Gas en licht vergelijken Achlum Vergelijk alle leveranciers en bespaar wel €205


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. In de eerste plaats het verstookte gas heeft veel invloed op jouw energienota. Daarom is het geen gek idee om te bekijken welke energieaanbieder voor jou het voordeligst is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Achlum vergelijken? Vul postcode + huisnummer en ook energieverbruik in. Middels onze tool kan jij binnen no-time de kosten van gas licht berekenen. Daarop tref jij onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Achlum [Update mei 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het zijn dan ook – verreweg – de meest vitale aansluitingen in jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet aan de hand van één verzamel contract. Water neem je af bij de betreffende leverancier werkzaam rondom Franekeradeel (denk hierbij aan Brabant Water). Gas en licht afsluiten in Achlum kan gelukkig wel bij één leverancier. Door middel van onze tool ontdek je de meest aantrekkelijke. Maar hoe kan ik dat doen? Ga aan de slag met het advies van onze experts (of lees verder over stroom en gas van Endinet Groep).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Maak een inschatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Kies de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen uit EU, co2 gecompenseerd, wind, groen, groen uit NL).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Bepaal de goedkoopste energieleverancier.
  7. Bestel het pakket online, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en is niet gebonden aan adres. Overstappen is altijd mogelijk. Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Achlum.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektriciteit registreer je bij Mijn Aansluiting. Bijwijlen is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor elektriciteit is toereikend bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Weet je alles al van NLE, Greenchoice, Essent, Pure Energie, Vattenfall of Powerpeers, Qurrent, Oxxio, Budget Energie, ENGIE? Onderstaand bekijk je de huidige scherpe energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning verbruikt gas en elektriciteit. De kosten voor energie fluctueren aanmerkelijk per huishouden. De maandelijkse energienota ligt in de range tussen de €85 tot €190. Vlug de gas licht kosten berekenen? Dat doe je met onze gaslicht-vergelijker. Vul jouw actuele verbruik in, en bekijk de kosten van gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Achlum vegelijken. In de tabel bekijk je de doorsnee energiekosten voor veel voorkomende woningtypes en gezinssamenstellingen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw rekening van de energieleverancier, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Achlum. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? In de tabel achterhaal jij het verwachte energieverbruik in de regio Franekeradeel.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99,25 €121 €132,25 €141,75
Tussenwoning €108,25 €141 €153,75 €164
Hoekwoning €129,75 €152,25 €169 €176,75
2 onder 1 kap €146,75 €167,75 €182 €193,25
Vrijstaand €178,5 €199,5 €213,5 €223
Gemiddeld €121,5 €147,25 €158,25 €171

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. In de meeste gevallen komt dit door de netbeheerder (bijv. Coteq Netbeheer). Dit is vaak toe te wijzen aan onderhoudswerkzaamheden. Normaal is zo’n elektriciteitsstoring binnen enkele uren gefixt. Wanneer je zonder stroom zit is de impact direct groot. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Achlum? Of je nu stroom afneemt bij Engie of Innova Energie: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energienota minimaliseren is mogelijk op verschillende wijzes. Op deze pagina tref je aanwijzingen die je direct kan toepassen.

 1. Minder energie gebruiken
  Direct besparen? Minder energie verbruiken resulteert direct in minder lasten. Mogelijkheden zijn “wassen op 30 graden ” en “De verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.” Of bestel de HR-ketel van AWB, Intergas, Vaillant, Nefit of Atag.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie is interessant! Selecteer een 1 jaar abonnement met een hoge welkomstkorting. Je regelt dat gemakkelijk op basis van onze tools.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen is gewoon duur. Op het ogenblik kun jij gebruik maken van aantrekkelijke verantwoorde energiebronnen die goedkoop verwarmen. O.a. infraroodpanelen, warmtenet, zonneboiler, biomassaketel, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra past bij mij?

Op dit moment heb je de keuze uit veel leveranciers die gas en stroom leveren. Welke leverancier past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Zoeken jullie een goede klantenservice, groene stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Rhee vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer dan probleemloos de meest voordelig energieleverancier van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul de gevraagde data in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je detecteert à la minute de goedkoopste leverancier van gas en stroom (actief in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Is het voor jou prioriteit dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Sorteer dan uiteraard het filter “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar stroom en gascontracten met 0groene stroom uit EU, windenergie, zonne-energie, groene stroom uit NL.

Uitstekende beoordeling

Steeds meer huizenbezitters eisen een uitstekende klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een adequate klantenservice, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Hiervoor raadpleeg je de totale beoordeling en nieuwe recensies van andere consumenten voor energiebedrijven Achlum.

Overstappen

Elk energiebedrijf wil graag extra afnemers. Overstappen van energie kan niet altijd door de geldende opzegtermijn. Inspecteer dus de einddatum van je contract. Vervolgens kan je pas het energiecontract oversluiten. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij additionele informatie met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Achlum gaat probleemloos online. Men kan kiezen uit unieke zakelijke abonnementen. De prijzen kun je vinden zowel in als uit de BTW. Een ondernemer mag het BTW bedrag terugvragen. Dit wordt ook gedaan bij de aanschaf van producten als zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruikers zijn vaak scherper dan wat normale huishoudens betalen. Kortingen kunnen toenemen als je meer dan gemiddeld gas en elektriciteit consumeert. Het grote voordeel voor ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afsluiten. Een stukje van je privégebruik mag jij als zakelijke kosten opvoeren. Nu ook online: gas en stroom in Jisp afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Opvallend veel bedrijven zijn geïnteresseerd in zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Achlum? Doe dit door geld te steken in “groene” producten zoals bijv. biomassaketels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal ook de industrie het gasverbruik moeten terugdringen. Oftewel: zowel thuis gasvrij wonen als fabrieken en kantoren. Hierdoor draag jij met jouw business bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Achlum vergelijken Moeiteloos een stroom en gas abonnement afsluiten en aanvragen