Gas en licht vergelijken Drijber Snel energiemaatschappijen vergelijken en bespaar wel €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Met name het gas waarmee je jouw huis verwarmt beïnvloedt de energienota. Hierom is het geen gek idee om te bekijken welke energieaanbieder het voordeligste energiepakket levert. Direct gas en licht leveranciers in Drijber vergelijken? Vul jouw locatie + energieverbruik in. Met behulp van de energievergelijker kan je zonder problemen de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend bekijk jij probleemloos de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Drijber [Update mei 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – met afstand – de allerbelangrijkste aansluitingen in een huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen via 1 combinatie abonnement. Water neem je af bij de betreffende leverancier in de provincie Midden-Drenthe (bijv. Vitens). Gas en licht afsluiten in Drijber kan gemakkelijk bij één aanbieder. Aan de hand van de vergelijker vind jij het pakket met de laagste prijs. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Volg de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over Energieflex variabel tarief).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Drenthe).
  2. Schat de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Selecteer de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Selecteer de gewenst stroombron (grijs, co2 gecompenseerd, wind, groen uit EU, zon).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor mei 2024.
  6. Bereken de voordeligste energieleverancier.
  7. Regel de aanvraag online, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze is gelinkt aan jou, en niet op de woning. Overstappen is altijd mogelijk. Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Drijber.

Betreft het nieuwbouw? Gas, water en elektra aanvragen gaat via www.mijnaansluiting.nl. Mogelijk is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een contract voor stroom is voldoende in het geval van een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten mei 2024

Ken jij Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie, NLE, Essent of Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE? In de opsomming achterhaal je een aantal scherpe gas en stroom pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin verbruikt gas en elektriciteit. De energiekosten fluctueren flink per huis. Het doorsnee maandelijkse voorschot ligt tussen de €85 tot €230. Ogenblikkelijk jouw gas licht kosten berekenen? Dat doe je middels de contract vergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Drijber vegelijken. In de tabel bekijk jij mogelijke gas-licht kosten voor diverse woningtypes en type gezinnen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Download jouw rekening van de energieaanbieder, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Drijber. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In onderstaand schema detecteer je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Midden-Drenthe.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99 €122,75 €131,75 €140,25
Tussenwoning €108,25 €139,25 €152,75 €162,5
Hoekwoning €132,5 €151 €166,75 €178,5
2 onder 1 kap €146,5 €168,25 €181,75 €192
Vrijstaand €177,25 €199 €214,5 €223
Doorsnee €122,25 €145,5 €161 €169,75

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Normaliter komt dit door de netbeheerder (denk aan Enexis). De oorzaak kan zijn onderhoud aan de netwerken. Normaal is een stroomprobleem in enkele ogenblikken beëindigd. In het geval je geen stroom kunt gebruiken kun je nog maar weinig kanten op. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Drijber? Of je nu stroom afneemt bij Energiedirect.nl en Pure Energie: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De energielasten omlaag bijstellen kan door bewust een aantal keuzes te maken. Op deze pagina achterhaal jij tips & tricks die je direct kan toepassen.

 1. Gebruik energie verlagen
  Direct besparen? Minder energie verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Onder andere “het huis verwarmen met kookwarmte ” en “Radiatorfolie gebruiken.” Of bestel de HR-ketel van Remeha, Intergas, AWB, Nefit of Atag.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Bestel kortlopende energiecontracten inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Je regelt dat snel d.m.v. ons zoekscript.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Water opwarmen kost veel (duur) gas. Tegenwoordig kan je profiteren van meerdere milieuvriendelijke oplossingen die veel minder stroom gebruiken. Bijvoorbeeld warmtenet, infraroodpanelen, zonnepanelen, biomassaketel, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is voor mij geschikt?

In Nederland zijn er verschillende maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welk energiebedrijf is het beste? Dit heeft te maken met jouw persoonlijke wensen. Vind je zaken belangrijk als betrouwbare medewerkers, duurzame energie of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Ook interessant: energiepakket Voorthuizen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Wil jij vooral een goedkoop contract? Selecteer dan eenvoudig de meest voordelig energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul je postcode en het verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij vindt eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas licht (uit Drenthe) voor jouw situatie.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Vind jij het belangrijk dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Markeer daarvoor de optie “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar stroom en gascontracten met bijvoorbeeld groene stroom uit NL, windenergie, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende ratings

Opvallend veel consumenten kiezen voor goede klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, medewerkers met kennis, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Daarvoor kijk je naar het cijfer en recentelijke reviews van huidige contractanten voor energiebedrijven Drijber.

Overstappen

Elke leverancier is blij met nieuwe klanten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan niet altijd omdat je aan een contract vastzit. Bestudeer als eerste de voorwaarden in het contract. Start pas hierna met jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je additieve details inzake zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Drijber gaat direct via de pc. Je vindt veel abonnementen voor de zakelijke markt. De tarieven zijn uitgesplitst met en zonder BTW. Een ondernemer mag de BTW zakelijk aftrekken. Doorgaans kan dat ook bij de aanschaf van producten als zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor zakelijke klanten zijn doorgaans lager vergeleken met de reguliere prijzen. Het voordeel kan toenemen in het geval je extra veel gas en elektriciteit consumeert. Groot voordeel aangaande ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting aanvragen. Een deel van je privégebruik kun men dan aftrekken van je winst. Start nu ook met gas en stroom in Nijlande afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Steeds meer zakelijke gebruikers investeren in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Drijber kan natuurlijk door geld te steken in duurzame producten zoals infraroodpanelen, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. In de nabije maanden zullen ook fabrieken afscheid nemen van het gas. Samengevat: privé gasvrij wonen maar ook op kantoor. Door dit toe te passen neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een schonere wereld.

Energiepakketten Drijber vergelijken Moeiteloos een stroom en gas abonnement aanvragen + afsluiten