Gas en licht vergelijken Hantumhuizen Direct leveranciers vergelijken en bespaar tot €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de energienota. En energie is zeker niet goedkoop. Overwegend het gasverbruik heeft veel invloed op de energienota. Daarom is het goed om te analyseren welke energieaanbieder het voordeligste energiepakket levert. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Hantumhuizen vergelijken? Geef je woongegevens plus verbruiksgegevens in. D.m.v. deze website kun jij direct de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend achterhaal jij snel de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Hantumhuizen [Update mei 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. We praten dan ook over – overduidelijk – de belangrijkste voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen d.m.v. een totaal abonnement. Water wordt geregeld via een specifieke waterleverancier uit de omgeving Dongeradeel (denk hierbij aan Waternet). Gas en licht afsluiten in Hantumhuizen doe je wel bij één bedrijf. Met behulp van de vergelijker ontdek je het pakket met de laagste prijs. Hoe doe ik dit? Doorloop snel het bijgaande stappenplan (of bekijk Greenchoice stroom).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Kies de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Klik op het type energieopwekking (groen, groen uit NL, groen uit EU, grijs, co2 gecompenseerd).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Zoek naar de voordeligste energieleverancier.
  7. Sluit het pakket online af, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze staat op naam, en niet op basis van een adres. Liever wel wisselen van pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Hantumhuizen.

Ga je nieuwbouwen? Gas water en stroom vraag je aan bij MijnAansluiting. Zo nu en dan is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een elektriciteitspakket is zat bij een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten mei 2024

Kies jij voor Vattenfall, Eneco, NLE, Greenchoice, Essent of Oxxio, Powerpeers, Qurrent, Budget Energie, ENGIE? In de volgende lijst tref je onze populaire stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden gebruikt gas en elektriciteit. De kosten wisselen aanmerkelijk per huishouden. De maandelijkse energielasten ligt in de range tussen de €110 – €205. Vandaag nog jullie gas licht kosten berekenen? Dit kan met behulp van onze gaslicht-vergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Benieuwd naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Hantumhuizen vegelijken. In de tabel achterhaal je de doorsnee prijzen voor enkele woningtypes en gezinssamenstellingen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw energierekening, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Hantumhuizen. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Hierna achterhaal je een inschatting van het energieverbruik in de regio Dongeradeel.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101,5 €121,25 €132,5 €142,75
Tussenwoning €107,5 €138,5 €153,5 €163
Hoekwoning €131 €150,5 €168 €178,5
2 onder 1 kap €144,75 €170,25 €182,75 €192,25
Bungalow €176,25 €198,5 €214,25 €222
Standaard €122,75 €144,5 €160,5 €169,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Dikwijls ligt dit aan de netbeheerder (als. Coteq Netbeheer). Vaak wordt dit veroorzaakt door inspectie of onderhoud. Meestal zijn stroomproblemen in enkele ogenblikken beëindigd. Als de stroom uitvalt is er al snel paniek. Een storing bij de netbeheerder in Hantumhuizen? Of je nu klant bent bij Huismerk Energie of UnitedConsumers: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bespaartips voor gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energielasten reduceren is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder achterhaal je 3 adviezen om meteen te besparen op energie.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Nu starten? Minder energie verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Bijvoorbeeld “alleen wassen met volle wasmachine ” en “Plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.” Of installeer een HR-ketel van Vaillant, Remeha, AWB, Nefit of Intergas.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is erg raadzaam! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement met een hoge welkomstkorting. Je regelt dat probleemloos aan de hand van onze tools.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Vandaag de dag zijn er interessante verantwoorde installaties die goedkoop verwarmen. Onder andere warmtepomp, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

In Nederland kan jij kiezen uit veel bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke stroomleverancier moet ik kiezen? Dit heeft te maken met wat jij belangrijk vindt. Zoeken jullie goede hulp en ondersteuning, schone stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Zoek ook naar energiepakket Zwartebroek vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Kijk jij vooral naar prijs? Kies in dat geval meteen de scherpste maatschappij van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul de vergelijker volledig in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij ontdekt direct de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (die werken in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Duurzaam gas en groene stroom

Kijk jij vooral of energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Selecteer dan uiteraard het filter “duurzame energie”. Of wil jij energiepakketten op basis van bijv. zonne-energie, windenergie, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL.

Hoogste waardering

Opvallend veel consumenten eisen een uitstekende klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, vakbekwame experts, en transparantie is wenselijk. Om hier achter te komen neem je als uitganspunt het cijfer en recentelijke beoordelingen van afnemers voor energiebedrijven Hantumhuizen.

Overstappen

Elke leverancier van energie zoekt niet consumenten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is soms niet toegestaan doordat je met een contract te maken hebt. Check om die reden de datum dat je contract afloopt. Start pas hierna met een nieuw energie-abonnement bestellen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je meer informatie met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Hantumhuizen kan à la minute online. Men kan kiezen uit speciale zakelijke abonnementen. De prijzen worden weergegeven inclusief en exclusief BTW. ZZP’ers mogen de betaalde BTW terugvorderen. Dit is ook gebruikelijk in het kader van bestelling voor o.a. zonnepanelen. De energiekosten van zakelijke klanten zijn aanzienlijk gunstiger dan de particuliere tarieven. Kortingen kunnen toenemen wanneer je een hele hoop gas en elektriciteit inkoopt. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting afnemen. Een deel van eigen privégebruik mag men aftrekken als kosten voor het bedrijf. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Rilland afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: ondernemers kiezen voor windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Hantumhuizen is ook mogelijk door te beleggen in “groene” oplossingen zoals bijv. infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal ook de zakelijke wereld afscheid nemen van het gas. Oftewel: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook fabrieken en kantoren. Hierdoor kan de zakelijke wereld iets doen aan minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Hantumhuizen vergelijken Vandaag nog een elektra en gas contract aanvragen & afsluiten