Gas en licht vergelijken Drenthe Direct leveranciers vergelijken en bespaar €115


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom / elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. In de eerste plaats het verstookte gas kom je weer tegen in jouw energienota. Daarom is het beslist niet onverstandig om te analyseren welke energieaanbieder het goedkoopste is. Binnen no-time gas en licht leveranciers in Drenthe vergelijken? Geef je woongegevens + verbruiksgegevens in. Op basis van de vergelijker kun jij probleemloos de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap bekijk je vandaag nog de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Drenthe [Update mei 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het zijn dan ook – zonder twijfel – de meest cruciale voorzieningen in jouw huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen op basis van één verzamel contract. De wateraansluiting bestel je bij het waterbedrijf uit de omgeving Drenthe (dat kan zijn Oasen). Gas en licht afsluiten in Drenthe kan gelukkig wel bij één bedrijf. Geholpen door de gaslicht-vergelijker tref je het meest betaalbare contract. Hoe doe ik dit? Gebruik de stappen hieronder (of check stroom en gas van Energieflex).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Geef je adresgegevens in (Drenthe).
  2. Geef een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Filter op de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Klik op het type energieopwekking (groen, co2 gecompenseerd, grijs, zon, groen uit NL).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Zoek naar de goedkoopste energieleverancier.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze is gelinkt aan jou, en niet op basis van een adres. Liever wel wisselen van pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Drenthe.

Bouw je een nieuw huis? Gas, water en elektra vraag je aan bij Mijnaansluiting.nl. Bijwijlen is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een pakket voor elektriciteit is passend bij een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten mei 2024

Kies jij voor NLE, Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie, Eneco of Powerpeers, ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie? Hierna vind jij een aantal meest gekozen energiepakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens verbruikt gas en elektriciteit. De kosten voor energie fluctueren behoorlijk per woning. Het doorsnee maandelijkse voorschot ligt ergens tussen de €90 tot €190. Probleemloos de gas licht kosten berekenen? Dat doe je met de contract vergelijker. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Drenthe vegelijken. Via de volgende tabel achterhaal je de nominale tarieven voor verschillende soorten woningen en aantal inwoners. Scoor ik hoog of laag? Check jouw energienota, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Drenthe. Betaal ik veel voor gas en elektra? Hieronder detecteer je het verwachte energieverbruik in de regio Drenthe.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,5 €122,5 €132,25 €141,25
Tussenwoning €109,5 €139 €152,75 €164,5
Hoekwoning €131 €152,5 €167,25 €178,75
2 onder 1 kap €146,75 €169,75 €184 €192,5
Bungalow €178,5 €199,5 €213,25 €222,5
Modaal €123,75 €146,25 €161 €170,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. In de meeste gevallen is de boosdoener de netbeheerder (als. RENDO Netwerken). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoudswerkzaamheden. Vaak is een stroomprobleem heel erg snel verholpen. In het geval je geen stroom kunt gebruiken kan dat zorgen voor veel problemen. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Drenthe? Of je nu klant bent bij Essent of Noordelijk Lokaal Duurzaam: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De maandelijkse energielasten minimaliseren is mogelijk op verschillende wijzes. Bijgaand ontdek je suggesties om vandaag nog te besparen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Gelijk profiteren? Minder elektriciteit verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Opties zijn “nemen van ledverlichting ” en “Overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.” Of plaats zo’n HR-ketel van Nefit, AWB, Vaillant, Intergas of Remeha.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is erg raadzaam! Neem een kort abonnement (1 jaar) inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Deze bekijk jij meteen aan de hand van onze vergelijkingen.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Warm water en een warm huis is niet goedkoop. Heden ten dage bestaan er velerlei groene energiebronnen die veel minder stroom gebruiken. Zoals infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel, pelletkachel, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder kiezen?

Op dit moment heb je de keuze uit veel bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke stroom maatschappij is voor jou geschikt? Dit wordt bepaald door je wensen en behoeften. Vind je zaken belangrijk als een goede klantenservice, schone stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Lees nu verder over energiepakket Radio Kootwijk vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Is prijs het enige dat telt? Kies in dat geval meteen de meest voordelig maatschappij van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul de gevraagde data in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij ziet ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas en elektra (uit Drenthe) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en gas

Kijk jij vooral of energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Kies dan de “duurzame energie” bron. Tevens kun je uitkijken naar energiepakketten op basis van bijv. windenergie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, zonne-energie.

Uitstekende waardering

Een groeiend aantal consumenten hopen op een professionele klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, deskundige specialisten, en duidelijke omschrijvingen is wenselijk. Hiervoor kijk je naar het eindcijfer en de laatste beoordelingen van huidige contractanten voor energiebedrijven Drenthe.

Overstappen

Elke energiemaatschappij zoekt niet consumenten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan soms lastig worden doordat je met een contract te maken hebt. Inspecteer daarom de einddatum van je contract. Ga pas daarna een nieuw energie-abonnement bestellen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan aanvullende advies omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Drenthe werkt probleemloos via de pc. Daarvoor zijn abonnementen voor de zakelijke markt. De tarieven kunnen gevonden worden met en zonder BTW. Bedrijven mogen de 21% BTW weer terugvragen. Ook particulieren kunnen dat bij de aanschaf van onder andere zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruik zijn vaak goedkoperdan wat normale huishoudens betalen. De korting kan groter worden in het geval je meer gas en elektriciteit verbruikt. Een leuke bijkomstigheid bij ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting bestellen. Het onderdeel van het privégebruik kun men dan aftrekken van je winst. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Idskenhuizen afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke klanten hebben interesse in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Drenthe kan natuurlijk door te kiezen voor milieuvriendelijke oplossingen zoals bijvoorbeeld biomassaketels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. In de toekomst zullen ook fabrieken de gaskraan dicht moeten draaien. Samengevat: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook de bedrijven. Zodoende draag jij je steentje bij aan een schonere wereld.

Energiepakketten Drenthe vergelijken Direct een stroom en gas contract aanvragen & afsluiten