Gas en licht vergelijken Frieschepalen Snel leveranciers vergelijken en bespaar tot €145


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Vooral het verstookte gas drukt zwaar op jouw energierekening. Hierom is het slim om te analyseren welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Onmiddellijk gas en licht leveranciers in Frieschepalen vergelijken? Voer je adres + energieverbruik in. Aan de hand van onze tool kun jij moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Daarop detecteer je nu de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Frieschepalen [Update juni 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – veruit – de meest essentiële voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen d.m.v. één verzamel contract. De wateraansluiting bestel je bij het drinkwaterbedrijf werkzaam rondom Opsterland (voorbeelden zijn Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Frieschepalen kan gemakkelijk bij één leverancier. D.m.v. de vergelijker ontdek je het pakket met de laagste prijs. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Start direct met het bijgaande stappenplan (of bekijk RENDO Netwerken welkomstkorting juni 2024).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Kies een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Bepaal de energie afkomst (co2 gecompenseerd, groen uit EU, wind, groen uit NL, groen).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Calculeer de voordeligste energie aanbieder.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze staat op naam, en is niet gebonden aan adres. Toch overstappen? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Frieschepalen.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra aanvragen gaat via Mijn Aansluiting. Zo af en toe verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een elektriciteitspakket is genoeg wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten juni 2024

Kies jij voor Pure Energie, Vattenfall, Essent, NLE, Greenchoice of Oxxio, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie, ENGIE? Onderstaand detecteer je de veel gekozen stroom en gas pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander maakt gebruik van gas en elektriciteit. De kosten verschillen behoorlijk per gezinssamenstelling. De maandelijkse energierekening varieert tussen €90 tot €210. Eenvoudig de gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen met behulp van onze handige energievergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Frieschepalen vegelijken. In de tabel bekijk je aannemelijke tarieven voor populaire soorten woningen en aantal inwoners. Hoe verhoudt mijn energierekening? Neem jouw rekening van de energiemaatschappij, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Frieschepalen. Betaal jij op dit moment te veel? In het schema hieronder bekijk je het verwachte energieverbruik in de regio Opsterland.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €98,25 €123,5 €132,75 €143,5
Tussenwoning €109,5 €140 €154,5 €163,25
Hoekwoning €131 €152,5 €166,75 €177
2 onder 1 kap €145,25 €169,5 €183 €191,5
Vrijstaand €179,25 €199,75 €212,75 €221,75
Doorsnee €124,25 €147,25 €159,75 €170

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. In de meeste gevallen is de “schuldige” de netbeheerder (bijv. Enduris). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoud en reconstructie. In een doorsnee situatie is zo’n storing binnen een paar minuten gefixt. Wanneer je zonder stroom zit kun je nog maar weinig kanten op. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Frieschepalen? Dit is nooit exclusief te wijten aan Anode Energie of Vrijopnaam: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De kosten van energie beperken is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder vind je 3 tips die je direct kan toepassen.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Nu starten? Jouw energieconsumptie reduceren is inherent aan een lagere nota. Zoals “alleen wassen met volle wasmachine ” en “Je CV-pomp een stuk lager zetten.” Of neem een HR-ketel van Atag, Remeha, Nefit, Vaillant of AWB.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie loont! Kies voor kortlopende energiecontracten met een hoge welkomstkorting. Deze vind je zonder problemen d.m.v. onze adviseurs.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming is een kostbaar proces. Heden ten dage kan je profiteren van diverse “groene” oplossingen waarbij je goedkoop uit bent. Bijv. pelletkachel, zonneboiler, warmtenet, infraroodpanelen, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra moet ik kiezen?

Op dit moment zijn er verschillende aanbieders van stroom en gas. Welke energieleverancier past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar jouw persoonlijke wensen. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, duurzame energie of juist het goedkoopste energiecontract? Ook interessant: energiepakket Wilhelminaoord vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Selecteer in dat geval onmiddellijk de goedkoopste energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul je postcode en het verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je ziet eenvoudig de goedkoopste aanbieder (uit Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Duurzaam gas en groene stroom

Hecht jij waarde aan het feit dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Kies dan voor groen gas en groene stroom. Neem daarvoor als bron “duurzame energie”. Of willen jullie gas en elektra abonnementen op basis van bijvoorbeeld zonne-energie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL.

Goede reviews

Veel mensen kiezen voor goede klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een adequate klantenservice, en betrouwbare informatie wil iedereen. Hiervoor kan je kijken naar het cijfer en recente beoordelingen van klanten voor energiebedrijven Frieschepalen.

Overstappen

Elke aanbieder wil nieuwe gebruikers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan niet altijd omdat je aan een contract vastzit. Analyseer hierom de einddatum van je contract. Vervolgens kan je pas een nieuw energie-abonnement bestellen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je aanvullende details aangaande zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Frieschepalen gaat snel via de pc. Als ondernemer heb je de keuze uit unieke zakelijke abonnementen. De prijzen kunnen gevonden worden met en zonder BTW. ZZP’ers mogen het BTW bedrag terugvragen. Ook particulieren kunnen dat bij de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruik zijn doorgaans goedkoperdan wat normale huishoudens betalen. De compensatie kan flink oplopen zodra je een hoop gas en elektriciteit consumeert. Een pluspunt aangaande ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afnemen. Een stukje van het privégebruik kan je als zakelijke kosten opvoeren. Start nu ook met gas en stroom in Oude Wetering afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: zakelijke gebruikers maken de keuze voor windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Frieschepalen kan natuurlijk door te gaan voor “groene” oplossingen zoals biomassaketels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Over een aantal jaren zullen ook bedrijven afscheid nemen van het gas. Oftewel: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook ondernemingen. Op deze manier draag jij je steentje bij aan een schonere wereld.

Energiepakketten Frieschepalen vergelijken Gemakkelijk een gas & elektra abonnement afsluiten & aanvragen