Gas en licht vergelijken Follega Direct energiebedrijven vergelijken en bespaar wel €145


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Overwegend het verstookte gas drukt zwaar op de energiekosten. Vandaar is het geen gek idee om te vergelijken welke energieaanbieder de beste aanbieding heeft. Vandaag nog gas en licht leveranciers in Follega vergelijken? Voer je adres plus verwachte gas-licht verbruik in. Middels de gaslicht-vergelijker kun je direct de kosten van gas licht berekenen. Hierna tref jij snel de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Follega [Update mei 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het gaat hier om – met afstand – de meest onmisbare aansluitingen voor jouw huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen in een totaal abonnement. Het water sluit je af via het waterbedrijf uit de omgeving De Friese Meren (bijv. Duneo). Gas en licht afsluiten in Follega doen de meesten bij één partij. Aan de hand van de energievergelijker vind jij het pakket met de laagste prijs. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Ga aan de slag met het advies van onze experts (of lees verder over UnitedConsumers welkomstkorting mei 2024).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van jouw energieverbruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een kort- of lange termijn contract.
  4. Kies het soort stroom (groen, groen uit EU, co2 gecompenseerd, grijs, zon).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Kies de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze is gelinkt aan jou, en niet op de woning. Overstappen is altijd mogelijk. Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Follega.

Ga je nieuwbouwen? Gas water en stroom regel je via www.mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor stroom is passend bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Ken jij Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Vattenfall, Essent of Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent? In de kolommen hierna bekijk je onze vaak gekozen gas en stroom pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon gebruikt gas en elektriciteit. De energiekosten verschillen flink per huishouden. Gemiddelde maandafrekening ligt in de range tussen de €90 tot €155. Eenvoudig jullie gas licht kosten berekenen? Dat kan middels de vergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Follega vegelijken. In het schema hieronder vind jij aannemelijke tarieven voor populaire soorten woningen en huishoudens. Betaal ik nu relatief veel? Bekijk jouw rekening van de energieleverancier, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Follega. Betaal ik veel voor gas en elektra? In onderstaand schema bekijk je het verwachte energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €98,75 €120,75 €133,25 €141,75
Tussenwoning €108 €139,25 €154,25 €165
Hoekwoning €132 €152,5 €169,5 €177
2 onder 1 kap €144,75 €167,5 €184,5 €193
Landhuis €178,5 €198,5 €212,25 €222,75
Standaard €122,75 €147,5 €161,25 €169,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Doorgaans heeft dit te maken met de netbeheerder (zoals Enexis). Vaak wordt dit veroorzaakt door geplande onderbrekingen. Meestal is een elektriciteitsprobleem binnen een paar minuten weggewerkt. Op het moment dat er geen stroom is, kan dat zorgen voor veel problemen. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Follega? Of je nu klant bent bij Energieflex en NLE: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De uitgaven aan energie beperken is mogelijk op verschillende wijzes. Bijgaand tref jij tips & tricks om vandaag nog te besparen.

 1. Minder energie gebruiken
  Nu starten? Minder stroom consumeren is eigenlijk het meest belangrijk. O.a. “bewust met de waterkoker omgaan ” en “Een waterbesparende douchekop gebruiken.” Of koop een HR-ketel van Atag, Intergas, Vaillant, Remeha of AWB.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Dat vind jij zonder problemen middels onze zoekmachine.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Tegenwoordig vind je allerlei duurzame installaties die goedkoper in gebruik zijn. Zoals zonnepanelen, warmtepomp, biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

Tegenwoordig vind je diverse bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke stroomaanbieder past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar waar jij waarde aan hecht. Wil jij graag vriendelijke klantenservice, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of juist het goedkoopste energiecontract? Lees nu verder over energiepakket Wijnaldum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Kies dan binnen no-time de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij spot gemakkelijk de goedkoopste leverancier (die werken in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groenste gas en elektriciteit

Vind jij het belangrijk dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Selecteer dan de “duurzame energie” filter. Tevens kun je uitkijken naar stroom en gascontracten op basis van 0groene stroom uit NL, groene stroom uit EU, windenergie, CO2 gecompenseerd gas.

Beste beoordeling

Opvallend veel mensen gaan voor hoogstaande klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een adequate klantenservice, en duidelijke omschrijvingen wil iedereen. Om hier achter te komen lees je het cijfer en nieuwe recensies van andere consumenten voor energiebedrijven Follega.

Overstappen

Elke maatschappij wil nieuwe gebruikers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is soms niet toegestaan omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Analyseer als eerste de einddatum van je contract. Start pas hierna met het energie-oversluiten regelen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je aanvullende advies aangaande zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Follega gaat snel online. We zien steeds meer abonnementen voor de zakelijke markt. De energietarieven zijn uitgesplitst met en zonder BTW. Bedrijven mogen het BTW bedrag terugvragen. Doorgaans kan dat ook als men een aankoop doet van bijvoorbeeld zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor zakelijke klanten zijn vaak lager dan de particuliere tarieven. Het voordeel kan groter worden op het moment dat je meer dan standaard gas en elektriciteit verbruikt. Groot voordeel bij ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting aanvragen. Een deel van eigen privégebruik kan je aftrekken als kosten voor het bedrijf. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Oud Ootmarsum afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: bedrijven gaan voor zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Follega? Dat kan door te kiezen voor groene systemen als biomassaketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Over een aantal jaren zullen ook bedrijven niet langer gebruik maken van gas. Dus: privé gasvrij wonen maar ook op kantoor. Zo draagt iedereen bij aan een schonere wereld.

Energiepakketten Follega vergelijken Zonder moeite een stroom & gas contract afsluiten + aanvragen