aan de slag met het advies van onze experts (of lees verder over Vattenfall abonnement).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Maak een schatting van je energieconsumptie.
  3. Bepaal een kort- of lange termijn contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (zon, wind, groen uit NL, groen, groen uit EU).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor februari 2024.
  6. Bepaal het voordeligste energiebedrijf.
  7. Bestel het pakket online, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze is gelinkt aan jou, en niet op jouw huis. Wil je toch een ander pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Herbaijum.

Betreft het nieuwbouw? Gas, elektriciteit en water registreer je bij www.mijnaansluiting.nl. Mogelijk doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een pakket voor stroom is afdoende in het geval van een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten februari 2024

Ben je al bekend met Greenchoice, NLE, Eneco, Essent, Pure Energie of Oxxio, ENGIE, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers? Hieronder ontdek je de scherpe energiecontracten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon gebruikt gas en elektriciteit. De kosten variëren wel per huishouden. De kostenpost voor energie (maandelijks) bedraagt tussen de €75 – €245. Moeiteloos jouw gas licht kosten berekenen? Dat kan met behulp van onze handige energievergelijker. Vul jouw actuele verbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Benieuwd naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Herbaijum vegelijken. Via de volgende tabel zie je geschatte prijzen voor verschillende type huizen en grootte van bewoners. Klopt dit met mijn lasten? Bekijk jouw rekening van de energieleverancier, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Herbaijum. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In het schema hieronder achterhaal je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Franekeradeel.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,5 €122,25 €133,5 €142,5
Tussenwoning €107,25 €140,5 €154,25 €163,75
Hoekwoning €131,5 €150 €168,25 €176,25
2 onder 1 kap €145,25 €169,5 €184 €193,75
Landhuis €176,25 €198,5 €213,25 €221,5
Standaard €124 €145 €159 €170,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. In de meeste gevallen is de “schuldige” de netbeheerder (zoals Westland Infra). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoud en reconstructie. Gebruikelijk is zo’n elektriciteitsstoring binnen enkele uren weggewerkt. Op het moment dat er geen stroom is, is er al snel paniek. Een storing bij de netbeheerder in Herbaijum? Of je nu stroom afneemt bij Essent en Vattenfall: iedereen wordt erdoor getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De maandelijkse energielasten omlaag bijstellen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder achterhaal je aanwijzingen voor een lagere energierekening.

 1. Gebruik energie verlagen
  Gelijk profiteren? Minder energie verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. Zoals “led-lampen gebruiken ” en “Zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.” Of bestel de HR-ketel van Nefit, Intergas, Atag, Vaillant of Remeha.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is interessant! Selecteer een 1 jarig contract met een hoge welkomstkorting. Dat vind jij meteen op basis van onze vergelijker.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Centrale verwarming zorgt voor een hoge gasrekening. Op het ogenblik is er keuzen uit verschillende “groene” systemen waarbij je goedkoop uit bent. O.a. zonnepanelen, infraroodpanelen, pelletkachel, zonneboiler, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is het beste?

Tegenwoordig vind je diverse maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke maatschappij moet ik kiezen? Dit heeft te maken met wat jij belangrijk vindt. Zoeken jullie een goede klantenservice, groene stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Mensen zochten ook naar: energiepakket Anevelde vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Kies dan eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Vul je postcode en het verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je bekijkt gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom (actief in Friesland) voor jouw situatie.

Groene stroom en gas

Hecht jij waarde aan het feit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Selecteer dan natuurlijk de “duurzame energie” bron. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar stroom en gascontracten op basis van bronnen als groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, zonne-energie, windenergie.

Beste beoordeling

Een deel van de huizenbezitters hopen op een professionele klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, deskundige specialisten, en betrouwbare informatie is noodzakelijk. Om dit te weten te komen kan je kijken naar de totale beoordeling en recentelijke recensies van huidige contractanten voor energiebedrijven Herbaijum.

Overstappen

Elke leverancier zoekt niet consumenten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan soms lastig worden omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Check hierom jouw huidige energiecontract. Pas in de volgende stap ga je het energiecontract oversluiten. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij additieve informatie over zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Herbaijum kan gemakkelijk online. Als ondernemer heb je de keuze uit speciale zakelijke abonnementen. De energietarieven kun je vinden met en zonder BTW. ZZP’ers mogen het BTW bedrag terugvragen. Vaak kunnen consumenten dat ook bij de aanschaf van o.a. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruik zijn vaak gunstiger dan wat normale huishoudens betalen. Kortingen kunnen groter worden als je veel gas en elektriciteit inkoopt. Een leuke bijkomstigheid aangaande ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting aanvragen. Een deel van het privégebruik kan jij opgeven als bedrijfskosten. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Schinnen afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke gebruikers willen investeren in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Herbaijum gebeurt ook door te investeren in verantwoorde energiebronnen als infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. In de nabije maanden zullen ook bedrijven het gasverbruik moeten terugdringen. Oftewel: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook bedrijfsgebouwen. Op deze manier draagt iedereen bij aan de energierevolutie.

Energiepakketten Herbaijum vergelijken Snel een stroom & gas contract aanvragen + afsluiten