Gas en licht vergelijken Bakkeveen Nu energiemaatschappijen vergelijken en bespaar €145


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Met name het verstookte gas beïnvloedt de energiekosten. Daarom is het slim om te vergelijken welke energieaanbieder de laagste prijzen hanteert. À la minute gas en licht leveranciers in Bakkeveen vergelijken? Geef je huisnummer, postcode & verwachte gas-licht verbruik in. Op basis van de gaslicht-vergelijker kan je als consument binnen no-time de kosten van gas licht berekenen. Naderhand vind jij vlug de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Bakkeveen [Update maart 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het betreft hier – veruit – de meest elementaire voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen aan de hand van één compleet abonnement. Water krijg je van het waterbedrijf actief in de buurt van Opsterland (bijv. PWN). Gas en licht afsluiten in Bakkeveen kan gemakkelijk bij één bedrijf. Op basis van deze website tref jij de goedkoopste. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Gebruik het 7-stappen model (of bezoek opzeggen Leon Zeewolde).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Maak een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Filter op een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Kies het soort stroom (groen uit EU, co2 gecompenseerd, grijs, groen, groen uit NL).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Calculeer de voordeligste energie aanbieder.
  7. Sluit het pakket online af, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze is gelinkt aan jou, en niet op basis van een adres. Willen jullie wel een andere contract? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Bakkeveen.

Ga je nieuwbouwen? Gas, elektriciteit en water aanvragen gaat via Mijnaansluiting.nl. Mogelijk kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een stroompakket is voldoende in het geval van een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten maart 2024

Kies jij voor Essent, Pure Energie, NLE, Greenchoice, Vattenfall of Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, Oxxio, ENGIE? Onderstaand achterhaal je diverse kwalitatieve energie-abonnementen.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden gebruikt gas en elektriciteit. De kosten voor energie verschillen nogal per woning. Het doorsnee maandelijkse voorschot schommelt tussen €115 en €190. Onmiddellijk de gas licht kosten berekenen? Dit kan via de tariefvergelijker. Geef jouw energieverbruik door, en check de kosten voor elektra en gas. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Bakkeveen vegelijken. Onderstaand tref jij de modale gas-licht kosten voor diverse woningtypes en grootte van bewoners. Klopt dit met mijn lasten? Bekijk jouw rekening van de energieleverancier, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Bakkeveen. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In de tabel ontdek je het verwachte energieverbruik in de regio Opsterland.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99 €121,75 €132,5 €142,25
Tussenwoning €109,25 €139,5 €153 €163,5
Hoekwoning €130,75 €151,25 €167 €178,25
2 onder 1 kap €145,75 €167,75 €182 €194
Villa €176,75 €199 €214 €222,25
Gemiddeld €124,5 €146,25 €159,25 €170,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Normaal is de “schuldige” de netbeheerder (denk aan Endinet Groep). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoudswerkzaamheden. In een doorsnee situatie zijn stroomproblemen binnen een paar minuten gefixt. Als de stroom uitvalt is de impact direct groot. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Bakkeveen? Het maakt niet uit of je zit bij Allure Energie en/of UnitedConsumers: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bespaartips voor gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De energienota omlaag bijstellen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder tref jij aanwijzingen om meteen te besparen op energie.

 1. Gebruik energie verlagen
  Snel resultaat zien? Minder stroom consumeren is inherent aan een lagere nota. Bijvoorbeeld “gebruik niet de standby modus ” en “Je vriezer waterpas zetten.” Of neem een HR-ketel van Intergas, Remeha, Atag, Vaillant of AWB.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is zeker ons advies! Kies voor kortlopende energiecontracten met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Dit zoek je probleemloos door middel van onze adviseurs.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Je huis verwarmen kost veel (duur) gas. Op dit moment kun jij gebruik maken van allerlei milieuvriendelijke oplossingen waarbij je goedkoop uit bent. Neem nou zonnepanelen, warmtepomp, warmtenet, zonneboiler, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier is voor mij geschikt?

In ons land heb je de keuze uit veel aanbieders van gas en elektra. Welke stroomleverancier past bij mij? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Vind je zaken belangrijk als vriendelijke klantenservice, duurzame energie of wil jij het goedkoopste pakket? Vind alles uit over energiepakket Schettens vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Bezoek dan moeiteloos de betaalbaarste leverancier van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul jouw verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij treft ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder (die levert in Friesland) voor jouw situatie.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Hecht jij waarde aan het feit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Sorteer dan zeker als bron “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar gas licht contracten met bijv. windenergie, zonne-energie, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL.

Uitstekende waardering

Opvallend veel consumenten gaan voor hoogstaande klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, deskundige specialisten, en duidelijke omschrijvingen zijn belangrijk. Daarvoor check je de totale beoordeling en de laatste comments van klanten voor energiebedrijven Bakkeveen.

Overstappen

Elke energieleverancier zoekt niet consumenten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Bestudeer hierom de datum dat je contract afloopt. Pas in de volgende stap ga je het oversluiten definitief maken. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je additieve voorlichting omtrent zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Bakkeveen gaat simpelweg via de pc. Als ondernemer heb je de keuze uit abonnementen voor de zakelijke markt. De energietarieven kunnen gevonden worden inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen de betaalde BTW terugvorderen. Dit is ook gebruikelijk als men een aankoop doet van bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruikers zijn vaak voordeliger dan de particuliere tarieven. Het voordeel kan sterk oplopen op het moment dat je meer dan standaard gas en elektriciteit verbruikt. Een leuke bijkomstigheid voor ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting afnemen. Het onderdeel van eigen privégebruik kan men aftrekken van je winst. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Kudelstaart afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Het is een trend: zakelijke klanten zien heil in zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Bakkeveen? Doe dit door te kiezen voor groene energiebronnen als infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. In de toekomst zal ook de industrie niet langer gebruik maken van gas. Conclusie: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als bedrijfsgebouwen. Op deze manier draag jij met jouw business bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Bakkeveen vergelijken Nu een stroom en gas abonnement afsluiten en aanvragen