Gas en licht vergelijken Alphen Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de maandelijkse energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. Hoofdzakelijk het gasverbruik kom je weer tegen in je energierekening. Vandaar is het geen gek idee om te vergelijken welke energieaanbieder een aantrekkelijk contract aanbiedt. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Alphen vergelijken? Vul jouw locatie en verbruiksgegevens in. Dankzij deze website kun je eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens ontdek je vandaag nog de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Alphen [Update mei 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. We praten dan ook over – met afstand – de meest elementaire voorzieningen in jouw woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen op basis van een totaal abonnement. De wateraansluiting bestel je bij een specifieke waterleverancier uit de omgeving Alphen-Chaam (bijv. Waternet). Gas en licht afsluiten in Alphen kan gemakkelijk bij één organisatie. Aan de hand van de energievergelijker ontdek je het meest betaalbare contract. Hoe dat werkt? Gebruik het bijgaande stappenplan (of bekijk gas licht Oxxio).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Noord-Brabant).
  2. Schat je energieconsumptie.
  3. Selecteer het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit EU, grijs, groen uit NL, zon, wind).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Kies de goedkoopste energieleverancier.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze staat op naam, en niet op jouw huis. Liever wel wisselen van pakket? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Alphen.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas water en stroom kan je aanvragen bij Mijn Aansluiting. Zo af en toe is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een stroompakket is genoeg bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Weet je alles al van Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall, Essent of ENGIE, Qurrent, Oxxio, Powerpeers, Energiedirect.nl? In de volgende lijst zie je actuele vaak gekozen gas en stroom pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin maakt gebruik van gas en elektriciteit. De kosten voor energie wisselen nogal per woning. De kostenpost voor energie (maandelijks) ligt in de range tussen de €85 tot €210. Vlug jullie gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen via de tariefvergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en bekijk de kosten van gas en elektra. Meer weten over gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Alphen vegelijken. In onderstaand schema bekijk jij de nominale gas-licht kosten voor verschillende woningtypes en gezinssamenstellingen. Betaal ik nu relatief veel? Download jouw rekening van de energiemaatschappij, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Alphen. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Via de volgende tabel vind jij het gemiddelde energieverbruik in de regio Alphen-Chaam.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €100,75 €121 €130,5 €140,75
Tussenwoning €107,25 €139,25 €155,5 €162,5
Hoekwoning €131 €150 €169,5 €178,5
2 onder 1 kap €147,5 €170,25 €183,75 €193
Landhuis €178,5 €198 €215,5 €221,5
Doorsnee €122,25 €144,5 €161 €170

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Doorgaans is de “schuldige” de netbeheerder (o.a. Cogas). De oorzaak is vaak te vinden in geplande onderbrekingen. Normaal is zo’n elektriciteitsstoring binnen enkele uren verholpen. Als de stroom uitvalt schieten mensen gauw in de stress. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Alphen? Dit is niet afhankelijk van E.ON en MAIN Energie: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Besparen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De maandelijkse energielasten omlaag bijstellen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder bekijk je tips & tricks voor een lagere energierekening.

 1. Gebruik energie verlagen
  Gelijk profiteren? Je energieverbruik verminderen is eigenlijk het meest belangrijk. Voorbeelden zijn “een efficiënte douchekop kopen ” en “Laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.” Of koop een HR-ketel van AWB, Remeha, Vaillant, Nefit of Intergas.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie loont! Selecteer een 1 jarig contract met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Dat vind jij onmiddellijk met onze adviestool.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Centrale verwarming verstookt een hoop duur gas. Heden ten dage vind je verschillende “groene” producten die goedkoper in gebruik zijn. Bijv. pelletkachel, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is het beste?

In Nederland zien we steeds meer aanbieders van stroom en gas. Welk energiebedrijf past bij mij? Dat ligt aan je wensen en behoeften. Zoeken jullie een goede klantenservice, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of wil jij het goedkoopste pakket? Mensen zochten ook naar: energiepakket Roden vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Kies in dat geval eenvoudig de scherpste maatschappij van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Vul jouw verbruik in, en filter vervolgens op prijs. Jij detecteert probleemloos de goedkoopste leverancier van gas en stroom (uit Noord-Brabant) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Kijk jij vooral of energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Sorteer hiervoor als bron “duurzame energie”. Tevens kun je uitkijken naar energiepakketten met 0groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, groene stroom uit NL.

Uitstekende waardering

Meer en meer mensen willen de beste klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een adequate klantenservice, en duidelijke omschrijvingen wil iedereen. Om dit te weten te komen check je het eindcijfer en recentelijke beoordelingen van klanten voor energiebedrijven Alphen.

Overstappen

Elke aanbieder van energie zoekt niet consumenten. Overstappen van energie kan soms lastig worden omdat je aan een contract vastzit. Controleer om die reden de einddatum van je contract. Vervolgens kan je pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij aanvullende details omtrent zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Alphen gaat probleemloos online. We zien steeds meer unieke zakelijke abonnementen. De kosten kun je vinden zowel in als uit de BTW. Ondernemers kunnen namelijk de BTW zakelijk aftrekken. Dit is ook gebruikelijk als men een aankoop doet van producten als zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruikers zijn altijd lager dan het tarief voor de normale consument. De compensatie kan groter worden in het geval je extra veel gas en elektriciteit verbruikt. Groot voordeel bij ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting bestellen. Een stukje van eigen privégebruik kan men opgeven als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Kats afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: zakelijke gebruikers investeren in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Alphen is ook mogelijk door te investeren in groene oplossingen zoals bijvoorbeeld zonneboilers, biomassaketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Binnen enkele jaren zullen ook fabrieken het gasverbruik moeten terugdringen. Samengevat: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op zakelijke locaties. Hierdoor draag jij je steentje bij aan een beter milieu.

Energiepakketten Alphen vergelijken Zonder moeite een stroom & gas abonnement aanvragen + afsluiten