Gas en licht vergelijken Ureterp Nu energiemaatschappijen vergelijken en bespaar tot €165


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht resulteert in de maandelijkse energierekening. En energie is zeker niet goedkoop. Met name het gas waarmee je jouw huis verwarmt beïnvloedt de energienota. Hierdoor is het verstandig om te checken welke energieaanbieder het goedkoopste is. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Ureterp vergelijken? Vul postcode + huisnummer plus geschatte verbruik in. Middels deze website kan jij gemakkelijk de kosten van gas licht berekenen. Daarna achterhaal je binnen no-time de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Ureterp [Update juli 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – veruit – de allerbelangrijkste voorzieningen in een woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen op basis van één compleet abonnement. Het water sluit je af via de verantwoordelijke wateraanbieder actief in de buurt van Opsterland (bijv. Vitens). Gas en licht afsluiten in Ureterp doen de meesten bij één leverancier. D.m.v. onze tool achterhaal jij de goedkoopste. Maar op welke manier kan dat? Ga aan de slag met het 7-stappen model (of bezoek goedkope tarieven Stedin).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Bereken de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Kies de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (co2 gecompenseerd, wind, groen, groen uit EU, grijs).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor juli 2024.
  6. Klik op het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet gebonden aan het adres. Liever wel wisselen van pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Ureterp.

Nieuwbouw? Gas, elektra en water kan je aanvragen bij Mijn Aansluiting. Bijwijlen is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een contract voor elektriciteit kan volstaan wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten juli 2024

Wil jij graag bij NLE, Greenchoice, Essent, Vattenfall, Pure Energie of Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, ENGIE? Hieronder ontdek je actuele scherpe gas en stroom pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden maakt gebruik van gas en elektriciteit. Deze kosten wisselen flink per huis. De maandelijkse tarieven / nota schommelt tussen €75 en €185. Eenvoudig de gas licht kosten berekenen? Doe dit met behulp van onze vergelijker / tools. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Weetgraag naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Ureterp vegelijken. In het schema hieronder ontdek je geschatte tarieven voor enkele woningtypes en type gezinnen. Scoor ik hoog of laag? Check jouw energienota, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Ureterp. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Onderstaand achterhaal jij een inschatting van het energieverbruik in de regio Opsterland.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €98,75 €121,25 €130,5 €140,5
Tussenwoning €108,25 €140 €154,25 €163
Hoekwoning €130 €149,75 €169,25 €177,5
2 onder 1 kap €144,5 €167,25 €181,75 €194,5
Landhuis €178,75 €198,75 €214 €223,25
Doorsnee €122 €146,5 €159 €169,75

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Gewoonlijk heeft dit te maken met de netbeheerder (o.a. Liander). Vaak wordt dit veroorzaakt door netuitbreidingen. Gebruikelijk is zo’n storing in enkele ogenblikken weggewerkt. Als je geen stroom hebt schieten mensen gauw in de stress. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Ureterp? Het maakt niet uit of je zit bij Anode Energie en Pure Energie: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bezuinigen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energierekening beperken is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder vind jij 3 adviezen waarmee jij aan de slag kan.

 1. Gebruik energie verlagen
  Vandaag nog aan de slag? Jouw energieconsumptie reduceren is het eerste wat je kunt doen. Bijv. “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent ” en “Geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.” Of neem een HR-ketel van Remeha, AWB, Atag, Nefit of Intergas.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie kan snel uit! Neem een 1 jaar abonnement met een hoge welkomstkorting. Dat vind jij moeiteloos aan de hand van ons zoekscript.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen kost veel (duur) gas. Op dit moment kun jij gebruik maken van veel “groene” installaties die goedkoper in gebruik zijn. Zoals warmtenet, zonneboiler, zonnepanelen, infraroodpanelen, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier moet ik kiezen?

Op dit moment vind je veel bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welk energiebedrijf is voor jou geschikt? Dat is sterk afhankelijk van wat jullie precies zoeken. Geef je de voorkeur aan uitstekende service, schone stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Ook interessant: energiepakket Mheer vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Wil jij vooral een goedkoop contract? Kies in dat geval zonder problemen de gunstigste aanbieder van stroom en gas. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul de vergelijker volledig in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij ontdekt vlug de goedkoopste maatschappij (actief in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Duurzaam gas en groene stroom

Kijk jij vooral of energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Neem dan natuurlijk de “duurzame energie” optie. Tevens kun je uitkijken naar gas licht contracten op basis van bronnen zoals groene stroom uit NL, windenergie, zonne-energie, groene stroom uit EU.

Uitstekende ratings

Enkele contractanten kiezen voor goede klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, vakbekwame experts, en duidelijke omschrijvingen wil iedereen. Om daarvan een goed beeld te krijgen kan je kijken naar het cijfer en nieuwe recensies van andere consumenten voor energiebedrijven Ureterp.

Overstappen

Elke aanbieder van energie zoekt niet consumenten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is doorgaan niet voor iedereen geschikt door de geldende opzegtermijn. Bekijk dus de einddatum van je contract. Ga pas daarna jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additieve advies omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Ureterp gaat snel door het internet. Daarvoor zijn pakketten voor de zakelijke markt. De prijzen kun je vinden met en zonder BTW. Bedrijven kunnen het BTW bedrag terugvragen. Doorgaans kan dat ook wanneer men investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen. De energiekosten van zakelijke klanten zijn een stuk gunstiger vergeleken met de reguliere prijzen. De bonus kan hoger worden wanneer je extra veel gas en elektriciteit verbruikt. De meerwaarde bij ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting afsluiten. Het aandeel van eigen privégebruik kan men opvoeren als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Erlecom afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Meer en meer ondernemers zijn geïnteresseerd in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Ureterp gebeurt ook door te investeren in duurzame systemen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. In de nabije maanden zullen ook fabrieken afscheid nemen van het gas. Oftewel: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op zakelijke locaties. Zodoende neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Ureterp vergelijken Moeiteloos een stroom en gas abonnement afsluiten + aanvragen