Gas en licht vergelijken Garyp Nu energieleveranciers vergelijken en bespaar tot €150


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de maandelijkse energienota. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Overwegend het gas dat je verstookt beïnvloedt jouw energierekening. Om die reden is het beslist niet onverstandig om na te gaan welke energieleverancier een aantrekkelijk contract aanbiedt. Meteen gas en licht leveranciers in Garyp vergelijken? Geef je woongegevens + energieverbruik in. Door gebruik te maken van gaslichtafsluiten.nl kun jij onmiddellijk de kosten van gas licht berekenen. Naderhand achterhaal jij direct de goedkoopste energieaanbieder. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Garyp [Update maart 2023]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. We praten dan ook over – overduidelijk – de meest essentiële aansluitingen in een woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen middels een totaal abonnement. Water neem je af bij het waterbedrijf in de regio Tytsjerksteradiel (bijv. WML). Gas en licht afsluiten in Garyp kan gelukkig wel bij één bedrijf. D.m.v. gaslichtafsluiten.nl achterhaal je de meest aantrekkelijke. Hoe dat werkt? Gebruik het advies van onze experts (of lees verder over Essent actie).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Geef een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Filter op een kort- of lange termijn contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (wind, co2 gecompenseerd, grijs, groen, zon).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor maart 2023.
  6. Spot de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze staat op naam, en niet op basis van een adres. Overstappen is altijd mogelijk. Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Garyp.

Bouw je een nieuw huis? Gas, water en elektra regel je via MijnAansluiting. Soms is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een pakket voor elektriciteit is genoeg bij een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2023

Weet je alles al van Eneco, NLE, Pure Energie, Essent, Vattenfall of Energiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, ENGIE, Qurrent? Hieronder zie je diverse populaire stroom en gas pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin gebruikt gas en elektriciteit. Deze kosten wisselen wel per woning. De maandelijkse energienota ligt in de range tussen de €90 – €210. Vandaag nog de gas licht kosten berekenen? Dat doe je door gebruik te maken van onze vergelijker / tools. Geef jouw energieverbruik door, en check de kosten voor elektra en gas. Weetgraag naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Garyp vegelijken. Via de volgende tabel tref jij geschatte energiekosten voor enkele woningtypes en gezinssamenstellingen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Bekijk jouw rekening van de energiemaatschappij, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Garyp. Betaal ik veel voor gas en elektra? Via de volgende tabel tref je het verwachte energieverbruik in de regio Tytsjerksteradiel.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €100,5 €122 €132,75 €141,75
Tussenwoning €109 €141,25 €153 €163,75
Hoekwoning €132,5 €151,25 €166,75 €178,5
2 onder 1 kap €147,5 €167,25 €181,75 €191,25
Villa €177 €198,75 €215,25 €223,75
Gemiddeld €122,25 €145,25 €158,5 €171,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Normaliter heeft dit te maken met de netbeheerder (bijv. Enduris). De oorzaak is vaak te vinden in inspectie of onderhoud. In de regel is zo’n storing in enkele ogenblikken beëindigd. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is de impact direct groot. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Garyp? Dit is nooit exclusief te wijten aan Engie en Pure Energie: iedereen wordt erdoor getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De kosten van energie omlaag bijstellen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Op deze website bekijk jij tips & tricks om meteen te besparen op energie.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Gelijk profiteren? Minder elektriciteit verbruiken is inherent aan een lagere nota. Mogelijkheden zijn “meer truien en dekens gebruiken ” en “Het deksel op de pan houden tijdens het koken.” Of neem een HR-ketel van Atag, Remeha, Intergas, Nefit of Vaillant.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is interessant! Bestel een 1 jaar abonnement met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Jij regelt dit probleemloos via onze vergelijkingen.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water en een warm huis verstookt een hoop duur gas. Tegenwoordig kun jij gebruik maken van diverse milieuvriendelijke producten waarbij je goedkoop uit bent. Denk aan infraroodpanelen, warmtenet, zonnepanelen, zonneboiler, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

Op dit moment zijn er een hoop verschillende aanbieders van stroom en gas. Welk stroombedrijf is voor jou geschikt? Dat is sterk afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Wil jij graag betrouwbare medewerkers, schone stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Brinkheurne vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul de vergelijker volledig in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij ziet eenvoudig de goedkoopste aanbieder (uit Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Wil jij vooral dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Markeer hiervoor de mogelijkheid “duurzame energie”. Of willen jullie gas en elektra abonnementen met bijv. zonne-energie, groene stroom uit EU, windenergie, groene stroom uit NL.

Uitstekende klantervaring

Sommige huizenbezitters hopen op een professionele klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een snelle service, en duidelijke voorwaarden is noodzakelijk. Om dit te weten te komen check je het klantcijfer en recente beoordelingen van afnemers voor energiebedrijven Garyp.

Overstappen

Elke maatschappij zoekt natuurlijk meer contractanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) is niet altijd mogelijk door de geldende opzegtermijn. Analyseer daarom het einde van je contracttermijn. Vervolgens kan je pas het energiecontract oversluiten. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je extra voorlichting over zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Garyp werkt eenvoudig in een online omgeving. Er is een heel scala aan B2B contracten. De prijzen kunnen gevonden worden inclusief en exclusief BTW. Bedrijven mogen de BTW aftrekken. Dit wordt ook gedaan wanneer men investeert in producten als zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor bedrijven zijn aanzienlijk betaalbaarder dan het tarief voor de normale consument. De bonus kan flink oplopen in het geval je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit gebruikt. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting inkopen. Een stukje van je privégebruik kan je opgeven als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Ouderkerk aan den IJssel afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Steeds meer bedrijven gaan voor windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Garyp kan natuurlijk door te beleggen in milieuvriendelijke producten zoals bijvoorbeeld zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook bedrijven niet langer gebruik maken van gas. Samengevat: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook de bedrijven. Hierdoor draag jij met jouw business bij aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Garyp vergelijken Gemakkelijk een stroom en gas abonnement afsluiten & aanvragen