Gas en licht vergelijken Gelderland Nu energiemaatschappijen vergelijken en bespaar wel €130


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Overwegend het gas dat jij gebruikt drukt zwaar op jouw energiekosten. Om die reden is het slim om te controleren welke energiemaatschappij het voordeligste energiepakket levert. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Gelderland vergelijken? Geef je huisnummer, postcode & energieverbruik in. Middels de vergelijker kun je eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Hierna vind jij probleemloos de goedkoopste energieaanbieder. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Gelderland [Update juni 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We praten dan ook over – zonder twijfel – de basis voorzieningen in een huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen via een totaal abonnement. Water neem je af bij de betreffende leverancier in de provincie Gelderland (dit zijn organisaties als Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Gelderland doe je wel bij één aanbieder. Aan de hand van gaslichtafsluiten.nl ontdek je de meest aantrekkelijke. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Gebruik de stappen hieronder (of check stroom en gas van HVC).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Gelderland).
  2. Bereken jouw energieverbruik.
  3. Kies het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (co2 gecompenseerd, zon, groen uit EU, grijs, groen uit NL).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Selecteer de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Bestel het pakket online, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze is gelinkt aan jou, en niet gebonden aan het adres. Liever wel wisselen van pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Gelderland.

Ga je nieuwbouwen? Gas, elektra en water aanvragen gaat via de website mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een stroompakket is genoeg bij zo’n warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten juni 2024

Weet je alles al van Essent, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, NLE of Oxxio, Budget Energie, Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers? Hierna achterhaal je onze scherpe gas licht pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden gebruikt gas en elektriciteit. De kosten verschillen enorm per woning. De maandelijkse tarieven / nota ligt tussen de €90 en €225. Moeiteloos jullie gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen aan de hand van de contract vergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Meer weten over gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Gelderland vegelijken. In het schema hieronder vind je mogelijke energiekosten voor verschillende soorten woningen en type gezinnen. Scoor ik hoog of laag? Check jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Gelderland. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Via de volgende tabel vind je een inschatting van het energieverbruik in de regio Gelderland.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,25 €120,25 €130,5 €140,25
Tussenwoning €106,25 €138,75 €155,25 €165,5
Hoekwoning €132 €151,5 €167,75 €176,5
2 onder 1 kap €145 €170 €181,25 €193
Vrijstaand €177,5 €199,5 €213,25 €223,25
Standaard €121,75 €146 €159 €171,25

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Meestal is de “schuldige” de netbeheerder (als. Enexis). De oorzaak is vaak te vinden in netuitbreidingen. Vaak zijn stroomproblemen in enkele ogenblikken gefixt. Als de stroom uitvalt schieten mensen gauw in de stress. Een storing bij de netbeheerder in Gelderland? Dit is nooit exclusief te wijten aan Essent of Powerpeers: iedereen wordt erdoor getroffen.

Bespaartips voor gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De energielasten omlaag bijstellen kan op verschillende manieren. Hieronder zie je 3 tips om vandaag nog te besparen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Vandaag nog aan de slag? Minder elektriciteit verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Bijvoorbeeld “led-lampen gebruiken ” en “Zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.” Of installeer een HR-ketel van AWB, Intergas, Nefit, Vaillant of Atag.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie loont! Neem een 1 jaar abonnement met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Jij regelt dit moeiteloos via onze adviestool.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen is een kostbaar proces. Heden ten dage zijn er diverse groene energiebronnen die veel minder stroom gebruiken. Zoals biomassaketel, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra kiezen?

Op dit moment heb je de keuze uit veel maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energieleverancier moet ik kiezen? Hiervoor moet je kijken naar je wensen en behoeften. Hecht jij waarde aan vriendelijke klantenservice, groene stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Zoek ook naar energiepakket Ravenswaaij vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer in dat geval direct de gunstigste maatschappij van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul de vergelijker volledig in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij achterhaald eenvoudig de goedkoopste aanbieder (die levert in Gelderland) voor jouw situatie.

Groene stroom en gas

Wil jij vooral dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Neem hiervoor als bron “duurzame energie”. Of willen jullie gas en elektra abonnementen met o.a. groene stroom uit NL, groene stroom uit EU, windenergie, zonne-energie.

Hoogste waardering

Sommige Nederlanders willen de beste klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, deskundige specialisten, en betrouwbare informatie is onmisbaar. Hiervoor kijk je naar de totale beoordeling en betrouwbare beoordelingen van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Gelderland.

Overstappen

Elk energiebedrijf wil nieuwe gebruikers. Een andere abonnement nemen (overstappen) is soms niet toegestaan door de aanwezige opzegtermijn. Bestudeer altijd de datum dat je contract afloopt. Hierna kan jij pas een nieuw energie-abonnement bestellen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je aanvullende advies over zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Gelderland kan direct via internet. Als ondernemer heb je de keuze uit abonnementen voor de zakelijke markt. De energietarieven zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Bedrijven mogen de betaalde BTW terugvorderen. Doorgaans kan dat ook bij de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor zakelijke klanten zijn altijd voordeliger dan de particuliere tarieven. Het voordeel kan toenemen in het geval je meer dan standaard gas en elektriciteit consumeert. Groot voordeel betreffende ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting inkopen. Een gedeelte van eigen privégebruik kan men als zakelijke kosten opvoeren. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in IJsselham afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke klanten investeren in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Gelderland? Dat kan door te investeren in “groene” installaties zoals bijv. biomassaketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de industrie niet langer gebruik maken van gas. Kortom: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook de bedrijven. Zo neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Gelderland vergelijken Vandaag nog een licht en gas abonnement afsluiten + aanvragen