Gas en licht vergelijken De Westereen Vergelijk alle energiebedrijven en bespaar wel €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de maandelijkse energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Vooral het gasverbruik kom je weer tegen in de energienota. Om die reden is het beslist niet onverstandig om na te gaan welke energiemaatschappij het voordeligste energiepakket levert. Moeiteloos gas en licht leveranciers in De Westereen vergelijken? Vul postcode + huisnummer en ook energieverbruik in. Dankzij de gaslicht-vergelijker kan je à la minute de kosten van gas licht berekenen. Daarna achterhaal je vandaag nog de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in De Westereen [Update april 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. We praten dan ook over – verreweg – de meest onmisbare voorzieningen in een woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen d.m.v. 1 combinatie abonnement. Het water sluit je af via het waterbedrijf actief in de buurt van Dantumadiel (voorbeelden zijn Duneo). Gas en licht afsluiten in De Westereen is gewoon mogelijk bij één partij. D.m.v. gaslichtafsluiten.nl vind je de goedkoopste. Maar hoe kan ik dat doen? Ga aan de slag met het bijgaande stappenplan (of bekijk DELTA 1 jaar contract april 2024).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Maak een schatting van jouw energieverbruik.
  3. Selecteer het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bepaal de energie afkomst (zon, groen uit NL, co2 gecompenseerd, groen uit EU, wind).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Check de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Deze staat op naam, en niet op de woning. Toch overstappen? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in De Westereen.

Bouw je een nieuw huis? Gas, water en elektra aanvragen gaat via de website mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor elektriciteit is voldoende bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten april 2024

Wil jij graag bij NLE, Essent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice of Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Oxxio? In de opsomming tref jij de huidige top energie-abonnementen.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens verbruikt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten schommelen wel per gezinssamenstelling. Het doorsnee maandelijkse voorschot schommelt tussen €90 – €185. À la minute jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit door gebruik te maken van onze handige energievergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Weetgraag naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen De Westereen vegelijken. In het schema hieronder detecteer je de nominale kosten voor enkele type huizen en type gezinnen. Klopt dit met mijn lasten? Bekijk jouw rekening van de energieaanbieder, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in De Westereen. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? In de tabel bekijk jij het verwachte energieverbruik in de regio Dantumadiel.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,75 €121,25 €131,25 €143
Tussenwoning €107,75 €139 €153 €164,5
Hoekwoning €129,5 €150 €169 €178,25
2 onder 1 kap €144,5 €168,25 €184,5 €193,75
Bungalow €176,5 €200,5 €213,75 €223,75
Gemiddeld €121,25 €147,5 €160 €169,75

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. In de regel heeft dit te maken met de netbeheerder (denk aan Westland Infra). Dit is vaak toe te wijzen aan onderhoud en reconstructie. Normaliter is zo’n elektriciteitsstoring binnen enkele uren weggewerkt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is de impact direct groot. Een storing bij de netbeheerder in De Westereen? Of je nu klant bent bij Huismerk Energie of NLE: alle huishoudens vallen hieronder.

Bezuinigen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De maandelijkse energierekening beperken is te doen op diverse manieren. Op deze pagina achterhaal je tips & tricks voor een lagere energierekening.

 1. Energiegebruik reduceren
  Nu starten? Minder energie verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Voorbeelden zijn “kouder douchen ” en “De vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.” Of koop een HR-ketel van Intergas, Atag, Nefit, Vaillant of Remeha.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie moet je niet vergeten! Selecteer een 1 jaar abonnement met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Je regelt dat snel door gebruik te maken van onze tools.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water en een warm huis kost veel (duur) gas. Tegenwoordig kan je profiteren van diverse groene oplossingen die veel minder stroom gebruiken. O.a. warmtepomp, zonnepanelen, pelletkachel, zonneboiler, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier kiezen?

In Holland hebben we een hele scala aan aanbieders van gas en elektra. Welke energieleverancier past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar wat jij belangrijk vindt. Hecht jij waarde aan uitstekende service, duurzame energie of is een lage prijs het enige dat telt? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Ulrum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Selecteer in dat geval direct de scherpste maatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de vergelijker volledig in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij achterhaald vandaag nog de goedkoopste leverancier van gas en stroom (die werken in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene stroom en gas

Wil jij vooral dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Neem dan natuurlijk als bron “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar pakketten van gas en stroom met bijvoorbeeld groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, windenergie.

Beste beoordeling

Sommige mensen willen de beste klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, vakbekwame experts, en duidelijke omschrijvingen is noodzakelijk. Om dit te weten te komen neem je als uitganspunt het eindcijfer en recentelijke reviews van huidige contractanten voor energiebedrijven De Westereen.

Overstappen

Elke aanbieder van energie wil nieuwe gebruikers. Een andere abonnement nemen (overstappen) is niet altijd mogelijk omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Bekijk altijd het einde van je contracttermijn. Start pas hierna met jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij extra informatie aangaande zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in De Westereen gaat simpelweg door het internet. Daarvoor zijn speciale zakelijke abonnementen. De energietarieven zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Bedrijven mogen de betaalde BTW terugvorderen. Dit is ook gebruikelijk als men een aankoop doet van o.a. zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruikers zijn altijd betaalbaarder dan die voor consumenten. De compensatie kan hoger worden als je meer dan gemiddeld gas en elektriciteit gebruikt. Een leuke bijkomstigheid voor ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting aanvragen. Een deel van eigen privégebruik kun men dan aftrekken van je winst. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Nederhorst den Berg afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Opvallend veel zakelijke gebruikers zien heil in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in De Westereen kan natuurlijk door geld te steken in verantwoorde installaties als biomassaketels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Over een aantal jaren zullen ook fabrieken van het gas afgaan. Conclusie: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook op zakelijke locaties. Op basis daarvan draagt iedereen bij aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten De Westereen vergelijken Eenvoudig een gas & elektra abonnement afsluiten en aanvragen