Gas en licht vergelijken Brantgum Vergelijk alle energiebedrijven en bespaar €210


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. In het bijzonder het gasverbruik beïnvloedt jouw energiekosten. Hierdoor is het verstandig om te zien welke energieleverancier voor jou voordelig is. Vandaag nog gas en licht leveranciers in Brantgum vergelijken? Vul postcode + huisnummer en ook verbruiksgegevens in. Met behulp van gaslichtafsluiten.nl kun je simpelweg de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend bekijk je moeiteloos de goedkoopste energiemaatschappij. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Brantgum [Update maart 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het zijn dan ook – overduidelijk – de allerbelangrijkste voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen via één compleet abonnement. Water neem je af bij het drinkwaterbedrijf in de regio Dongeradeel (dat kan zijn Vitens). Gas en licht afsluiten in Brantgum is gewoon mogelijk bij één aanbieder. Aan de hand van de gaslicht-vergelijker vind je het meest betaalbare contract. Maar op welke manier kan dat? Gebruik de tips van onze specialisten (of bekijk info over De Vastelastenbond).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Geef een schatting van jouw energieverbruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit NL, groen, zon, wind, groen uit EU).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Kies het voordeligste energiebedrijf.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op basis van een adres. Toch overstappen? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Brantgum.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, water en elektra kan je aanvragen bij de website mijnaansluiting.nl. Soms verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een pakket voor elektriciteit is afdoende wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2024

Wil jij graag bij Eneco, Vattenfall, Greenchoice, Essent, NLE of Oxxio, Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl? Hieronder ontdek je actuele veel gekozen energiecontracten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin consumeert gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten variëren wel per huis. Gemiddelde maandafrekening ligt tussen de €100 – €170. Direct jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit aan de hand van de tariefvergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Brantgum vegelijken. In het schema hieronder tref je de nominale energiekosten voor diverse woningtypes en aantal inwoners. Betaal ik nu relatief veel? Download jouw energierekening, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Brantgum. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In de tabel vind jij een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Dongeradeel.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €100,5 €120,75 €132,25 €140,5
Tussenwoning €108,5 €139,75 €154,25 €163,75
Hoekwoning €132 €151,5 €169,25 €176,5
2 onder 1 kap €145,25 €170 €183 €194,25
Villa €179,5 €198,25 €213 €223,25
Modaal €122,75 €147 €159 €169,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Meestal ligt dit aan de netbeheerder (zoals Stedin). Vaak wordt dit veroorzaakt door geplande onderbrekingen. Normaliter is een stroomprobleem binnen een paar minuten gefixt. Als de stroom uitvalt is de impact direct groot. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Brantgum? Dit is niet afhankelijk van Fenor en NLE: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De maandelijkse energienota reduceren is te doen op diverse manieren. Hierna detecteer je 3 adviezen voor een lagere energierekening.

 1. Energiegebruik reduceren
  Vandaag nog aan de slag? Minder energie verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Zoals “nemen van ledverlichting ” en “Zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.” Of koop een HR-ketel van Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant of Atag.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is interessant! Bestel kortlopende energiecontracten waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat regel je moeiteloos door het toepassen van onze vergelijker.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis kost veel (duur) gas. Tegenwoordig vind je aantrekkelijke groene energiebronnen die goedkoper in gebruik zijn. Onder andere zonnepanelen, infraroodpanelen, warmtenet, biomassaketel, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is het beste?

Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende aanbieders van gas en elektra. Welk energiebedrijf is voor jou geschikt? Dit wordt bepaald door waar jij waarde aan hecht. Vind je zaken belangrijk als vriendelijke klantenservice, groen gas en groene stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Stitswerd vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Wil jij vooral een goedkoop contract? Bezoek dan vandaag nog de scherpste energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe vind ik die? Voer jouw gegevens in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij doorzoekt simpelweg de goedkoopste maatschappij (uit Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene stroom en gas

Wil jij vooral dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Sorteer dan de “duurzame energie” bron. Een andere optie is te zoeken naar pakketten van gas en stroom op basis van bijvoorbeeld groene stroom uit EU, windenergie, zonne-energie, groene stroom uit NL.

Uitstekende waardering

Een deel van de contractanten willen de beste klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een adequate klantenservice, en transparantie zijn belangrijk. Om dit te weten te komen kan je kijken naar het cijfer en recentelijke comments van klanten voor energiebedrijven Brantgum.

Overstappen

Elke aanbieder wil graag extra afnemers. Overstappen naar een nieuw contract kan niet altijd door de geldende opzegtermijn. Analyseer als eerste de datum dat je contract afloopt. Hierna kan jij pas het energie-oversluiten regelen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar meer details betreft zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Brantgum kan direct via de pc. Men kan kiezen uit pakketten voor de zakelijke markt. De energiekosten kun je vinden inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk het BTW bedrag terugvragen. Vaak kunnen consumenten dat ook bij de aanschaf van o.a. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn altijd goedkoperdan die voor consumenten. De bonus kan flink oplopen zodra je veel gas en elektriciteit consumeert. De meerwaarde betreffende ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting inkopen. Een gedeelte van het privégebruik mag jij aftrekken van je winst. Nu ook online: gas en stroom in Maasdam afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Een groeiend aantal ondernemers maken de keuze voor zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Brantgum gebeurt ook door te beleggen in groene producten zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal de zakelijke markt de gaskraan dicht moeten draaien. Oftewel: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook ondernemingen. Hierdoor draag jij met jouw business bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Brantgum vergelijken Snel online een gas & licht contract aanvragen en afsluiten