Gas en licht vergelijken Alblasserdam Direct leveranciers vergelijken en bespaar €335


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energiekosten. Dit kan aardig in de papieren lopen. In de eerste plaats het gas dat jij gebruikt heeft veel invloed op de energiekosten. Hierom loont het om te analyseren welke energieleverancier het voordeligste energiepakket levert. Snel gas en licht leveranciers in Alblasserdam vergelijken? Geef je woongegevens plus verwachte gas-licht verbruik in. Met behulp van de vergelijker kan je als consument vandaag nog de kosten van gas licht berekenen. Daarop vind jij binnen no-time de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Alblasserdam [Update maart 2023]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – overduidelijk – de meest cruciale aansluitingen in een huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen middels één verzamel contract. De wateraansluiting bestel je bij het waterbedrijf actief in de buurt van Alblasserdam (dat kan zijn Evides). Gas en licht afsluiten in Alblasserdam doen de meesten bij één partij. Door middel van deze website achterhaal jij de goedkoopste. Hoe doe ik dit? Gebruik het 7-stappen model (of bezoek gas licht Essent).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Zuid-Holland).
  2. Maak een inschatting van je energieconsumptie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Kies het soort stroom (wind, grijs, zon, groen, groen uit NL).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor maart 2023.
  6. Selecteer de goedkoopste energieleverancier.
  7. Regel de aanvraag online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Deze staat op naam, en niet op de woning. Toch overstappen? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Alblasserdam.

Bouw je een nieuw huis? Gas water en stroom aanvragen gaat via Mijn Aansluiting. Bijwijlen is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een pakket voor elektriciteit is toereikend wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2023

Ben je al bekend met Vattenfall, Eneco, NLE, Greenchoice, Pure Energie of Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers, Qurrent? Onderstaand bekijk je de huidige vaak gekozen gas en stroom pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning nuttigt gas en elektriciteit. Deze kosten schommelen flink per gezinssamenstelling. De maandelijkse energielasten ligt ergens tussen de €105 – €180. Onmiddellijk jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit met de vergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en check de kosten voor elektra en gas. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Alblasserdam vegelijken. Onderstaand tref je de doorsnee gas-licht kosten voor diverse type huizen en type gezinnen. Hoe verhoudt mijn energierekening? Bekijk jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Alblasserdam. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In onderstaand schema ontdek je het geschatte energieverbruik in de regio Alblasserdam.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99 €121,25 €132,25 €141,75
Tussenwoning €106,75 €140,25 €155,25 €162,5
Hoekwoning €132,5 €152,25 €166,75 €177
2 onder 1 kap €146,75 €169,75 €182 €194,25
Landhuis €177,5 €200,5 €214,75 €221,25
Modaal €124,5 €144,25 €159,75 €170,5

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. In de meeste gevallen heeft dit te maken met de netbeheerder (denk aan Endinet Groep). Dit is vaak toe te wijzen aan geplande onderbrekingen. Doorgaans zijn stroomproblemen binnen een paar minuten beëindigd. Als de stroom uitvalt is er al snel paniek. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Alblasserdam? Of je nu klant bent bij Budget Energie of Vandebron: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De maandelijkse energienota reduceren kan op verschillende manieren. Op deze pagina vind je tips & tricks voor een lagere energierekening.

 1. Minder energie gebruiken
  Gelijk profiteren? Jouw energieconsumptie reduceren is het meest voor de hand liggend. Zoals “de verwarming omlaag doen ” en “Een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.” Of bestel de HR-ketel van AWB, Remeha, Atag, Intergas of Vaillant.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is erg raadzaam! Kies voor een 1 jarig contract inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Dat zoek jij à la minute door middel van onze adviestool.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis zorgt voor een hoge gasrekening. Tegenwoordig vind je verschillende duurzame energiebronnen die veel minder stroom gebruiken. Bijv. biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is het beste?

In Holland werken diverse aanbieders van stroom en gas. Welke stroomleverancier is voor jou geschikt? Dit wordt bepaald door waar jij waarde aan hecht. Zoeken jullie uitstekende service, groen gas en groene stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Ook interessant: energiepakket Rijnsburg vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Kies in dat geval vandaag nog de goedkoopste energiemaatschappij van stroom en gas. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul je postcode en het verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij vindt moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas licht (werkzaam in Zuid-Holland) voor jullie verbruikt.

Groenste gas en elektriciteit

Is het voor jou prioriteit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Kies dan natuurlijk de “duurzame energie” bron. Of wil jij energiepakketten op basis van bronnen als windenergie, zonne-energie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende klantervaring

Meer en meer huishoudens kiezen voor goede klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, deskundige specialisten, en betrouwbare informatie is wenselijk. Daarvoor check je het eindcijfer en recentelijke comments van klanten voor energiebedrijven Alblasserdam.

Overstappen

Elke energieleverancier zoekt niet consumenten. Een andere abonnement nemen (overstappen) kan niet altijd door de geldende opzegtermijn. Inspecteer dus het einde van je contracttermijn. Vervolgens kan je pas een nieuw energie-abonnement bestellen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar meer informatie met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Alblasserdam is snel via de pc. We zien steeds meer unieke zakelijke abonnementen. De tarieven kunnen gevonden worden inclusief en exclusief BTW. ZZP’ers mogen de 21% BTW weer terugvragen. Dit wordt ook gedaan wanneer men investeert in o.a. zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor bedrijven zijn een stuk lager dan wat normale huishoudens betalen. De compensatie kan hoger worden als je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit afneemt. Een pluspunt t.b.v. ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afnemen. Het aandeel van het privégebruik kan men opgeven als bedrijfskosten. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Kalenberg afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: ondernemers gaan voor zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Alblasserdam is ook mogelijk door te gaan voor milieuvriendelijke producten zoals bijv. pelletkachels, biomassaketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Over een aantal jaren zullen ook fabrieken afscheid nemen van het gas. Conclusie: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op zakelijke locaties. Zo draagt iedereen bij aan een duurzamer Nederland.

Energiepakketten Alblasserdam vergelijken Snel online een gas & stroom abonnement afsluiten & aanvragen