Gas en licht vergelijken Harlingen Nu energiemaatschappijen vergelijken en bespaar wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energierekening. En dat is elke maand weer een tegenvaller. In de eerste plaats het gas dat jij gebruikt beïnvloedt je energierekening. Daarom loont het om te zien welke energieleverancier de laagste prijzen hanteert. À la minute gas en licht leveranciers in Harlingen vergelijken? Geef je huisnummer, postcode plus verbruik in. Door middel van de vergelijker kan je als consument meteen de kosten van gas licht berekenen. Daarna bekijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Harlingen [Update april 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – overduidelijk – de meest belangrijke voorzieningen in een woning. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar door middel van een totaal abonnement. Het water sluit je af via de verantwoordelijke wateraanbieder in de regio Harlingen (dit zijn organisaties als Vitens). Gas en licht afsluiten in Harlingen kan gelukkig wel bij één maatschappij. Geholpen door deze website detecteer je het meest betaalbare contract. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Ga aan de slag met de stappen hieronder (of check Qwint stroom).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van jouw energieverbruik.
  3. Selecteer de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Klik op het type energieopwekking (grijs, zon, groen uit NL, co2 gecompenseerd, groen uit EU).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Zoek naar het voordeligste energiebedrijf.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op de woning. Liever wel wisselen van pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Harlingen.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektriciteit en water registreer je bij Mijnaansluiting.nl. Bijwijlen is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een contract voor elektriciteit volstaat in het geval van een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten april 2024

Ken jij Eneco, Greenchoice, Essent, NLE, Pure Energie of ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio? In de opsomming ontdek je de huidige veel bestelde gas licht pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon consumeert gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten fluctueren behoorlijk per huis. De maandelijkse energierekening ligt ergens tussen de €90 en €215. Snel jullie gas licht kosten berekenen? Doe dit via de vergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Harlingen vegelijken. Onderstaand vind jij aannemelijke energiekosten voor veel voorkomende klasse woningen en huishoudens. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw energienota, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Harlingen. Betaal jij op dit moment te veel? Hieronder achterhaal je het geschatte energieverbruik in de regio Harlingen.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99,25 €122,25 €130,5 €143
Tussenwoning €107,25 €140,5 €155 €165
Hoekwoning €130,25 €149,25 €168,75 €179
2 onder 1 kap €144,75 €170 €183,5 €191,5
Villa €177,25 €200 €213,75 €222
Gemiddeld €121,5 €145,5 €159,25 €170,25

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Normaal is de “schuldige” de netbeheerder (denk aan Enexis). De oorzaak is vaak te vinden in werkzaamheden aan het netwerk. Normaliter zijn stroomproblemen binnen een paar minuten gefixt. Als je geen stroom hebt is er al snel paniek. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Harlingen? Het maakt niet uit of je zit bij Eneco en Innova Energie: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De energierekening omlaag bijstellen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder detecteer je suggesties voor een lagere energierekening.

 1. Verminder je energieverbruik
  Snel resultaat zien? Jouw energieconsumptie reduceren is het meest voor de hand liggend. Mogelijkheden zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent ” en “Af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken.” Of koop een HR-ketel van Vaillant, Atag, Remeha, Nefit of Intergas.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is erg raadzaam! Selecteer een kort abonnement (1 jaar) met hoge bonus voor nieuwe klanten. Deze bekijk jij binnen no-time met onze vergelijker.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken is niet goedkoop. Op het ogenblik vind je velerlei “groene” installaties waarbij je goedkoop uit bent. Bijvoorbeeld warmtenet, pelletkachel, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is voor mij geschikt?

Op dit moment zien we steeds meer bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke stroomaanbieder is voor jou geschikt? Hiervoor moet je kijken naar waar jij waarde aan hecht. Hecht jij waarde aan uitstekende service, groen gas en groene stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Zuid-Holland vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Wil jij vooral een goedkoop contract? Kies dan direct de meest voordelig energiemaatschappij van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Voer jouw gegevens in, en filter vervolgens op prijs. Je achterhaalt à la minute de goedkoopste leverancier van gas en stroom (werkzaam in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene stroom en gas

Kijk jij vooral of stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Selecteer hiervoor het filter “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar stroom en gascontracten op basis van 0groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, windenergie, zonne-energie.

Beste recensies

Veel huishoudens kiezen voor goede klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, vakbekwame experts, en transparantie is onmisbaar. Om daarvan een goed beeld te krijgen neem je als uitganspunt het klantcijfer en de laatste meningen van klanten voor energiebedrijven Harlingen.

Overstappen

Elke leverancier van energie wil nieuwe gebruikers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is niet altijd mogelijk omdat je aan een contract vastzit. Bekijk hierom het einde van je contracttermijn. Ga pas daarna jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar meer info inzake zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Harlingen gaat meteen via de pc. Je vindt veel abonnementen voor de zakelijke markt. De energiekosten worden omschreven zowel in als uit de BTW. Bedrijven mogen de betaalde BTW terugvorderen. Doorgaans kan dat ook wanneer men investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruikers zijn een stuk voordeliger dan het tarief voor de normale consument. Kortingen kunnen sterk oplopen zodra je meer gas en elektriciteit gebruikt. Het grote voordeel aangaande ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting inkopen. Een stukje van eigen privégebruik kun jij dan als zakelijke kosten opvoeren. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Roodeschool afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Opvallend veel zakelijke gebruikers maken de keuze voor windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Harlingen? Doe dit door te kiezen voor duurzame producten zoals bijv. pelletkachels, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook fabrieken afscheid nemen van het gas. Kortom: privé gasvrij wonen maar ook op zakelijke locaties. Zodoende kan de zakelijke wereld iets doen aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Harlingen vergelijken A la minute een gas & stroom abonnement aanvragen en afsluiten