Gas en licht vergelijken Wergea Nu energiebedrijven vergelijken en bespaar €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht resulteert in de maandelijkse energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. Bovenal het gas drukt zwaar op de energiekosten. Daarom is het slim om te bekijken welke energieleverancier de laagste prijzen hanteert. Direct gas en licht leveranciers in Wergea vergelijken? Voer je adres & energieverbruik in. Via de vergelijker kun je moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Daarna vind jij à la minute de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Wergea [Update maart 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – overduidelijk – de meest cruciale aansluitingen in een woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen via een totaal abonnement. Water krijg je van het waterbedrijf in de regio Leeuwarden (dat kan zijn Waternet). Gas en licht afsluiten in Wergea is gewoon mogelijk bij één aanbieder. Met behulp van deze website achterhaal je het meest betaalbare contract. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Volg het 7-stappen model (of bezoek besparen bij Westland Infra).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Bereken je energieconsumptie.
  3. Bepaal een kort- of lange termijn contract.
  4. Kies het soort stroom (groen uit NL, grijs, groen, co2 gecompenseerd, zon).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor maart 2024.
  6. Selecteer de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Bestel het pakket online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op basis van een adres. Overstappen is altijd mogelijk. Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Wergea.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektriciteit en water aanvragen gaat via de website mijnaansluiting.nl. Mogelijk doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een elektriciteitspakket is zat bij zo’n warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten maart 2024

Wil jij graag bij Pure Energie, NLE, Essent, Vattenfall, Greenchoice of ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent, Powerpeers? In de volgende lijst tref je diverse top pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens maakt gebruik van gas en elektriciteit. Deze kosten schommelen behoorlijk per woning. De maandelijkse energienota varieert tussen €115 tot €240. Meteen jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit met behulp van de contract vergelijker. Geef jouw energieverbruik door, en check de kosten voor elektra en gas. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Wergea vegelijken. Hieronder bekijk je de modale prijzen voor populaire type huizen en huishoudens. Scoor ik hoog of laag? Neem jouw rekening van de energieaanbieder, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Wergea. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In de tabel detecteer je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Leeuwarden.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €98,25 €122,5 €131,75 €141
Tussenwoning €107,75 €141 €155 €163,25
Hoekwoning €129,5 €150,75 €168 €178,25
2 onder 1 kap €144,25 €169 €182,25 €194,5
Bungalow €178,5 €198,25 €214 €224,25
Doorsnee €121,75 €145,75 €160,75 €170,5

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Dikwijls is de boosdoener de netbeheerder (als. RENDO Netwerken). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoud en reconstructie. Normaal zijn stroomproblemen in enkele ogenblikken beëindigd. Als de stroom uitvalt is de impact direct groot. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Wergea? Dit is niet afhankelijk van Budget Energie of Vrijopnaam: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energierekening beperken kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder bekijk je tips & tricks die je direct kan toepassen.

 1. Minder energie gebruiken
  Gelijk profiteren? Minder stroom consumeren is het meest voor de hand liggend. Mogelijkheden zijn “alleen wassen met volle wasmachine ” en “Laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.” Of bestel de HR-ketel van Vaillant, Remeha, Atag, Nefit of Intergas.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie kan snel uit! Selecteer een 1 jaar abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Jij regelt dit direct via onze vergelijkingen.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming is gewoon duur. Heden ten dage vind je interessante milieuvriendelijke oplossingen die op lage kosten draaien. Bijv. warmtepomp, biomassaketel, zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra past bij mij?

Op dit moment vind je veel aanbieders van gas en elektra. Welke stroomleverancier is voor jou geschikt? Dit wordt bepaald door jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan een goede klantenservice, groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Noordscheschut vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Kies in dat geval vlug de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul de gevraagde data in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Je vindt onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom (die levert in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groenste gas en elektriciteit

Hecht jij waarde aan het feit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Selecteer hiervoor het filter “duurzame energie”. Of wil jij energiepakketten op basis van bronnen zoals CO2 gecompenseerd gas, windenergie, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL.

Hoogste beoordeling

Een deel van de huizenbezitters hopen op een professionele klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, medewerkers met kennis, en geen kleine lettertjes is noodzakelijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen raadpleeg je de totale beoordeling en betrouwbare beoordelingen van huidige contractanten voor energiebedrijven Wergea.

Overstappen

Elke aanbieder wil graag extra afnemers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat je aan een contract vastzit. Check hierom de einddatum van je contract. Pas in de volgende stap ga je het energiecontract oversluiten. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additieve details m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Wergea kan eenvoudig door het internet. Je vindt veel abonnementen voor de zakelijke markt. De energiekosten vind je uiteengezet inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag de BTW aftrekken. Doorgaans kan dat ook wanneer men investeert in bijv. zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor bedrijven zijn regelmatig voordeliger dan de particuliere tarieven. De bonus kan flink oplopen op het moment dat je een heleboel gas en elektriciteit gebruikt. Een pluspunt aangaande ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting inkopen. Het aandeel van eigen privégebruik kan men opvoeren als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Haarlemmerliede afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Steeds meer zakelijke gebruikers investeren in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Wergea kan natuurlijk door geld te steken in groene oplossingen zoals bijvoorbeeld biomassaketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal ook de industrie de gaskraan dicht moeten draaien. Dus: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op kantoor. Hierdoor kan de zakelijke wereld iets doen aan de energierevolutie.

Energiepakketten Wergea vergelijken Makkelijk & snel een gas & stroom contract afsluiten en aanvragen