Gas en licht vergelijken Edam Vergelijk alle energiebedrijven en bespaar wel €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de energiekosten. En dat is soms best een flink bedrag. Met name het verstookte gas zie je terug in de energiekosten. Daarom is het geen gek idee om te checken welke energiemaatschappij de beste aanbieding heeft. Probleemloos gas en licht leveranciers in Edam vergelijken? Vul postcode + huisnummer en energieverbruik in. Door middel van de energievergelijker kun jij vlug de kosten van gas licht berekenen. Naderhand ontdek je à la minute de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Edam [Update mei 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het gaat hier om – zonder twijfel – de meest belangrijke voorzieningen in een woning. Gas, water en licht bestel je niet door middel van één compleet abonnement. De wateraansluiting bestel je bij de betreffende leverancier actief in de buurt van Edam-Volendam (denk hierbij aan Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Edam kan gelukkig wel bij één aanbieder. Dankzij de gaslicht-vergelijker ontdek je de goedkoopste. Hoe dat werkt? Ga aan de slag met de stappen hieronder (of check Coteq Netbeheer variabel tarief).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Noord-Holland).
  2. Bereken de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Selecteer een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Kies het soort stroom (grijs, groen uit EU, groen uit NL, wind, co2 gecompenseerd).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Calculeer de voordeligste energie aanbieder.
  7. Sluit het pakket online af, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze staat op naam, en niet gebonden aan het adres. Liever wel wisselen van pakket? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Edam.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, stroom en water aanvragen gaat via MijnAansluiting. Zo af en toe is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een pakket voor elektriciteit volstaat bij zo’n warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten mei 2024

Wil jij graag bij Essent, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, NLE of Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent, Oxxio, Powerpeers? In de volgende lijst zie je de meest gekozen energiepakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument maakt gebruik van gas en elektriciteit. De kosten voor energie variëren aanzienlijk per gezinssamenstelling. De maandelijkse energielasten varieert tussen €110 – €195. Probleemloos jouw gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk met onze handige energievergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en check de kosten voor elektra en gas. Meer weten over gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Edam vegelijken. Hieronder bekijk jij aannemelijke kosten voor verschillende type huizen en type gezinnen. Hoe verhoudt mijn energierekening? Neem jouw rekening van de energieleverancier, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Edam. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In het schema hieronder achterhaal jij het doorsnee- energieverbruik in de regio Edam-Volendam.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101 €120,75 €132,5 €142
Tussenwoning €108,25 €140,75 €155,5 €165,25
Hoekwoning €131,75 €150,25 €166,75 €176,5
2 onder 1 kap €145,5 €170,5 €184 €192,25
Villa €177,25 €200 €214,25 €224,25
Doorsnee €124,25 €145,75 €160,5 €168,25

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. In de meeste gevallen ligt dit aan de netbeheerder (als. Westland Infra). De oorzaak is vaak te vinden in inspectie of onderhoud. Doorgaans is een elektriciteitsprobleem binnen een paar minuten opgelost. In het geval je geen stroom kunt gebruiken kun je nog maar weinig kanten op. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Edam? Dit is niet afhankelijk van Fenor en Powerpeers: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energierekening omlaag bijstellen kan door bewust een aantal keuzes te maken. Bijgaand tref jij suggesties waarmee jij aan de slag kan.

 1. Verminder je energieverbruik
  Snel resultaat zien? Minder stroom consumeren is het eerste wat je kunt doen. Zoals “apparaten uitschakelen ” en “De eco-stand gebruiken met vieze was.” Of koop een HR-ketel van Remeha, Atag, Intergas, Vaillant of Nefit.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is interessant! Selecteer een 1 jaar abonnement met hoge bonus voor nieuwe klanten. Je regelt dat direct door middel van onze adviestool.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken is gewoon duur. Op het ogenblik vind je aantrekkelijke duurzame oplossingen waarbij je goedkoop uit bent. Bijvoorbeeld infraroodpanelen, biomassaketel, warmtepomp, warmtenet, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder kiezen?

Tegenwoordig kan jij kiezen uit veel maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke stroomleverancier past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van je wensen en behoeften. Zoeken jullie vriendelijke klantenservice, groene stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Zoek ook naar energiepakket Waaxens vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer dan onmiddellijk de goedkoopste energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul de vergelijker volledig in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je ziet zonder problemen de goedkoopste leverancier van gas en elektra (die werken in Noord-Holland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groenste gas en elektriciteit

Hecht jij waarde aan het feit dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Selecteer dan natuurlijk de “duurzame energie” filter. Een andere optie is te zoeken naar pakketten van gas en stroom met bijv. groene stroom uit EU, zonne-energie, windenergie, groene stroom uit NL.

Beste waardering

Enkele mensen kiezen voor goede klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, deskundige specialisten, en heldere communicatie is noodzakelijk. Om dit te weten te komen kan je kijken naar het klantcijfer en betrouwbare recensies van afnemers voor energiebedrijven Edam.

Overstappen

Elke aanbieder van energie wil nieuwe gebruikers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan soms lastig worden omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Check om die reden het einde van je contracttermijn. Start pas hierna met het energiecontract oversluiten. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan extra advies omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Edam is zonder problemen via internet. Er bestaan hiervoor unieke zakelijke abonnementen. De tarieven worden weergegeven zowel in als uit de BTW. Een ondernemer mag de BTW aftrekken. Dit wordt ook gedaan bij de aanschaf van o.a. zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruik zijn aanzienlijk goedkopervergeleken met de reguliere prijzen. De bonus kan groter worden wanneer je een hele hoop gas en elektriciteit afneemt. Het grote voordeel aangaande ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting afsluiten. Een stukje van eigen privégebruik mag jij aftrekken als kosten voor het bedrijf. Nu ook online: gas en stroom in Nuis afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: zakelijke klanten maken de keuze voor windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Edam? Dat kan door te kiezen voor groene installaties zoals biomassaketels, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Over een aantal jaren zullen ook fabrieken afscheid nemen van het gas. Samengevat: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als fabrieken en kantoren. Door dit toe te passen draag jij je steentje bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Edam vergelijken Nu een elektra en gas abonnement aanvragen & afsluiten