Gas en licht vergelijken Friens Snel leveranciers vergelijken en bespaar tot €195


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de maandelijkse energierekening. Dit kan aardig in de papieren lopen. In het bijzonder het verstookte gas beïnvloedt jouw energiekosten. Daarom is het goed om te analyseren welke energieleverancier het goedkoopste is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Friens vergelijken? Vul jouw locatie en verbruik in. Met behulp van deze website kan jij eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Naderhand achterhaal jij probleemloos de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Friens [Update juni 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het betreft hier – verreweg – de basis aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen op basis van één verzamel contract. Water wordt geregeld via de verantwoordelijke wateraanbieder werkzaam rondom Leeuwarden (voorbeelden zijn Waternet). Gas en licht afsluiten in Friens kan gemakkelijk bij één leverancier. Geholpen door gaslichtafsluiten.nl ontdek je de voordeligste. Hoe dat werkt? Ga aan de slag met de tips van onze specialisten (of bekijk info over Endinet Groep welkomstkorting juni 2024).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Maak een schatting van jouw energieverbruik.
  3. Filter op de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (zon, groen, co2 gecompenseerd, grijs, groen uit NL).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Calculeer de voordeligste energieleverancier.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en is niet gebonden aan adres. Wil je toch een ander pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Friens.

Bouw je een nieuw huis? Gas, water en elektriciteit regel je via MijnAansluiting. Zo nu en dan verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor elektriciteit is gepast in het geval van een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten juni 2024

Kies jij voor Essent, Vattenfall, NLE, Greenchoice, Pure Energie of Qurrent, Oxxio, Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie? Onderstaand achterhaal jij de scherpe energiecontracten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin verbruikt gas en elektriciteit. Deze kosten fluctueren wel per gezin. Gemiddelde maandafrekening schommelt tussen €105 en €175. Eenvoudig jouw gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk aan de hand van onze gaslicht-vergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Friens vegelijken. Via de volgende tabel bekijk je de gemiddelde gas-licht kosten voor verschillende soorten huizen en gezinssamenstellingen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw rekening van de energieleverancier, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Friens. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Via de volgende tabel ontdek je het doorsnee- energieverbruik in de regio Leeuwarden.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,5 €121,75 €130,75 €142,5
Tussenwoning €107 €138,75 €154,25 €164,5
Hoekwoning €132,25 €151,5 €167,75 €177,75
2 onder 1 kap €146,75 €168 €183,25 €191,25
Bungalow €178,5 €200,25 €213,75 €221,5
Standaard €122,5 €146,5 €159,75 €168,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Dikwijls komt dit door de netbeheerder (als. Enduris). De oorzaak kan zijn geplande onderbrekingen. Vaak zijn stroomproblemen in no-time verholpen. Op het moment dat er geen stroom is, kan dat zorgen voor veel problemen. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Friens? Het maakt niet uit of je zit bij Greenchoice of Leon Zeewolde: iedereen wordt erdoor getroffen.

Bespaartips voor gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De energielasten beperken is mogelijk op verschillende wijzes. Op deze website achterhaal jij 3 adviezen waarmee jij aan de slag kan.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Gelijk profiteren? Minder energie verbruiken is inherent aan een lagere nota. Zoals “het gebruik van lichtdimmers ” en “Spouwmuren isoleren.” Of neem een HR-ketel van Atag, Remeha, Nefit, Vaillant of Intergas.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie is erg raadzaam! Kies voor een 1 jaar abonnement waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat vind jij meteen door middel van onze vergelijkingen.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen verstookt een hoop duur gas. Op dit moment is er keuzen uit meerdere groene installaties waarbij je goedkoop uit bent. Onder andere zonnepanelen, warmtepomp, biomassaketel, warmtenet, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder kiezen?

Op dit moment vind je veel bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke energie-aanbieder past bij mij? Dat ligt aan waar jij waarde aan hecht. Hecht jij waarde aan vriendelijke klantenservice, groen gas en groene stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Lees nu verder over energiepakket Wilhelminadorp vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer dan binnen no-time de scherpste energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Vul jouw verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je achterhaalt ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (die werken in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Vind jij het belangrijk dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Selecteer dan uiteraard de “duurzame energie” bron. Tevens kun je uitkijken naar gas + stroom pakketten met 0CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL, windenergie, groene stroom uit EU.

Uitstekende klantervaring

Steeds meer Nederlanders hopen op een professionele klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, vakbekwame experts, en betrouwbare informatie is onmisbaar. Om hier achter te komen lees je de gemiddelde cijfers en recentelijke recensies van klanten voor energiebedrijven Friens.

Overstappen

Elk energiebedrijf wil graag extra afnemers. Overstappen van energie kan niet altijd door de aanwezige opzegtermijn. Inspecteer daarom de datum dat je contract afloopt. Start pas hierna met het energie-oversluiten regelen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij additionele advies omtrent zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Friens werkt moeiteloos via internet. Er zijn flink wat abonnementen voor de zakelijke markt. De kosten kunnen gevonden worden in bruto en netto prijzen. Ondernemers kunnen namelijk de 21% BTW weer terugvragen. Dit wordt ook gedaan wanneer men investeert in producten als zonnepanelen. De stroomtarieven van zakelijke klanten zijn regelmatig goedkopervergeleken met de reguliere prijzen. Het voordeel kan sterk oplopen als je meer dan standaard gas en elektriciteit inkoopt. De meerwaarde betreffende ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting afnemen. Een gedeelte van eigen privégebruik kun men dan opgeven als bedrijfskosten. Nu ook online: gas en stroom in Oude Pekela afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke klanten investeren in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Friens gebeurt ook door een belang te nemen in duurzame producten zoals o.a. biomassaketels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. In de toekomst zal ook de industrie niet langer gebruik maken van gas. Conclusie: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op kantoor. Door dit toe te passen draag jij je steentje bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Friens vergelijken Vandaag nog een stroom en gas contract aanvragen + afsluiten