Gas en licht vergelijken Blauwestad Direct energiebedrijven vergelijken en bespaar wel €210


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Overwegend het gasverbruik drukt zwaar op de energienota. Daarom is het verstandig om te analyseren welke energiemaatschappij de laagste prijzen hanteert. Binnen no-time gas en licht leveranciers in Blauwestad vergelijken? Vul jouw locatie & verbruik in. Door middel van de gaslicht-vergelijker kan jij zonder problemen de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens zie je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Blauwestad [Update maart 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – zonder twijfel – de meest onmisbare aansluitingen in een huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen d.m.v. 1 combinatie abonnement. Water wordt geregeld via het drinkwaterbedrijf in de regio Oldambt (denk hierbij aan Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Blauwestad kan gemakkelijk bij één leverancier. Middels de vergelijker detecteer je de voordeligste. Maar op welke manier kan dat? Ga aan de slag met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over oversluiten Liander).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Groningen).
  2. Maak een inschatting van jouw energieverbruik.
  3. Bepaal een kort- of lange termijn contract.
  4. Klik op het type energieopwekking (groen uit EU, co2 gecompenseerd, zon, groen, groen uit NL).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor maart 2024.
  6. Bepaal de goedkoopste energieleverancier.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op jouw huis. Overstappen is altijd mogelijk. Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Blauwestad.

Betreft het nieuwbouw? Gas, water en elektra registreer je bij de website mijnaansluiting.nl. Bijwijlen is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een abonnement voor stroom is afdoende wanneer je kiest voor het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2024

Kiezen jullie voor Essent, Vattenfall, Greenchoice, NLE, Pure Energie of Powerpeers, ENGIE, Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent? In de volgende lijst tref je actuele populaire stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Iedereen consumeert gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten variëren behoorlijk per woning. De maandelijkse tarieven / nota schommelt tussen €105 tot €165. Direct de gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen aan de hand van onze vergelijker / tools. Voer jouw geschatte verbruik in, en bekijk de kosten van gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Blauwestad vegelijken. Hierna bekijk je aannemelijke tarieven voor verschillende type huizen en aantal inwoners. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw energienota, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Blauwestad. Betaal ik veel voor gas en elektra? Hieronder tref je een inschatting van het energieverbruik in de regio Oldambt.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,75 €122 €131,75 €143
Tussenwoning €106,5 €140 €155,25 €165,25
Hoekwoning €131,25 €152 €169,25 €179
2 onder 1 kap €145,25 €168,75 €184,5 €192
Vrijstaand €179,25 €199,25 €214,5 €222
Standaard €123 €144,25 €160,25 €169,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Normaliter is de “schuldige” de netbeheerder (denk aan Cogas). De oorzaak is vaak te vinden in geplande onderbrekingen. Normaal is een stroomprobleem heel erg snel beëindigd. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is er al snel paniek. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Blauwestad? Het maakt niet uit of je zit bij Anode Energie en Pure Energie: alle huishoudens vallen hieronder.

Bespaartips voor gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energielasten omlaag bijstellen kan op verschillende manieren. Hierna vind jij tips & tricks die je direct kan toepassen.

 1. Minder energie gebruiken
  Gelijk profiteren? Minder stroom consumeren resulteert direct in minder lasten. Zoals “een programmeerbare thermostaat ” en “Tochtstrips gebruiken.” Of koop een HR-ketel van Intergas, Nefit, AWB, Atag of Vaillant.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie is erg raadzaam! Kies voor een 1 jaar abonnement met een hoge welkomstkorting. Je zoekt dit meteen met onze vergelijker.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Water opwarmen is gewoon duur. Vandaag de dag zijn er veel “groene” oplossingen waarbij je goedkoop uit bent. Neem nou infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachel, zonnepanelen, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier is voor mij geschikt?

In Holland vind je veel bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke stroomaanbieder is het beste? Dat ligt aan je wensen en behoeften. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, groene stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Lees nu verder over energiepakket Someren vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval ogenblikkelijk de goedkoopste maatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de gevraagde data in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij achterhaald simpelweg de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (uit Groningen) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Duurzaam gas en groene stroom

Wil jij vooral dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Neem hiervoor de “duurzame energie” bron. Tevens kun je uitkijken naar pakketten voor elektra en gas op basis van bijv. windenergie, groene stroom uit NL, zonne-energie, groene stroom uit EU.

Uitstekende ratings

Een groeiend aantal huishoudens kiezen voor goede klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een adequate klantenservice, en geen kleine lettertjes is wenselijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen lees je het cijfer en betrouwbare recensies van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Blauwestad.

Overstappen

Elke maatschappij wil graag extra afnemers. Een andere abonnement nemen (overstappen) is soms niet toegestaan omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Inspecteer dus de datum dat je contract afloopt. Start pas hierna met een nieuw energie-abonnement bestellen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij meer informatie ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Blauwestad is simpelweg via internet. Er zijn flink wat pakketten voor de zakelijke markt. De kosten worden omschreven inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de 21% BTW weer terugvragen. Doorgaans kan dat ook bij de aanschaf van producten als zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor zakelijke klanten zijn altijd gunstiger dan de particuliere tarieven. De korting kan flink oplopen zodra je meer gas en elektriciteit inkoopt. Een leuke bijkomstigheid aangaande ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afnemen. Het onderdeel van het privégebruik mag jij als zakelijke kosten opvoeren. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Lioessens afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Het is een trend: zakelijke gebruikers zien heil in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Blauwestad? Dat kan door te beleggen in milieuvriendelijke systemen zoals bijv. biomassaketels, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. In de nabije maanden zullen ook fabrieken afscheid nemen van het gas. Kortom: privé gasvrij wonen maar ook bedrijfsgebouwen. Door dit toe te passen draag jij je steentje bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Blauwestad vergelijken Probleemloos een elektra en gas contract afsluiten + aanvragen