Gas en licht vergelijken Burgum Vergelijk alle leveranciers en bespaar wel €150


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en stroom / elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Vooral het gas dat jij gebruikt heeft veel invloed op je energierekening. Daarom is het verstandig om te analyseren welke energieleverancier het goedkoopste is. Onmiddellijk gas en licht leveranciers in Burgum vergelijken? Geef je huisnummer, postcode & geschatte verbruik in. Via gaslichtafsluiten.nl kun jij à la minute de kosten van gas licht berekenen. Hierna achterhaal jij binnen no-time de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Burgum [Update mei 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. We praten dan ook over – verreweg – de basis aansluitingen in jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet op basis van een alles-in-één pakket. Het water sluit je af via een specifieke waterleverancier uit de omgeving Tytsjerksteradiel (voorbeelden zijn Oasen). Gas en licht afsluiten in Burgum kan gelukkig wel bij één maatschappij. Op basis van de energievergelijker zie je de voordeligste. Maar op welke manier kan dat? Volg de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over Huismerk Energie contract mei 2024).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Maak een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Kies een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen uit NL, grijs, groen uit EU, wind, zon).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Calculeer het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet gebonden aan het adres. Wil je toch een ander pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Burgum.

Bouw je een nieuw huis? Gas, elektra en water regel je via Mijnaansluiting.nl. Mogelijk verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een elektriciteitspakket is gepast bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Ken jij NLE, Vattenfall, Eneco, Greenchoice, Essent of Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Oxxio, Energiedirect.nl? In de kolommen hierna ontdek je de top pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument gebruikt gas en elektriciteit. Deze kosten schommelen flink per gezinssamenstelling. De maandelijkse tarieven / nota ligt in de range tussen de €95 en €150. Onmiddellijk jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit middels de vergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk de kosten van gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Burgum vegelijken. In de tabel detecteer je de gemiddelde tarieven voor verschillende soorten woningen en type gezinnen. Klopt dit met mijn lasten? Bekijk jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Burgum. Betaal ik veel voor gas en elektra? Via de volgende tabel vind je het geschatte energieverbruik in de regio Tytsjerksteradiel.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99,25 €122 €132,25 €141,25
Tussenwoning €107,5 €141,25 €153,5 €163,5
Hoekwoning €130,25 €149,5 €167,75 €176,5
2 onder 1 kap €147,25 €167,25 €183,75 €192,5
Villa €179 €200,25 €215 €222
Modaal €121,75 €144,75 €159,5 €169,75

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Doorgaans is de “schuldige” de netbeheerder (zoals Westland Infra). Dit komt vaak door onderhoudswerkzaamheden. Normaal is zo’n elektriciteitsstoring in enkele ogenblikken verholpen. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is er al snel paniek. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Burgum? Dit is nooit exclusief te wijten aan Anode Energie en Leon Zeewolde: iedereen wordt erdoor getroffen.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De uitgaven aan energie omlaag bijstellen kan op verschillende manieren. Bijgaand bekijk jij tips & tricks waarmee jij aan de slag kan.

 1. Energiegebruik reduceren
  Gelijk profiteren? Minder energie verbruiken resulteert direct in minder lasten. Voorbeelden zijn “zet elektrische apparaten helemaal uit ” en “Je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.” Of bestel de HR-ketel van Remeha, Vaillant, Nefit, AWB of Atag.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is interessant! Kies voor een kort abonnement (1 jaar) inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Jij zoekt dat eenvoudig aan de hand van onze vergelijkingen.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water en een warm huis verstookt een hoop duur gas. Op dit moment zijn er interessante “groene” systemen die goedkoper in gebruik zijn. Denk aan zonneboiler, biomassaketel, warmtenet, warmtepomp, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra kiezen?

Op dit moment zijn er flink wat maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energie-aanbieder past bij mij? Dit wordt bepaald door je wensen en behoeften. Vind je zaken belangrijk als een goede klantenservice, duurzame energie of wil jij het goedkoopste pakket? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Termunten vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Is prijs het enige dat telt? Selecteer dan eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul jouw verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je treft snel de goedkoopste leverancier van gas en elektra (die levert in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Duurzaam gas en groene stroom

Hecht jij waarde aan het feit dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Kies dan voor groen gas en groene stroom. Markeer dan zeker de “duurzame energie” optie. Of wil jij stroom en gascontracten met bijv. groene stroom uit EU, windenergie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas.

Beste klantervaring

Enkele consumenten gaan voor hoogstaande klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een adequate klantenservice, en heldere communicatie zijn belangrijk. Hiervoor raadpleeg je het eindcijfer en recentelijke recensies van klanten voor energiebedrijven Burgum.

Overstappen

Elk energiebedrijf wil graag extra afnemers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is soms niet toegestaan door de geldende opzegtermijn. Bestudeer dus de voorwaarden in het contract. Ga pas daarna het energie-oversluiten regelen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je additieve informatie aangaande zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Burgum kan eenvoudig via internet. Er is een heel scala aan pakketten voor de zakelijke markt. De kosten worden omschreven zowel in als uit de BTW. Bedrijven kunnen de betaalde BTW terugvorderen. Doorgaans kan dat ook bij de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruikers zijn altijd goedkoperdan wat normale huishoudens betalen. Kortingen kunnen toenemen zodra je veel gas en elektriciteit consumeert. Groot voordeel aangaande ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting inkopen. Een stukje van eigen privégebruik kan je opvoeren als bedrijfskosten. Nu ook online: gas en stroom in Melderslo afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Meer en meer ondernemingen zien heil in zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Burgum? Doe dit door te gaan voor groene energiebronnen zoals o.a. pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. Over een aantal jaren zullen ook fabrieken het gasverbruik moeten terugdringen. Conclusie: privé gasvrij wonen maar ook op zakelijke locaties. Door dit toe te passen draagt iedereen bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Burgum vergelijken Probleemloos een stroom en gas abonnement aanvragen + afsluiten