Gas en licht vergelijken Goënga Nu leveranciers vergelijken en bespaar wel €165


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energierekening. En energie is zeker niet goedkoop. Met name het gas dat jij gebruikt beïnvloedt de energienota. Hierom is het verstandig om te analyseren welke energieaanbieder een aantrekkelijk contract aanbiedt. Vlug gas en licht leveranciers in Goënga vergelijken? Geef je woongegevens & verbruiksgegevens in. D.m.v. gaslichtafsluiten.nl kan je vlug de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens vind je vlug de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Goënga [Update maart 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – zonder twijfel – de meest belangrijke voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen aan de hand van één compleet abonnement. Water wordt geregeld via het waterbedrijf in de regio Súdwest-Fryslân (bijv. Vitens). Gas en licht afsluiten in Goënga doe je wel bij één organisatie. Via de gaslicht-vergelijker detecteer je de voordeligste. Hoe dat werkt? Doorloop snel de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over Noordelijk Lokaal Duurzaam actietarief).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Bereken de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Selecteer een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen, grijs, co2 gecompenseerd, wind, groen uit EU).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor maart 2024.
  6. Calculeer de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Sluit het pakket online af, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze staat op naam, en is niet gebonden aan adres. Overstappen is altijd mogelijk. Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Goënga.

Nieuwbouw? Gas water en stroom aanvragen gaat via de website mijnaansluiting.nl. Bijwijlen is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een contract voor stroom voldoet bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2024

Kiezen jullie voor Vattenfall, NLE, Pure Energie, Greenchoice, Essent of ENGIE, Budget Energie, Qurrent, Oxxio, Powerpeers? Hieronder vind je diverse scherpe pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning maakt gebruik van gas en elektriciteit. De kosten schommelen aanzienlijk per huis. De maandelijkse energielasten ligt in de range tussen de €115 tot €200. Meteen de gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen middels onze vergelijker / tools. Voer jouw geschatte verbruik in, en bekijk de kosten van gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Goënga vegelijken. In de tabel vind je de modale energiekosten voor verschillende soorten huizen en huishoudens. Betaal ik nu relatief veel? Check jouw rekening van de energieaanbieder, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Goënga. Betaal ik veel voor gas en elektra? Via de volgende tabel bekijk je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,25 €121,75 €132,5 €142,25
Tussenwoning €108 €141,25 €154,5 €164,5
Hoekwoning €130,5 €150,25 €168 €178,75
2 onder 1 kap €146,75 €169,5 €183,75 €194,25
Villa €179,25 €200 €215 €221,75
Gemiddeld €122,5 €145,5 €158,5 €169,5

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Doorgaans is de boosdoener de netbeheerder (bijvoorbeeld RENDO Netwerken). Vaak wordt dit veroorzaakt door netuitbreidingen. Door de bank genomen zijn stroomproblemen binnen enkele uren beëindigd. Op het moment dat er geen stroom is, is de impact direct groot. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Goënga? Of je nu klant bent bij Essent of Leon Zeewolde: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energierekening minimaliseren kan op verschillende manieren. Bijgaand achterhaal je 3 adviezen waarmee jij aan de slag kan.

 1. Verminder je energieverbruik
  Direct besparen? Jouw energieconsumptie reduceren resulteert direct in minder lasten. Zoals “gebruik alleen A++ producten ” en “Stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.” Of koop een HR-ketel van Atag, Nefit, Intergas, AWB of Vaillant.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is zeker ons advies! Neem een 1 jaar abonnement met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Deze vind je nu via onze vergelijkingen.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water en een warm huis verstookt een hoop duur gas. Tegenwoordig vind je allerlei milieuvriendelijke installaties die goedkoper in gebruik zijn. Onder andere infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel, warmtenet, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra kiezen?

In Holland vind je diverse leveranciers die gas en stroom leveren. Welke stroom maatschappij is voor jou geschikt? Dit wordt bepaald door je wensen en behoeften. Zoeken jullie een goede klantenservice, groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Zaamslag vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Selecteer in dat geval à la minute de scherpste energiemaatschappij van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul jouw verbruik in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij doorzoekt vandaag nog de goedkoopste aanbieder van gas licht (die levert in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Is het voor jou prioriteit dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Markeer daarvoor de “duurzame energie” optie. Of zoek specifiek naar gas + stroom pakketten op basis van bronnen als CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, windenergie, groene stroom uit EU.

Beste beoordeling

Veel contractanten kiezen voor goede klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en betrouwbare informatie is noodzakelijk. Daarvoor lees je het klantcijfer en recentelijke meningen van klanten voor energiebedrijven Goënga.

Overstappen

Elke leverancier van energie wil graag extra afnemers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan niet altijd omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Check als eerste de einddatum van je contract. Start pas hierna met het oversluiten definitief maken. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je additieve voorlichting m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Goënga gaat probleemloos online. Er zijn flink wat B2B contracten. De prijzen worden omschreven in bruto en netto prijzen. Een ondernemer mag de BTW aftrekken. Ook particulieren kunnen dat wanneer men investeert in o.a. zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor zakelijke klanten zijn soms lager dan de particuliere tarieven. De korting kan toenemen in het geval je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit consumeert. Een leuke bijkomstigheid aangaande ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting afsluiten. Het aandeel van eigen privégebruik kun men dan opgeven als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Plasmolen afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Opvallend veel ondernemers hebben interesse in zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Goënga? Doe dit door te gaan voor groene systemen zoals biomassaketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zullen ook bedrijven de gaskraan dicht moeten draaien. Kortom: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook de bedrijven. Door dit toe te passen kan de zakelijke wereld iets doen aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Goënga vergelijken Probleemloos een elektra & gas abonnement afsluiten & aanvragen