Gas en licht vergelijken Gerkesklooster Vergelijk alle leveranciers en bespaar tot €125


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht gebruik restulteert in de energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. Voornamelijk het gas dat jij gebruikt drukt zwaar op jouw energiekosten. Hierom is het goed om te vergelijken welke energiemaatschappij de beste aanbieding heeft. Direct gas en licht leveranciers in Gerkesklooster vergelijken? Vul jouw locatie & verbruik in. Aan de hand van de gaslicht-vergelijker kun jij probleemloos de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend bekijk je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Gerkesklooster [Update april 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – met afstand – de meest essentiële voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht kan je niet afnemen via één verzamel contract. Water wordt geregeld via de verantwoordelijke wateraanbieder actief in de buurt van Achtkarspelen (dit zijn organisaties als Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Gerkesklooster doe je wel bij één maatschappij. Op basis van de vergelijker bekijk jij het meest betaalbare contract. Maar hoe kan ik dat doen? Begin nu met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over De Vastelastenbond actietarief).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Schat gas + stroom gebruik.
  3. Bepaal een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit EU, wind, co2 gecompenseerd, groen uit NL, groen).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Bereken de goedkoopste energieleverancier.
  7. Bestel het pakket online, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op jouw huis. Liever wel wisselen van pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Gerkesklooster.

Ga je nieuwbouwen? Gas, elektra en water kan je aanvragen bij MijnAansluiting. Mogelijk is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een contract voor stroom is gepast wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten april 2024

Kies jij voor Vattenfall, Eneco, Essent, NLE, Greenchoice of Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie? In de opsomming vind jij diverse vaak gekozen stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin nuttigt gas en elektriciteit. De kosten verschillen flink per gezinssamenstelling. De kostenpost voor energie (maandelijks) schommelt tussen €100 en €165. Snel jouw gas licht kosten berekenen? Dat kan via de contract vergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Gerkesklooster vegelijken. Via de volgende tabel tref jij de modale energiekosten voor verschillende type huizen en type gezinnen. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw energierekening, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Gerkesklooster. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Hieronder tref je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Achtkarspelen.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,75 €123 €133,5 €142
Tussenwoning €108 €140 €154,75 €163,5
Hoekwoning €130 €152 €167,5 €179
2 onder 1 kap €145,5 €170 €183,5 €193,75
Villa €179,25 €198 €214,5 €222,5
Gemiddeld €121,5 €145,5 €160,75 €169,75

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Doorgaans heeft dit te maken met de netbeheerder (als. Stedin). De oorzaak kan zijn geplande onderbrekingen. Gewoonlijk is een elektriciteitsprobleem in enkele ogenblikken weggewerkt. Wanneer je zonder stroom zit kun je nog maar weinig kanten op. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Gerkesklooster? Het maakt niet uit of je zit bij DELTA en Qurrent: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bezuinigen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energielasten verminderen kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hierna vind jij aanwijzingen om vandaag nog te besparen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Direct besparen? Je energieverbruik verminderen is eigenlijk het meest belangrijk. Zoals “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas ” en “Het deksel op de pan houden tijdens het koken.” Of koop een HR-ketel van Atag, Nefit, Vaillant, Remeha of Intergas.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is zeker ons advies! Selecteer een (kort) 1 jarig abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Deze vind je moeiteloos door gebruik van onze adviestool.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Op dit moment is er keuzen uit interessante verantwoorde energiebronnen die goedkoop verwarmen. Onder andere biomassaketel, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier past bij mij?

In ons land kan jij kiezen uit veel maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welk stroombedrijf is het beste? Dat is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan goede hulp en ondersteuning, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of is een lage prijs het enige dat telt? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Wormer vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies in dat geval moeiteloos de scherpste leverancier van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul de vergelijker volledig in, en filter vervolgens op prijs. Jij ziet ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas licht (die werken in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Wil jij vooral dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Selecteer dan natuurlijk de optie “duurzame energie”. Of wil jij gas licht contracten met bronnen als windenergie, groene stroom uit EU, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Beste reviews

Enkele contractanten eisen een uitstekende klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, medewerkers met kennis, en heldere communicatie zijn belangrijk. Daarvoor kan je kijken naar de gemiddelde cijfers en betrouwbare beoordelingen van afnemers voor energiebedrijven Gerkesklooster.

Overstappen

Elke maatschappij wil nieuwe gebruikers. Een andere abonnement nemen (overstappen) is soms niet toegestaan omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Inspecteer eerst de voorwaarden in het contract. Pas in de volgende stap ga je een nieuw energie-abonnement bestellen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij meer voorlichting over zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Gerkesklooster kan probleemloos door het internet. Er bestaan hiervoor abonnementen voor de zakelijke markt. De kosten zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen het BTW bedrag terugvragen. Ook particulieren kunnen dat bij de aanschaf van onder andere zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruikers zijn soms gunstiger dan die voor consumenten. De bonus kan hoger worden wanneer je meer dan gemiddeld gas en elektriciteit consumeert. Het grote voordeel voor ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting inkopen. Een stukje van je privégebruik kan jij aftrekken als kosten voor het bedrijf. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Peest afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: zakelijke klanten investeren in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Gerkesklooster kan natuurlijk door geld te steken in milieuvriendelijke oplossingen zoals bijv. infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal de zakelijke markt afscheid nemen van het gas. Oftewel: privé gasvrij wonen maar ook op kantoor. Op deze manier neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor de energierevolutie.

Energiepakketten Gerkesklooster vergelijken Snel een gas & stroom contract aanvragen & afsluiten