Gas en licht vergelijken Ferwoude Snel leveranciers vergelijken en bespaar €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht gebruik restulteert in de energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Met name het gas waarmee je jouw huis verwarmt zie je terug in jouw energienota. Vandaar is het geen gek idee om te zien welke energiemaatschappij het goedkoopste is. Ogenblikkelijk gas en licht leveranciers in Ferwoude vergelijken? Voer je adres en ook verwachte gas-licht verbruik in. Door gebruik te maken van de energievergelijker kan jij vlug de kosten van gas licht berekenen. Daarna achterhaal jij nu de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Ferwoude [Update mei 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – verreweg – de meest fundamentele aansluitingen voor jouw huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar door middel van één compleet abonnement. Water neem je af bij het waterbedrijf in de regio Súdwest-Fryslân (denk hierbij aan Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Ferwoude kan gemakkelijk bij één bedrijf. Middels de energievergelijker bekijk je het meest betaalbare contract. Hoe doe ik dit? Volg het bijgaande stappenplan (of bekijk Noordelijk Lokaal Duurzaam welkomstkorting mei 2024).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Schat gas + stroom gebruik.
  3. Bepaal het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Kies het soort stroom (groen uit NL, grijs, wind, groen uit EU, groen).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Kies het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Sluit het pakket online af, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op de woning. Toch overstappen? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Ferwoude.

Bouw je een nieuw huis? Gas water en stroom kan je aanvragen bij Mijnaansluiting.nl. Bijwijlen doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een stroompakket volstaat in het geval van een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Weet je alles al van Pure Energie, NLE, Eneco, Essent, Vattenfall of ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie, Oxxio? In de opsomming vind jij onze populaire stroom en gas pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden verbruikt gas en elektriciteit. Deze kosten schommelen aanzienlijk per gezin. De maandelijkse energienota bedraagt tussen de €95 en €160. À la minute jouw gas licht kosten berekenen? Dit kan met onze gaslicht-vergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Meer weten over gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Ferwoude vegelijken. Hieronder bekijk je de doorsnee gas-licht kosten voor populaire soorten huizen en grootte van bewoners. Betaal ik nu relatief veel? Bekijk jouw energienota, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Ferwoude. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In onderstaand schema tref je het gemiddelde energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €100,25 €123 €132,75 €142
Tussenwoning €107,75 €138,5 €154 €162,25
Hoekwoning €129,5 €150,5 €167 €176,75
2 onder 1 kap €144,5 €170,5 €181,25 €192,5
Bungalow €177,25 €199,5 €214 €222,25
Standaard €124 €145 €161,25 €170,75

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Doorgaans heeft dit te maken met de netbeheerder (bijv. Westland Infra). Dit is vaak toe te wijzen aan onderhoud en reconstructie. Gebruikelijk zijn stroomproblemen heel erg snel verholpen. Wanneer je zonder stroom zit is de impact direct groot. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Ferwoude? Of je nu klant bent bij Energiedirect.nl of Innova Energie: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Besparen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De energienota minimaliseren is te doen op diverse manieren. Bijgaand vind jij tips & tricks waarmee jij aan de slag kan.

 1. Minder energie gebruiken
  Nu starten? Minder stroom consumeren is het eerste wat je kunt doen. Zoals “een goede thermoskan gebruiken ” en “Overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.” Of bestel de HR-ketel van Atag, Intergas, AWB, Remeha of Vaillant.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie moet je niet vergeten! Kies voor kortlopende energiecontracten met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Jij regelt dit moeiteloos d.m.v. onze tools.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water maken is niet goedkoop. Op het ogenblik is er keuzen uit verschillende duurzame oplossingen die goedkoper in gebruik zijn. Neem nou warmtenet, infraroodpanelen, zonnepanelen, zonneboiler, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is voor mij geschikt?

In ons land zijn er flink wat aanbieders van gas en elektra. Welke energie-aanbieder is het beste? Dat is sterk afhankelijk van je wensen en behoeften. Wil jij graag een goede klantenservice, duurzame energie of kijk jij enkel naar de prijs? Ook interessant: energiepakket Wijdenes vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer in dat geval moeiteloos de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul je postcode en het verbruik in, en filter vervolgens op prijs. Jij bekijkt eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas en stroom (die levert in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Groenste gas en elektriciteit

Vind jij het belangrijk dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Sorteer dan uiteraard de mogelijkheid “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar energiepakketten op basis van bijvoorbeeld windenergie, zonne-energie, groene stroom uit NL, groene stroom uit EU.

Hoogste waardering

Veel mensen kiezen voor goede klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een snelle service, en transparantie is onmisbaar. Om hier achter te komen raadpleeg je het cijfer en recente beoordelingen van huidige contractanten voor energiebedrijven Ferwoude.

Overstappen

Elke energiemaatschappij is blij met nieuwe klanten. Overstappen van energie is doorgaan niet voor iedereen geschikt doordat je met een contract te maken hebt. Controleer als eerste het einde van je contracttermijn. Pas in de volgende stap ga je jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je additionele advies met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Ferwoude werkt gemakkelijk online. Daarvoor zijn abonnementen voor de zakelijke markt. De tarieven zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de BTW zakelijk aftrekken. Dit wordt ook gedaan als men een aankoop doet van bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor zakelijke klanten zijn vaak voordeliger vergeleken met de reguliere prijzen. Kortingen kunnen toenemen wanneer je een heleboel gas en elektriciteit consumeert. Een pluspunt betreffende ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting inkopen. Een stukje van je privégebruik mag jij aftrekken van je winst. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Oterleek afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Opvallend veel ondernemingen investeren in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Ferwoude? Doe dit door te kiezen voor duurzame producten zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zullen ook bedrijven het gasverbruik moeten terugdringen. Oftewel: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook de bedrijven. Zo draag jij je steentje bij aan een duurzamer Nederland.

Energiepakketten Ferwoude vergelijken Probleemloos een gas & licht abonnement aanvragen + afsluiten