Gas en licht vergelijken Erica Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de maandelijkse energienota. Dit kan aardig in de papieren lopen. Met name het gas dat jij gebruikt heeft veel invloed op de energienota. Om die reden is het verstandig om te achterhalen welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. Meteen gas en licht leveranciers in Erica vergelijken? Voer je adres + verbruiksgegevens in. Middels de vergelijker kun je meteen de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap achterhaal jij nu de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Erica [Update mei 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – veruit – de belangrijkste voorzieningen in een huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar d.m.v. een totaal abonnement. Water neem je af bij het drinkwaterbedrijf werkzaam rondom Emmen (dat kan zijn Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Erica doe je wel bij één leverancier. Met behulp van de gaslicht-vergelijker achterhaal jij het pakket met de laagste prijs. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Gebruik het bijgaande stappenplan (of bekijk Vrijopnaam korting).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Drenthe).
  2. Schat jouw energieverbruik.
  3. Selecteer de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen, groen uit EU, zon, co2 gecompenseerd, groen uit NL).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor mei 2024.
  6. Klik op het voordeligste energiebedrijf.
  7. Regel de aanvraag online, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op jouw huis. Willen jullie wel een andere contract? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Erica.

Betreft het nieuwbouw? Gas, water en elektra regel je via MijnAansluiting. Zo nu en dan doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor stroom kan volstaan wanneer je kiest voor het warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten mei 2024

Kies jij voor Pure Energie, Vattenfall, NLE, Essent, Greenchoice of Budget Energie, Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers? In de volgende lijst achterhaal je een aantal veel gekozen gas licht pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Iedereen consumeert gas en elektriciteit. De energiekosten fluctueren wel per huis. De maandelijkse energierekening varieert tussen €115 – €195. Snel jouw gas licht kosten berekenen? Dat kan via onze gaslicht-vergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Erica vegelijken. Hierna achterhaal je mogelijke tarieven voor populaire woningtypes en grootte van bewoners. Hoe verhoudt mijn energierekening? Neem jouw energienota, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Erica. Betaal ik veel voor gas en elektra? In het schema hieronder achterhaal je het gemiddelde energieverbruik in de regio Emmen.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €100,25 €121,25 €130,25 €140,75
Tussenwoning €106,25 €141,25 €153,75 €163,5
Hoekwoning €132,25 €152,25 €169 €176,5
2 onder 1 kap €145 €169,25 €184,5 €193,5
Villa €177 €197,5 €213,25 €224
Modaal €122,75 €146 €158,5 €170,5

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Dikwijls is de “schuldige” de netbeheerder (als. Westland Infra). Dit is vaak toe te wijzen aan onderhoud aan de netwerken. Normaliter is een stroomprobleem binnen een paar minuten gefixt. Als de stroom uitvalt kan dat zorgen voor veel problemen. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Erica? Of je nu stroom afneemt bij Anode Energie of UnitedConsumers: alle huishoudens vallen hieronder.

Bespaartips voor gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De energierekening verminderen is mogelijk op verschillende wijzes. Hierna achterhaal je 3 tips die je direct kan toepassen.

 1. Minder energie gebruiken
  Snel resultaat zien? Je energieverbruik verminderen is het meest voor de hand liggend. Opties zijn “het gebruik van lichtdimmers ” en “Je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.” Of installeer een HR-ketel van Remeha, AWB, Nefit, Vaillant of Atag.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie loont! Bestel een (kort) 1 jarig abonnement met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Dat vind jij nu aan de hand van ons zoekscript.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Water opwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Vandaag de dag kan je profiteren van interessante groene systemen die goedkoop verwarmen. Denk aan infraroodpanelen, zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra moet ik kiezen?

In Nederland vind je veel maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke stroomaanbieder past bij mij? Dit heeft te maken met jouw persoonlijke wensen. Wil jij graag vriendelijke klantenservice, groen gas en groene stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Westerhoven vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Kijk jij alleen naar de prijs? Kies dan à la minute de meest voordelig maatschappij van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul de gevraagde data in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij treft snel de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (werkzaam in Drenthe) voor jouw situatie.

Groenste gas en elektriciteit

Hecht jij waarde aan het feit dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Neem hiervoor de optie “duurzame energie”. Of wil jij gas licht contracten op basis van bronnen zoals groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, windenergie, groene stroom uit NL.

Hoogste ratings

Een deel van de mensen eisen een uitstekende klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, vakbekwame experts, en transparantie zijn belangrijk. Om dit te weten te komen check je het klantcijfer en betrouwbare recensies van afnemers voor energiebedrijven Erica.

Overstappen

Elke leverancier is blij met nieuwe klanten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan soms lastig worden doordat je met een contract te maken hebt. Bekijk dus jouw huidige energiecontract. Hierna kan jij pas het oversluiten definitief maken. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je aanvullende info m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Erica gaat à la minute door het internet. Men kan kiezen uit pakketten voor de zakelijke markt. De energiekosten kun je vinden inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen de 21% BTW weer terugvragen. Dit wordt ook gedaan in het kader van bestelling voor bijvoorbeeld zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruik zijn doorgaans lager dan die voor consumenten. De bonus kan flink oplopen in het geval je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit consumeert. Een leuke bijkomstigheid aangaande ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting afnemen. Een gedeelte van het privégebruik kan je aftrekken van je winst. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Oosterwolde afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: ondernemingen hebben interesse in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Erica gebeurt ook door te gaan voor groene oplossingen zoals o.a. pelletkachels, biomassaketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zullen ook bedrijven van het gas afgaan. Conclusie: zowel thuis gasvrij wonen als ondernemingen. Door dit toe te passen neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor de energierevolutie.

Energiepakketten Erica vergelijken Simpel een gas en licht abonnement afsluiten en aanvragen