Gas en licht vergelijken Exmorra Vergelijk alle leveranciers en bespaar tot €120


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de maandelijkse energienota. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Bovenal het gas dat jij gebruikt heeft veel invloed op de energiekosten. Daarom is het slim om te vergelijken welke energieaanbieder de laagste prijzen hanteert. Probleemloos gas en licht leveranciers in Exmorra vergelijken? Vul jouw locatie & verbruiksgegevens in. Op basis van gaslichtafsluiten.nl kun je zonder problemen de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap detecteer je eenvoudig de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Exmorra [Update maart 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – met afstand – de meest onmisbare voorzieningen in een huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar aan de hand van 1 combinatie abonnement. Water neem je af bij de verantwoordelijke wateraanbieder werkzaam rondom Súdwest-Fryslân (dat kan zijn Oasen). Gas en licht afsluiten in Exmorra is gewoon mogelijk bij één leverancier. Op basis van de vergelijker tref jij de goedkoopste. Maar op welke manier kan dat? Gebruik de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over Essent welkomstkorting maart 2024).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Schat jouw energieverbruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (grijs, groen uit EU, wind, zon, groen).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Selecteer de voordeligste energieleverancier.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Deze is gebonden aan de persoon, en is niet gebonden aan adres. Toch overstappen? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Exmorra.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, water en elektra kan je aanvragen bij de website mijnaansluiting.nl. Mogelijk kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een elektriciteitspakket is gepast wanneer je kiest voor het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2024

Ken jij Pure Energie, Greenchoice, Essent, Eneco, NLE of Energiedirect.nl, ENGIE, Budget Energie, Qurrent, Oxxio? Hierna tref je de kwalitatieve gas licht pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elk huishouden gebruikt gas en elektriciteit. De kosten fluctueren wel per huis. De maandelijkse energielasten bedraagt tussen de €110 tot €200. Nu jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit met de tariefvergelijker. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Exmorra vegelijken. Onderstaand vind je aannemelijke gas-licht kosten voor verschillende klasse woningen en gezinssamenstellingen. Hoe verhoudt mijn energierekening? Check jouw energierekening, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Exmorra. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In de tabel bekijk jij een inschatting van het energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,75 €121,25 €132,25 €143,5
Tussenwoning €107,25 €138,5 €153,25 €162,75
Hoekwoning €132,25 €152,25 €167,5 €179,25
2 onder 1 kap €147,5 €168 €184,25 €192,5
Landhuis €177,25 €197,25 €215 €223,75
Doorsnee €121,25 €147,5 €159 €169,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Normaliter komt dit door de netbeheerder (zoals Coteq Netbeheer). De oorzaak kan zijn netuitbreidingen. Door de bank genomen zijn elektriciteitsstoringen binnen enkele uren weggewerkt. Op het moment dat er geen stroom is, schieten mensen gauw in de stress. Een storing bij de netbeheerder in Exmorra? Dit is nooit exclusief te wijten aan Fenor en Vattenfall: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De kosten van energie verminderen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Bijgaand achterhaal je 3 adviezen die je direct kan toepassen.

 1. Minder energie gebruiken
  Snel resultaat zien? Je energieverbruik verminderen is het meest voor de hand liggend. Opties zijn “apparaten uitschakelen ” en “Je vriezer waterpas zetten.” Of koop een HR-ketel van Atag, Intergas, Nefit, AWB of Vaillant.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie kan snel uit! Kies voor een kort abonnement (1 jaar) met hoge bonus voor nieuwe klanten. Je zoekt dit eenvoudig d.m.v. onze specialisten.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis is gewoon duur. Op het ogenblik is er keuzen uit allerlei milieuvriendelijke energiebronnen die veel minder stroom gebruiken. Bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepomp, pelletkachel, biomassaketel, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier is het beste?

In Nederland werken diverse aanbieders van stroom en gas. Welke aanbieder is het beste? Hiervoor moet je kijken naar jouw persoonlijke wensen. Hecht jij waarde aan uitstekende service, duurzame energie of kijk jij enkel naar de prijs? Lees nu verder over energiepakket Wezuperbrug vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Selecteer dan simpelweg de meest voordelig leverancier van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul je postcode en het verbruik in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij ziet direct de goedkoopste aanbieder (werkzaam in Friesland) voor jullie verbruikt.

Duurzaam gas en groene stroom

Kijk jij vooral of energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Kies dan zeker als bron “duurzame energie”. Tevens kun je uitkijken naar pakketten van gas en stroom op basis van bijv. zonne-energie, windenergie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU.

Uitstekende recensies

Opvallend veel Nederlanders gaan voor hoogstaande klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en duidelijke omschrijvingen wil iedereen. Daarvoor kijk je naar de gemiddelde cijfers en actuele beoordelingen van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Exmorra.

Overstappen

Elke aanbieder van energie zoekt natuurlijk meer contractanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) kan niet altijd doordat je met een contract te maken hebt. Bestudeer dus de datum dat je contract afloopt. Hierna kan jij pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar additionele advies met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Exmorra is moeiteloos via internet. Er bestaan hiervoor abonnementen voor de zakelijke markt. De energiekosten worden omschreven zowel in als uit de BTW. Bedrijven kunnen de 21% BTW weer terugvragen. Dit is ook gebruikelijk bij het aankopen van bijv. zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor bedrijven zijn regelmatig goedkoperdan de particuliere tarieven. De compensatie kan flink oplopen in het geval je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit afneemt. Groot voordeel betreffende ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting bestellen. Een gedeelte van het privégebruik mag je als zakelijke kosten opvoeren. Nu ook online: gas en stroom in Oranje afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Opvallend veel zakelijke klanten gaan voor zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Exmorra? Doe dit door te beleggen in duurzame energiebronnen zoals o.a. pelletkachels, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de zakelijke wereld van het gas afgaan. Conclusie: privé gasvrij wonen maar ook bedrijfsgebouwen. Op deze manier draagt iedereen bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Exmorra vergelijken Simpel een gas & stroom abonnement afsluiten & aanvragen