Gas en licht vergelijken De Tike Vergelijk alle leveranciers en bespaar tot €175


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de maandelijkse energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Bovenal het gas waarmee je jouw huis verwarmt zie je terug in de energiekosten. Hierdoor is het beslist niet onverstandig om te analyseren welke energieaanbieder het goedkoopste is. Probleemloos gas en licht leveranciers in De Tike vergelijken? Geef je woongegevens en ook verwachte gas-licht verbruik in. Middels gaslichtafsluiten.nl kan jij moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend zie je snel de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in De Tike [Update juni 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het zijn dan ook – verreweg – de meest elementaire voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen via één compleet abonnement. De wateraansluiting bestel je bij het waterbedrijf in de provincie Smallingerland (bijv. Waternet). Gas en licht afsluiten in De Tike doen de meesten bij één maatschappij. Dankzij gaslichtafsluiten.nl achterhaal jij het meest betaalbare contract. Hoe dat werkt? Start direct met de stappen hieronder (of check Anode Energie 1 jaar contract juni 2024).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Bereken jouw energieverbruik.
  3. Filter op een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Klik op het type energieopwekking (wind, zon, co2 gecompenseerd, groen, groen uit EU).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor juni 2024.
  6. Bepaal de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Sluit het pakket online af, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op jouw huis. Toch overstappen? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit De Tike.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektriciteit en water vraag je aan bij MijnAansluiting. Bijwijlen is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een abonnement voor elektriciteit is voldoende wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten juni 2024

Kiezen jullie voor Vattenfall, Eneco, Pure Energie, NLE, Essent of Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers, Budget Energie, ENGIE? In de kolommen hierna bekijk jij de huidige veel afgesloten energie-abonnementen.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin maakt gebruik van gas en elektriciteit. De kosten voor energie fluctueren enorm per woning. Gemiddelde maandafrekening schommelt tussen €100 – €175. Onmiddellijk de gas licht kosten berekenen? Doe dit via onze vergelijker / tools. Geef jouw energieverbruik door, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Benieuwd naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen De Tike vegelijken. In het schema hieronder bekijk je geschatte prijzen voor enkele type huizen en type gezinnen. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw rekening van de energieleverancier, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in De Tike. Betaal jij op dit moment te veel? In het schema hieronder achterhaal je het doorsnee- energieverbruik in de regio Smallingerland.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,25 €123,5 €132,5 €141
Tussenwoning €109 €139 €152,75 €164
Hoekwoning €130,75 €150,25 €167 €177,25
2 onder 1 kap €145,25 €167,75 €182,75 €193,5
Bungalow €178,5 €197,5 €214,5 €223,25
Modaal €121,25 €147,25 €159,25 €170

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Doorgaans is de “schuldige” de netbeheerder (bijv. RENDO Netwerken). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoudswerkzaamheden. Door de bank genomen zijn elektriciteitsstoringen binnen een paar minuten weggewerkt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken kun je nog maar weinig kanten op. Een storing bij de netbeheerder in De Tike? Of je nu klant bent bij Essent en NLE: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De uitgaven aan energie beperken kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder achterhaal je aanwijzingen voor een lagere energierekening.

 1. Gebruik energie verlagen
  Gelijk profiteren? Minder stroom consumeren is inherent aan een lagere nota. O.a. “apparaten uitschakelen ” en “Het dak isoleren.” Of plaats zo’n HR-ketel van Intergas, Atag, Nefit, AWB of Vaillant.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie kan snel uit! Selecteer een 1 jaar abonnement met hoge bonus voor nieuwe klanten. Dat zoek jij eenvoudig door gebruik te maken van ons zoekscript.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen is niet goedkoop. Op dit moment is er keuzen uit veel duurzame oplossingen die goedkoper in gebruik zijn. Denk aan biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel, zonnepanelen, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder past bij mij?

In ons land zijn er een hoop verschillende leveranciers die gas en stroom leveren. Welke energie-aanbieder past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar wat jullie precies zoeken. Zoeken jullie uitstekende service, groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Uitwijk vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies in dat geval probleemloos de scherpste leverancier van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul jouw verbruik in, en filter vervolgens op prijs. Je bekijkt vandaag nog de goedkoopste leverancier van gas licht (actief in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Hecht jij waarde aan het feit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Selecteer dan uiteraard de “duurzame energie” bron. Tevens kun je uitkijken naar gas + stroom pakketten met bronnen zoals windenergie, groene stroom uit EU, zonne-energie, groene stroom uit NL.

Hoogste waardering

Meer en meer huizenbezitters eisen een uitstekende klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, medewerkers met kennis, en betrouwbare informatie is wenselijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen lees je het klantcijfer en betrouwbare comments van huidige contractanten voor energiebedrijven De Tike.

Overstappen

Elke energieleverancier wil graag extra afnemers. Overstappen naar een nieuw contract is niet altijd mogelijk door de aanwezige opzegtermijn. Analyseer als eerste de einddatum van je contract. Ga pas daarna het energiecontract oversluiten. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je extra informatie m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in De Tike is probleemloos in een online omgeving. Er zijn flink wat pakketten voor de zakelijke markt. De energietarieven zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag de 21% BTW weer terugvragen. Dit is ook gebruikelijk als men een aankoop doet van onder andere zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruik zijn aanzienlijk betaalbaarder dan wat normale huishoudens betalen. De bonus kan toenemen als je veel gas en elektriciteit afneemt. Een leuke bijkomstigheid betreffende ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afnemen. Het aandeel van eigen privégebruik kun je dan opvoeren als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Naarden afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Steeds meer ondernemingen kiezen voor zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in De Tike kan natuurlijk door te investeren in “groene” systemen als pelletkachels, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal de zakelijke markt van het gas afgaan. Samengevat: privé gasvrij wonen maar ook ondernemingen. Hierdoor neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten De Tike vergelijken Moeiteloos een gas & licht contract aanvragen + afsluiten