Gas en licht vergelijken De Hoeve Snel energiemaatschappijen vergelijken en bespaar tot €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energierekening. En energie is zeker niet goedkoop. Overwegend het verstookte gas drukt zwaar op de energienota. Vandaar is het goed om na te gaan welke energiemaatschappij het goedkoopste is. Ogenblikkelijk gas en licht leveranciers in De Hoeve vergelijken? Geef je huisnummer, postcode plus geschatte verbruik in. Via de vergelijker kun je eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens bekijk jij meteen de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in De Hoeve [Update juli 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. We praten dan ook over – overduidelijk – de meest vitale aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen op basis van 1 combinatie abonnement. Water krijg je van een specifieke waterleverancier in de provincie Weststellingwerf (dat kan zijn Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in De Hoeve kan gelukkig wel bij één maatschappij. Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij de voordeligste. Hoe dat werkt? Begin nu met het 7-stappen model (of bezoek Oxxio contract afsluiten).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Geef een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een kort- of lange termijn contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (groen, groen uit NL, zon, wind, co2 gecompenseerd).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor juli 2024.
  6. Selecteer de voordeligste energie aanbieder.
  7. Regel de aanvraag online, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet gebonden aan het adres. Wil je toch een ander pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in De Hoeve.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, stroom en water registreer je bij MijnAansluiting. Zo af en toe kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een contract voor stroom voldoet bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten juli 2024

Kies jij voor Pure Energie, Eneco, Vattenfall, Greenchoice, NLE of Budget Energie, Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Oxxio? Hieronder bekijk jij onze veel gekozen energie-abonnementen.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander nuttigt gas en elektriciteit. De kosten wisselen aanzienlijk per woning. Gemiddelde maandafrekening varieert tussen €85 en €205. Ogenblikkelijk jouw gas licht kosten berekenen? Dit kan met de tariefvergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk de kosten van gas en elektra. Meer weten over gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen De Hoeve vegelijken. Via de volgende tabel ontdek je de modale kosten voor verschillende klasse woningen en aantal inwoners. Betaal ik nu relatief veel? Check jouw rekening van de energiemaatschappij, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in De Hoeve. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Hierna tref jij het verwachte energieverbruik in de regio Weststellingwerf.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99 €121,25 €131,25 €142
Tussenwoning €108 €140,25 €153,75 €165,25
Hoekwoning €130,5 €150,5 €168,5 €177
2 onder 1 kap €146 €169,5 €181,75 €191,75
Landhuis €177,75 €199 €213,25 €222
Standaard €122,5 €147,25 €158,5 €171,25

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Normaal komt dit door de netbeheerder (bijv. Westland Infra). De oorzaak kan zijn geplande onderbrekingen. Door de bank genomen is een stroomprobleem in enkele ogenblikken beëindigd. Als je geen stroom hebt schieten mensen gauw in de stress. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in De Hoeve? Of je nu klant bent bij Anode Energie of Qwint: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De uitgaven aan energie omlaag bijstellen kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hierna achterhaal jij 3 tips die je direct kan toepassen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Vandaag nog aan de slag? Minder stroom consumeren is het meest voor de hand liggend. Opties zijn “het gebruik van lichtdimmers ” en “Laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.” Of plaats zo’n HR-ketel van Intergas, Remeha, AWB, Atag of Vaillant.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is erg raadzaam! Bestel een 1 jarig contract met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Dat vind jij binnen no-time middels onze specialisten.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water maken is gewoon duur. Tegenwoordig bestaan er meerdere verantwoorde energiebronnen die op lage kosten draaien. O.a. zonnepanelen, warmtenet, zonneboiler, biomassaketel, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is voor mij geschikt?

Tegenwoordig heb je de keuze uit veel aanbieders van gas en elektra. Welke stroom maatschappij past bij mij? Dit heeft te maken met waar jij waarde aan hecht. Geef je de voorkeur aan vriendelijke klantenservice, duurzame energie of is een lage prijs het enige dat telt? Ook interessant: energiepakket Twisk vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Kies dan zonder problemen de scherpste energieleverancier van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul je postcode en het verbruik in, en filter vervolgens op prijs. Jij doorzoekt eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas licht (actief in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groene stroom en gas

Kijk jij vooral of energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Kies dan uiteraard de mogelijkheid “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas + stroom pakketten met bronnen zoals groene stroom uit EU, windenergie, groene stroom uit NL, zonne-energie.

Beste reviews

Steeds meer woningeigenaren gaan voor hoogstaande klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, een snelle service, en duidelijke voorwaarden is noodzakelijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen lees je het klantcijfer en betrouwbare reviews van huidige contractanten voor energiebedrijven De Hoeve.

Overstappen

Elke energiemaatschappij wil nieuwe gebruikers. Overstappen naar een nieuw contract kan niet altijd doordat je met een contract te maken hebt. Check als eerste het einde van je contracttermijn. Pas in de volgende stap ga je het energiecontract oversluiten. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additieve info inzake zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in De Hoeve kan vlug online. Er bestaan hiervoor unieke zakelijke abonnementen. De energiekosten worden omschreven met en zonder BTW. Bedrijven kunnen de 21% BTW weer terugvragen. Doorgaans kan dat ook bij het aankopen van bijv. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn een stuk lager dan de particuliere tarieven. De korting kan toenemen wanneer je een hele hoop gas en elektriciteit gebruikt. Een leuke bijkomstigheid voor ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afnemen. Een deel van je privégebruik kun jij dan opvoeren als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Monnickendam afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Een groeiend aantal bedrijven maken de keuze voor windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in De Hoeve gebeurt ook door te beleggen in milieuvriendelijke producten zoals o.a. biomassaketels, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de zakelijke wereld niet langer gebruik maken van gas. Dus: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook de bedrijven. Door dit toe te passen neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten De Hoeve vergelijken Zonder moeite een gas & licht contract aanvragen en afsluiten