Gas en licht vergelijken Allingawier Nu energiemaatschappijen vergelijken en bespaar tot €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energiekosten. En dat is soms best een flink bedrag. Voornamelijk het gas waarmee je jouw huis verwarmt zie je terug in je energierekening. Hierom is het geen gek idee om te controleren welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Allingawier vergelijken? Geef je woongegevens plus verwachte gas-licht verbruik in. Dankzij deze website kan jij meteen de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap bekijk jij eenvoudig de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Allingawier [Update juni 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – veruit – de belangrijkste voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet in één compleet abonnement. Water neem je af bij het drinkwaterbedrijf in de regio Súdwest-Fryslân (denk hierbij aan Evides). Gas en licht afsluiten in Allingawier doen de meesten bij één bedrijf. Geholpen door de energievergelijker ontdek je het pakket met de laagste prijs. Hoe doe ik dit? Start direct met het bijgaande stappenplan (of bekijk gas licht Leon Zeewolde).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Schat gas + stroom gebruik.
  3. Kies de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit EU, groen uit NL, wind, grijs, co2 gecompenseerd).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Spot de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Sluit het pakket online af, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op de woning. Overstappen is altijd mogelijk. Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Allingawier.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektriciteit en water regel je via de website mijnaansluiting.nl. Soms is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor elektriciteit is genoeg in het geval van een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten juni 2024

Ken jij Greenchoice, Essent, NLE, Eneco, Vattenfall of Qurrent, ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio? Hieronder ontdek je onze top pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument verbruikt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten wisselen aanzienlijk per gezin. De maandelijkse energierekening varieert tussen €75 – €170. Moeiteloos jullie gas licht kosten berekenen? Dat kan door gebruik te maken van de tariefvergelijker. Geef jouw energieverbruik door, en check de kosten voor elektra en gas. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Allingawier vegelijken. In onderstaand schema detecteer je de nominale gas-licht kosten voor populaire woningtypes en huishoudens. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Bekijk jouw rekening van de energieleverancier, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Allingawier. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In onderstaand schema achterhaal je het verwachte energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €101 €121,25 €132,75 €143,5
Tussenwoning €108 €139,5 €154,25 €162,5
Hoekwoning €132,5 €150,5 €168 €179,5
2 onder 1 kap €146,5 €168,75 €182 €193
Bungalow €176,5 €200,25 €214 €221,5
Modaal €123 €144,75 €160,75 €168,5

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Meestal is de boosdoener de netbeheerder (zoals Enexis). Dit komt vaak door geplande onderbrekingen. Normaal is zo’n storing binnen enkele uren verholpen. Op het moment dat er geen stroom is, kan dat zorgen voor veel problemen. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Allingawier? Dit is niet afhankelijk van De Vastelastenbond en/of Oxxio: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De uitgaven aan energie verminderen kan door bewust een aantal keuzes te maken. Op deze pagina achterhaal je tips & tricks waarmee jij aan de slag kan.

 1. Gebruik energie verlagen
  Nu starten? Je energieverbruik verminderen is inherent aan een lagere nota. Zoals “het huis verwarmen met kookwarmte ” en “Je eten in de koelkast laten ontdooien.” Of neem een HR-ketel van AWB, Remeha, Vaillant, Intergas of Nefit.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Kies voor kortlopende energiecontracten met hoge bonus voor nieuwe klanten. Je regelt dat à la minute aan de hand van ons zoekscript.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Warm water maken kost veel (duur) gas. Heden ten dage kun jij gebruik maken van velerlei milieuvriendelijke producten die veel minder stroom gebruiken. Zoals warmtenet, pelletkachel, zonnepanelen, zonneboiler, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

Op dit moment vind je diverse aanbieders van stroom en gas. Welke energiemaatschappij is voor jou geschikt? Dit heeft te maken met jouw persoonlijke wensen. Vind je zaken belangrijk als vriendelijke klantenservice, schone stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Rijswijk vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval probleemloos de goedkoopste energieleverancier van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Voer jouw gegevens in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij spot ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (die werken in Friesland) voor jouw situatie.

Groenste gas en elektriciteit

Hecht jij waarde aan het feit dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Kies dan de mogelijkheid “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar stroom en gascontracten op basis van bronnen als groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, windenergie, CO2 gecompenseerd gas.

Beste reviews

Een groeiend aantal contractanten willen de beste klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en betrouwbare informatie is onmisbaar. Daarvoor neem je als uitganspunt de gemiddelde cijfers en recente comments van klanten voor energiebedrijven Allingawier.

Overstappen

Elke maatschappij wil nieuwe gebruikers. Overstappen van energie is soms niet toegestaan omdat je aan een contract vastzit. Check om die reden de datum dat je contract afloopt. Pas in de volgende stap ga je jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je meer informatie betreft zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Allingawier kan probleemloos online. Als ondernemer heb je de keuze uit B2B contracten. De energiekosten kunnen gevonden worden inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen de BTW zakelijk aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook in het kader van bestelling voor bijvoorbeeld zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor zakelijke klanten zijn doorgaans betaalbaarder dan die voor consumenten. Kortingen kunnen flink oplopen in het geval je een boel gas en elektriciteit afneemt. Een leuke bijkomstigheid bij ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting inkopen. Een deel van het privégebruik kan men als zakelijke kosten opvoeren. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Kantens afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Een groeiend aantal bedrijven zijn geïnteresseerd in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Allingawier gebeurt ook door geld te steken in “groene” systemen zoals bijvoorbeeld biomassaketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook bedrijven niet langer gebruik maken van gas. Conclusie: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook fabrieken en kantoren. Op deze manier draag jij je steentje bij aan een schonere wereld.

Energiepakketten Allingawier vergelijken Vandaag nog een stroom en gas contract aanvragen + afsluiten