Gas en licht vergelijken Eesterga Nu energiebedrijven vergelijken en bespaar tot €110


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de energierekening. En energie is zeker niet goedkoop. Met name het gasverbruik drukt zwaar op jouw energiekosten. Vandaar is het beslist niet onverstandig om te zien welke energieleverancier het voordeligste energiepakket levert. Probleemloos gas en licht leveranciers in Eesterga vergelijken? Voer je adres + verwachte gas-licht verbruik in. Op basis van deze website kun jij à la minute de kosten van gas licht berekenen. Hierna bekijk je vandaag nog de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Eesterga [Update februari 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We praten dan ook over – verreweg – de meest fundamentele aansluitingen in een woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen d.m.v. een alles-in-één pakket. Water neem je af bij het drinkwaterbedrijf werkzaam rondom De Friese Meren (dit zijn organisaties als Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Eesterga kan gelukkig wel bij één aanbieder. Door middel van de energievergelijker bekijk jij het meest betaalbare contract. Hoe doe ik dit? Doorloop snel het advies van onze experts (of lees verder over NLE aanbieding).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Schat stroom- en gasverbruik.
  3. Bepaal een kort- of lange termijn contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (groen, groen uit EU, co2 gecompenseerd, zon, grijs).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor februari 2024.
  6. Selecteer de goedkoopste energieleverancier.
  7. Sluit het pakket online af, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze is gebonden aan de persoon, en is niet gebonden aan adres. Liever wel wisselen van pakket? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Eesterga.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, stroom en water regel je via MijnAansluiting. Zo nu en dan is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor elektriciteit kan volstaan bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten februari 2024

Kiezen jullie voor Pure Energie, Eneco, Essent, NLE, Greenchoice of ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Budget Energie? In de opsomming zie je een aantal kwalitatieve pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon verbruikt gas en elektriciteit. De energiekosten variëren behoorlijk per huishouden. De kostenpost voor energie (maandelijks) bedraagt tussen de €105 – €170. Moeiteloos de gas licht kosten berekenen? Doe dit aan de hand van de tariefvergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en check de kosten voor elektra en gas. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Eesterga vegelijken. In onderstaand schema tref je mogelijke tarieven voor veel voorkomende soorten huizen en gezinssamenstellingen. Klopt dit met mijn lasten? Neem jouw energienota, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Eesterga. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In de tabel achterhaal jij het verwachte energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €100 €122,25 €133,5 €143,25
Tussenwoning €109,25 €140,75 €155,5 €164,25
Hoekwoning €129,25 €152,5 €167,5 €178,75
2 onder 1 kap €147 €167,25 €184,25 €193
Landhuis €177,25 €197,5 €212,75 €223,25
Modaal €121,5 €147 €161,25 €171,25

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. In de regel is de “schuldige” de netbeheerder (zoals Coteq Netbeheer). De oorzaak kan zijn onderhoudswerkzaamheden. In een doorsnee situatie is een stroomprobleem in enkele ogenblikken verholpen. Wanneer je zonder stroom zit kan dat zorgen voor veel problemen. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Eesterga? Of je nu stroom afneemt bij Engie en/of Vrijopnaam: alle klanten krijgen ermee te maken.

Zo bespaar je op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energiekosten reduceren kan op verschillende manieren. Hieronder tref jij 3 adviezen voor een lagere energierekening.

 1. Energiegebruik reduceren
  Snel resultaat zien? Minder elektriciteit verbruiken resulteert direct in minder lasten. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen ” en “Zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.” Of plaats zo’n HR-ketel van Remeha, Vaillant, AWB, Atag of Nefit.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie is zeker ons advies! Neem een (kort) 1 jarig abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Dat zoek jij vandaag nog door middel van onze vergelijkingen.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Je huis verwarmen verstookt een hoop duur gas. Op dit moment kan je profiteren van veel duurzame systemen die goedkoop verwarmen. Denk aan zonneboiler, warmtenet, warmtepomp, zonnepanelen, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier is het beste?

In ons land zien we steeds meer leveranciers die gas en stroom leveren. Welke stroomleverancier is voor jou geschikt? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Vind je zaken belangrijk als uitstekende service, groen gas en groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Warmenhuizen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Selecteer dan eenvoudig de betaalbaarste energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Voer jouw gegevens in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je bekijkt zonder problemen de goedkoopste leverancier van gas en elektra (die werken in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Vind jij het belangrijk dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Selecteer dan de “duurzame energie” bron. Of willen jullie energiepakketten met bronnen als groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie.

Goede reviews

Een groeiend aantal Nederlanders hopen op een professionele klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een snelle service, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Om hier achter te komen check je de gemiddelde cijfers en betrouwbare comments van andere consumenten voor energiebedrijven Eesterga.

Overstappen

Elke maatschappij is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is doorgaan niet voor iedereen geschikt doordat je met een contract te maken hebt. Check altijd de voorwaarden in het contract. Ga pas daarna het oversluiten definitief maken. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je additionele details omtrent zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Eesterga werkt nu door het internet. Men kan kiezen uit abonnementen voor de zakelijke markt. De energiekosten kunnen gevonden worden in bruto en netto prijzen. Een ondernemer mag de BTW zakelijk aftrekken. Doorgaans kan dat ook in het kader van bestelling voor producten als zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruikers zijn doorgaans goedkoperdan het tarief voor de normale consument. Kortingen kunnen sterk oplopen in het geval je veel gas en elektriciteit consumeert. De meerwaarde voor ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting bestellen. Het aandeel van je privégebruik kan je als zakelijke kosten opvoeren. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Oijen afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke klanten investeren in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Eesterga? Doe dit door te beleggen in verantwoorde oplossingen als biomassaketels, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Over een aantal jaren zal ook de zakelijke wereld van het gas afgaan. Conclusie: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als bedrijfsgebouwen. Op basis daarvan neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een schoner milieu.

Energiepakketten Eesterga vergelijken Nu een gas & licht contract afsluiten & aanvragen