Gas en licht vergelijken Groningen Nu leveranciers vergelijken en bespaar €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energienota. Dit kan aardig in de papieren lopen. In de eerste plaats het verstookte gas beïnvloedt jouw energienota. Daarom is het goed om te analyseren welke energieaanbieder de beste aanbieding heeft. Vandaag nog gas en licht leveranciers in Groningen vergelijken? Voer je adres + verbruik in. Door middel van onze tool kan je als consument vandaag nog de kosten van gas licht berekenen. Daarop bekijk jij direct de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Groningen [Update mei 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – zonder twijfel – de meest elementaire aansluitingen in jouw woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen d.m.v. één verzamel contract. Water krijg je van de betreffende leverancier uit de omgeving Groningen (bijv. PWN). Gas en licht afsluiten in Groningen kan gelukkig wel bij één aanbieder. Via de energievergelijker tref jij de voordeligste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Doorloop snel de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over HVC gas).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Groningen).
  2. Maak een inschatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Filter op de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Kies het soort stroom (co2 gecompenseerd, groen uit NL, zon, grijs, groen).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Kies het voordeligste energiebedrijf.
  7. Sluit het pakket online af, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en is niet gebonden aan adres. Willen jullie wel een andere contract? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Groningen.

Betreft het nieuwbouw? Gas, elektriciteit en water vraag je aan bij de website mijnaansluiting.nl. Mogelijk is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een contract voor elektriciteit is genoeg wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Kiezen jullie voor Vattenfall, Pure Energie, NLE, Essent, Greenchoice of Oxxio, ENGIE, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl? In de volgende lijst bekijk jij actuele veel bestelde energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens maakt gebruik van gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten verschillen aanmerkelijk per gezinssamenstelling. De kostenpost voor energie (maandelijks) ligt tussen de €90 tot €250. Meteen de gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen met behulp van onze vergelijker / tools. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Benieuwd naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Groningen vegelijken. In de tabel zie je de modale energiekosten voor verschillende soorten woningen en gezinssamenstellingen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Neem jouw rekening van de energieaanbieder, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Groningen. Betaal jij op dit moment te veel? Hierna bekijk je het geschatte energieverbruik in de regio Groningen.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,75 €121,5 €132,5 €142,75
Tussenwoning €108,5 €139,75 €153 €162,25
Hoekwoning €131,75 €152,5 €169,5 €177,25
2 onder 1 kap €144,5 €169 €184,5 €192,5
Bungalow €176,75 €200,5 €212,75 €223
Gemiddeld €124,25 €147,5 €160,5 €168,75

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. In de regel ligt dit aan de netbeheerder (als. RENDO Netwerken). Vaak wordt dit veroorzaakt door geplande onderbrekingen. Gewoonlijk is een elektriciteitsprobleem binnen een paar minuten gefixt. Op het moment dat er geen stroom is, kan dat zorgen voor veel problemen. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Groningen? Dit is niet afhankelijk van Greenchoice en Oxxio: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energielasten beperken kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hierna vind jij 3 adviezen die je direct kan toepassen.

 1. Minder energie gebruiken
  Direct besparen? Minder elektriciteit verbruiken is het meest voor de hand liggend. Opties zijn “het huis verwarmen met kookwarmte ” en “De verwarmingsbuizen isoleren.” Of koop een HR-ketel van Vaillant, Intergas, Atag, AWB of Remeha.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is interessant! Selecteer een 1 jaar abonnement met een hoge welkomstkorting. Dit zoek je onmiddellijk middels onze vergelijkingen.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water maken is gewoon duur. Op dit moment zijn er interessante duurzame producten die op lage kosten draaien. Zoals warmtenet, zonnepanelen, zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra past bij mij?

In ons land zien we steeds meer aanbieders van gas en elektra. Welk stroombedrijf past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar wat jij belangrijk vindt. Zoeken jullie vriendelijke klantenservice, groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Ook interessant: energiepakket Zijldijk vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer in dat geval direct de scherpste energie-aanbieder van stroom en gas. Hoe vind ik die? Voer jouw gegevens in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij achterhaald à la minute de goedkoopste leverancier van gas en elektra (die werken in Groningen) passen bij je energiegebruik.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Kijk jij vooral of stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Kies dan voor groen gas en groene stroom. Neem dan natuurlijk de optie “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar energiepakketten met bronnen als CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, zonne-energie.

Beste waardering

Veel Nederlanders kiezen voor goede klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een snelle service, en heldere communicatie wil iedereen. Hiervoor kan je kijken naar het eindcijfer en recentelijke comments van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Groningen.

Overstappen

Elke energiemaatschappij zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is soms niet toegestaan omdat je aan een contract vastzit. Bestudeer hierom de einddatum van je contract. Vervolgens kan je pas het energie-oversluiten regelen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je additionele details aangaande zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Groningen gaat nu via de pc. Men kan kiezen uit pakketten voor de zakelijke markt. De energietarieven kun je vinden zowel in als uit de BTW. ZZP’ers mogen de BTW zakelijk aftrekken. Dit is ook gebruikelijk wanneer men investeert in o.a. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor bedrijven zijn regelmatig lager vergeleken met de reguliere prijzen. De korting kan flink oplopen wanneer je een hoop gas en elektriciteit consumeert. Groot voordeel betreffende ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting aanvragen. Een deel van eigen privégebruik kun men dan opgeven als bedrijfskosten. Start nu ook met gas en stroom in Reek afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Opvallend veel bedrijven gaan voor zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Groningen? Dat kan door een belang te nemen in milieuvriendelijke oplossingen als pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook bedrijven de gaskraan dicht moeten draaien. Samengevat: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook bedrijfsgebouwen. Hierdoor draagt iedereen bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Groningen vergelijken Direct een elektra & gas contract aanvragen + afsluiten