Gas en licht vergelijken Ens Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar wel €215


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energiekosten. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Hoofdzakelijk het gasverbruik zie je terug in de energiekosten. Vandaar is het geen gek idee om te bekijken welke energiemaatschappij de beste aanbieding heeft. Probleemloos gas en licht leveranciers in Ens vergelijken? Vul jouw locatie en verbruiksgegevens in. Geholpen door de energievergelijker kan jij ogenblikkelijk de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens bekijk jij moeiteloos de goedkoopste energiemaatschappij. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Ens [Update maart 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het betreft hier – verreweg – de belangrijkste voorzieningen in een woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen op basis van één compleet abonnement. Het water sluit je af via een specifieke waterleverancier in de regio Noordoostpolder (bijv. Duneo). Gas en licht afsluiten in Ens kan gemakkelijk bij één partij. Dankzij de energievergelijker detecteer je het pakket met de laagste prijs. Maar hoe kan ik dat doen? Ga aan de slag met de stappen hieronder (of check Noordelijk Lokaal Duurzaam korting).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Flevoland).
  2. Geef een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Kies een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Klik op het type energieopwekking (grijs, groen uit EU, wind, groen uit NL, groen).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Kies de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Bestel het pakket online, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op basis van een adres. Wil je toch een ander pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Ens.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra aanvragen gaat via Mijnaansluiting.nl. Zo af en toe doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een pakket voor elektriciteit is zat in het geval van een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten maart 2024

Kies jij voor NLE, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Essent of Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers? In de opsomming achterhaal jij onze veel bestelde energiecontracten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander gebruikt gas en elektriciteit. Deze kosten wisselen aanmerkelijk per huis. De maandelijkse tarieven / nota bedraagt tussen de €110 – €240. Direct jouw gas licht kosten berekenen? Dit kan aan de hand van de vergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en bekijk de kosten van gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Ens vegelijken. In onderstaand schema bekijk jij de doorsnee prijzen voor enkele type huizen en gezinssamenstellingen. Betaal ik nu relatief veel? Neem jouw energierekening, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Ens. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Via de volgende tabel achterhaal je het geschatte energieverbruik in de regio Noordoostpolder.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,75 €121 €131,25 €142,5
Tussenwoning €108,5 €141 €155 €162,75
Hoekwoning €131,25 €150,5 €168,75 €176,5
2 onder 1 kap €147 €169,75 €183,75 €192
Vrijstaand €176,25 €198,5 €213 €222
Doorsnee €124,5 €144,75 €160,25 €171,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. In de regel heeft dit te maken met de netbeheerder (o.a. Enduris). Dit is vaak toe te wijzen aan inspectie of onderhoud. Door de bank genomen is een elektriciteitsprobleem in no-time beëindigd. Wanneer je zonder stroom zit is er al snel paniek. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Ens? Of je nu klant bent bij Anode Energie of Innova Energie: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De kosten van energie verminderen is mogelijk op verschillende wijzes. Op deze pagina tref jij suggesties om meteen te besparen op energie.

 1. Energiegebruik reduceren
  Snel resultaat zien? Je energieverbruik verminderen resulteert direct in minder lasten. Onder andere “kouder douchen ” en “Zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.” Of bestel de HR-ketel van Remeha, Nefit, Vaillant, Atag of AWB.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is interessant! Kies voor een (kort) 1 jarig abonnement met hoge bonus voor nieuwe klanten. Dat zoek jij moeiteloos met onze vergelijkingen.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Je huis verwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Vandaag de dag bestaan er aantrekkelijke groene systemen die goedkoop verwarmen. Neem nou warmtenet, warmtepomp, zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier moet ik kiezen?

In Holland zijn er een hoop verschillende aanbieders van stroom en gas. Welke maatschappij is voor jou geschikt? Dat is sterk afhankelijk van wat jullie precies zoeken. Wil jij graag betrouwbare medewerkers, groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Westdorp vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer dan probleemloos de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Hoe gaat dat in z’n werk? Voer jouw gegevens in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Je ziet eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (werkzaam in Flevoland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en gas

Hecht jij waarde aan het feit dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Sorteer hiervoor de “duurzame energie” filter. Of willen jullie pakketten voor elektra en gas met bijv. groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, windenergie, zonne-energie.

Uitstekende beoordeling

Meer en meer woningeigenaren kiezen voor goede klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een snelle service, en heldere communicatie is wenselijk. Om hier achter te komen lees je de gemiddelde cijfers en recentelijke meningen van huidige contractanten voor energiebedrijven Ens.

Overstappen

Elke energiemaatschappij zoekt niet consumenten. Overstappen van energie kan soms lastig worden door de geldende opzegtermijn. Bestudeer dus jouw huidige energiecontract. Start pas hierna met het oversluiten definitief maken. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij extra informatie inzake zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Ens is moeiteloos via internet. Daarvoor zijn abonnementen voor de zakelijke markt. De tarieven zijn uitgesplitst zowel in als uit de BTW. Bedrijven kunnen de BTW aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook wanneer men investeert in bijv. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruik zijn altijd lager dan die voor consumenten. Kortingen kunnen groter worden wanneer je meer dan standaard gas en elektriciteit consumeert. Een leuke bijkomstigheid voor ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afsluiten. Het onderdeel van het privégebruik kan men als zakelijke kosten opvoeren. Nu ook online: gas en stroom in Oosterhesselen afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Meer en meer ondernemingen investeren in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Ens is ook mogelijk door te beleggen in “groene” producten zoals o.a. infraroodpanelen, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zullen ook fabrieken de gaskraan dicht moeten draaien. Dus: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook fabrieken en kantoren. Op basis daarvan draag jij met jouw business bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Ens vergelijken Nu een gas en stroom contract aanvragen en afsluiten