Gas en licht vergelijken Wirdum Direct leveranciers vergelijken en bespaar €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Met name het gasverbruik heeft veel invloed op de energiekosten. Om die reden is het slim om te achterhalen welke energieaanbieder voor jou het voordeligst is. Nu gas en licht leveranciers in Wirdum vergelijken? Voer je adres plus verbruiksgegevens in. D.m.v. onze tool kan je meteen de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend zie je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Wirdum [Update maart 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – zonder twijfel – de meest cruciale aansluitingen in een huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen aan de hand van een alles-in-één pakket. Water neem je af bij een specifieke waterleverancier uit de omgeving Leeuwarden (dat kan zijn WML). Gas en licht afsluiten in Wirdum is gewoon mogelijk bij één maatschappij. Geholpen door de energievergelijker achterhaal je de voordeligste. Maar op welke manier kan dat? Ga aan de slag met het 7-stappen model (of bezoek ervaringen E.ON).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Maak een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Bepaal een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Klik op het type energieopwekking (zon, groen, wind, co2 gecompenseerd, groen uit EU).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor maart 2024.
  6. Kies de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Bestel het pakket online, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze is gebonden aan de persoon, en is niet gebonden aan adres. Liever wel wisselen van pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Wirdum.

Nieuwbouw? Gas, water en elektra aanvragen gaat via Mijn Aansluiting. Zo nu en dan verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een pakket voor elektriciteit volstaat in het geval van een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten maart 2024

Wil jij graag bij NLE, Vattenfall, Essent, Pure Energie, Eneco of Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie? Onderstaand zie je een aantal populaire stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin nuttigt gas en elektriciteit. De energiekosten wisselen enorm per woning. Het doorsnee maandelijkse voorschot ligt in de range tussen de €95 tot €215. À la minute de gas licht kosten berekenen? Doe dit met behulp van de tariefvergelijker. Geef jouw energieverbruik door, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Benieuwd naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Wirdum vegelijken. Hieronder tref je de doorsnee energiekosten voor veel voorkomende type huizen en gezinssamenstellingen. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw energienota, check de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Wirdum. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Via de volgende tabel bekijk je een inschatting van het energieverbruik in de regio Leeuwarden.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99 €123,25 €133 €143,25
Tussenwoning €108,25 €141 €152,75 €164,25
Hoekwoning €130,5 €152,5 €167,25 €177,25
2 onder 1 kap €145,75 €168,25 €183,75 €193,75
Bungalow €178,5 €200,25 €213,5 €223,5
Standaard €122,75 €144,75 €159,75 €168,25

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Meestal is de boosdoener de netbeheerder (o.a. Endinet Groep). De oorzaak is vaak te vinden in geplande onderbrekingen. Gewoonlijk zijn stroomproblemen binnen een paar minuten beëindigd. In het geval je geen stroom kunt gebruiken schieten mensen gauw in de stress. Een storing bij de netbeheerder in Wirdum? Of je nu stroom afneemt bij Energieflex en Vandebron: alle huishoudens vallen hieronder.

Bespaartips voor gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De maandelijkse energierekening beperken kan op verschillende manieren. Bijgaand bekijk je suggesties die je direct kan toepassen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Nu starten? Jouw energieconsumptie reduceren is het meest voor de hand liggend. O.a. “nemen van ledverlichting ” en “Sloffen dragen in huis.” Of bestel de HR-ketel van Vaillant, AWB, Intergas, Nefit of Remeha.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie loont! Ga voor een kort abonnement (1 jaar) met een hoge welkomstkorting. Je regelt dat vandaag nog met onze vergelijkingen.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Centrale verwarming is niet goedkoop. Op het ogenblik kun jij gebruik maken van verschillende groene systemen die veel minder stroom gebruiken. Onder andere warmtepomp, pelletkachel, biomassaketel, zonnepanelen, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra moet ik kiezen?

In Holland kan jij kiezen uit veel bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke aanbieder is voor jou geschikt? Dit heeft te maken met waar jij waarde aan hecht. Geef je de voorkeur aan vriendelijke klantenservice, groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Lees nu verder over energiepakket Ootmarsum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies in dat geval gemakkelijk de gunstigste energieleverancier van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul de gevraagde data in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Je ziet simpelweg de goedkoopste leverancier van gas en stroom (werkzaam in Friesland) voor jullie verbruikt.

Duurzaam gas en groene stroom

Wil jij vooral dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Neem dan natuurlijk de “duurzame energie” optie. Of zoek specifiek naar stroom en gascontracten op basis van onder andere windenergie, zonne-energie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas.

Beste waardering

Meer en meer mensen hopen op een professionele klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, deskundige specialisten, en betrouwbare informatie is wenselijk. Daarvoor check je het klantcijfer en recentelijke meningen van afnemers voor energiebedrijven Wirdum.

Overstappen

Elke leverancier is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een nieuw contract kan niet altijd door de geldende opzegtermijn. Controleer hierom jouw huidige energiecontract. Pas in de volgende stap ga je het energiecontract oversluiten. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additionele details inzake zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Wirdum kan onmiddellijk in een online omgeving. Je kunt kiezen uit speciale zakelijke abonnementen. De energiekosten worden weergegeven met en zonder BTW. Bedrijven kunnen de BTW aftrekken. Dit is ook gebruikelijk als men een aankoop doet van bijvoorbeeld zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruikers zijn soms lager vergeleken met de reguliere prijzen. Kortingen kunnen sterk oplopen zodra je meer gas en elektriciteit inkoopt. Een pluspunt voor ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afnemen. Het onderdeel van je privégebruik kan men opvoeren als bedrijfskosten. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Hellendoorn afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal bedrijven gaan voor windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Wirdum is ook mogelijk door een belang te nemen in milieuvriendelijke energiebronnen zoals o.a. biomassaketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Over een aantal jaren zal ook de industrie de gaskraan dicht moeten draaien. Conclusie: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook op zakelijke locaties. Hierdoor draag jij met jouw business bij aan minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Wirdum vergelijken Snel online een gas en elektra abonnement aanvragen en afsluiten