Gas en licht vergelijken Gaastmeer Direct leveranciers vergelijken en bespaar wel €140


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Hoofdzakelijk het gasverbruik beïnvloedt je energierekening. Om die reden is het geen gek idee om na te gaan welke energiemaatschappij het goedkoopste is. Probleemloos gas en licht leveranciers in Gaastmeer vergelijken? Vul jouw locatie & energieverbruik in. Met behulp van de energievergelijker kan je moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Naderhand zie je moeiteloos de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Gaastmeer [Update april 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – zonder twijfel – de meest fundamentele voorzieningen in jouw huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen via één compleet abonnement. Water wordt geregeld via een specifieke waterleverancier in de regio Súdwest-Fryslân (bijv. Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Gaastmeer doen de meesten bij één leverancier. Middels de gaslicht-vergelijker ontdek je de goedkoopste. Hoe dat werkt? Ga aan de slag met de tips van onze specialisten (of bekijk info over Anode Energie actie).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Bepaal de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Kies het soort stroom (co2 gecompenseerd, groen uit EU, groen, zon, grijs).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Selecteer de voordeligste energie aanbieder.
  7. Regel de aanvraag online, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze staat op naam, en niet gebonden aan het adres. Liever wel wisselen van pakket? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Gaastmeer.

Bouw je een nieuw huis? Gas, elektra en water kan je aanvragen bij Mijn Aansluiting. Soms verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een elektriciteitspakket kan volstaan wanneer je kiest voor het warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten april 2024

Weet je alles al van Eneco, Pure Energie, Greenchoice, NLE, Vattenfall of Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, ENGIE? Hierna zie je actuele veel gekozen stroom en gas pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon gebruikt gas en elektriciteit. De kosten voor energie variëren wel per huishouden. De maandelijkse tarieven / nota ligt ergens tussen de €110 – €160. Eenvoudig jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit met behulp van onze handige energievergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Gaastmeer vegelijken. In de tabel achterhaal jij de nominale energiekosten voor enkele soorten woningen en gezinssamenstellingen. Scoor ik hoog of laag? Download jouw energierekening, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Gaastmeer. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Via de volgende tabel zie je het doorsnee- energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,75 €121,5 €132,75 €142
Tussenwoning €109,5 €141,25 €153,5 €162,25
Hoekwoning €132,25 €150,75 €166,5 €179,25
2 onder 1 kap €147 €168,5 €183,75 €193,5
Villa €176,25 €199,5 €214 €223,75
Modaal €121,75 €147,5 €160,25 €171

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. In de regel heeft dit te maken met de netbeheerder (denk aan Enduris). De oorzaak kan zijn onderhoudswerkzaamheden. Normaal is zo’n elektriciteitsstoring binnen enkele uren gefixt. Op het moment dat er geen stroom is, is er al snel paniek. Een storing bij de netbeheerder in Gaastmeer? Of je nu klant bent bij Engie of Vandebron: alle huishoudens vallen hieronder.

Zo bespaar je op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De kosten van energie beperken kan door bewust een aantal keuzes te maken. Op deze pagina bekijk jij aanwijzingen voor een lagere energierekening.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Gelijk profiteren? Je energieverbruik verminderen is inherent aan een lagere nota. Mogelijkheden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken ” en “Niet een te grote vriezer kopen.” Of plaats zo’n HR-ketel van Atag, Remeha, AWB, Intergas of Vaillant.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie is erg raadzaam! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement met een hoge welkomstkorting. Deze bekijk jij gemakkelijk door gebruik te maken van ons zoekscript.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Water opwarmen verstookt een hoop duur gas. Op het ogenblik kan je profiteren van verschillende groene energiebronnen die veel minder stroom gebruiken. Onder andere pelletkachel, zonneboiler, warmtepomp, warmtenet, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier moet ik kiezen?

Op dit moment zien we steeds meer maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welk bedrijf moet ik kiezen? Hiervoor moet je kijken naar wat jullie precies zoeken. Wil jij graag een goede klantenservice, groene stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Vind alles uit over energiepakket Wilp vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Kies in dat geval binnen no-time de betaalbaarste energie-aanbieder van stroom en gas. Hoe vind ik die? Voer jouw gegevens in, en filter vervolgens op prijs. Jij achterhaald onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas licht (actief in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Wil jij vooral dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Selecteer daarvoor de mogelijkheid “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar gas + stroom pakketten op basis van bijvoorbeeld zonne-energie, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, windenergie.

Uitstekende ratings

Opvallend veel mensen eisen een uitstekende klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, deskundige specialisten, en geen kleine lettertjes is wenselijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen check je de gemiddelde cijfers en de laatste comments van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Gaastmeer.

Overstappen

Elke energieleverancier is blij met nieuwe klanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) kan niet altijd door de geldende opzegtermijn. Analyseer eerst de voorwaarden in het contract. Ga pas daarna het oversluiten definitief maken. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar extra info m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Gaastmeer kan direct in een online omgeving. We zien steeds meer pakketten voor de zakelijke markt. De tarieven worden weergegeven inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de betaalde BTW terugvorderen. Dit wordt ook gedaan bij de aanschaf van producten als zonnepanelen. De energiekosten van bedrijven zijn een stuk lager dan die voor consumenten. Het voordeel kan flink oplopen op het moment dat je meer dan gemiddeld gas en elektriciteit verbruikt. Een pluspunt t.b.v. ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afnemen. Een deel van eigen privégebruik kan je aftrekken van je winst. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Oudega afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Meer en meer zakelijke klanten kiezen voor windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Gaastmeer is ook mogelijk door een belang te nemen in verantwoorde producten zoals bijv. pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook bedrijven van het gas afgaan. Oftewel: privé gasvrij wonen maar ook de bedrijven. Op deze manier kan de zakelijke wereld iets doen aan een schoner milieu.

Energiepakketten Gaastmeer vergelijken Snel een stroom en gas contract afsluiten + aanvragen