Gas en licht vergelijken Tzum Snel energiebedrijven vergelijken en bespaar tot €150


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energiekosten. Dit kan een flinke kostenpost zijn. In het bijzonder het gasverbruik drukt zwaar op je energierekening. Hierom is het goed om na te gaan welke energieleverancier het goedkoopste is. Meteen gas en licht leveranciers in Tzum vergelijken? Voer je adres plus verwachte gas-licht verbruik in. Met behulp van de vergelijker kun jij direct de kosten van gas licht berekenen. Naderhand achterhaal jij eenvoudig de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Tzum [Update maart 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het zijn dan ook – met afstand – de meest elementaire voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen door middel van één compleet abonnement. Water wordt geregeld via het drinkwaterbedrijf in de regio Franekeradeel (denk hierbij aan Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Tzum kan gelukkig wel bij één partij. Op basis van de vergelijker bekijk je de meest aantrekkelijke. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Gebruik het bijgaande stappenplan (of bekijk goedkope tarieven Essent).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Maak een schatting van je energieconsumptie.
  3. Kies de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit NL, wind, grijs, groen, co2 gecompenseerd).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Calculeer het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet gebonden aan het adres. Overstappen is altijd mogelijk. De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Tzum.

Nieuwbouw? Gas, elektriciteit en water vraag je aan bij Mijnaansluiting.nl. Zo af en toe doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een stroompakket is gepast bij zo’n warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2024

Weet je alles al van Eneco, Greenchoice, Vattenfall, Essent, Pure Energie of Oxxio, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE? Hierna vind je onze veel afgesloten energiecontracten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon nuttigt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten schommelen aanmerkelijk per woning. De maandelijkse energienota bedraagt tussen de €105 tot €220. Meteen jouw gas licht kosten berekenen? Dit kan door gebruik te maken van de tariefvergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Meer weten over gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Tzum vegelijken. In onderstaand schema detecteer je de doorsnee tarieven voor verschillende woningtypes en aantal inwoners. Klopt dit met mijn lasten? Check jouw rekening van de energieaanbieder, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Tzum. Betaal ik veel voor gas en elektra? Onderstaand tref jij het verwachte energieverbruik in de regio Franekeradeel.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99,25 €123,25 €131,75 €142,75
Tussenwoning €108,25 €141,25 €153,75 €163,75
Hoekwoning €132,25 €152,5 €168,25 €178
2 onder 1 kap €146,25 €170,5 €184,25 €194,25
Vrijstaand €177 €200 €213,5 €224,25
Standaard €123,25 €144,25 €159,5 €170,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. In de meeste gevallen is de boosdoener de netbeheerder (zoals Cogas). Dit komt vaak door inspectie of onderhoud. Doorgaans zijn elektriciteitsstoringen heel erg snel beëindigd. Wanneer je zonder stroom zit is er al snel paniek. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Tzum? Of je nu klant bent bij Fenor en Qurrent: iedereen wordt erdoor getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De uitgaven aan energie omlaag bijstellen is te doen op diverse manieren. Hieronder bekijk jij aanwijzingen die je direct kan toepassen.

 1. Minder energie gebruiken
  Snel resultaat zien? Minder energie verbruiken is inherent aan een lagere nota. Voorbeelden zijn “gebruik niet de standby modus ” en “Een waterbesparende douchekop gebruiken.” Of plaats zo’n HR-ketel van Remeha, Nefit, Atag, Vaillant of AWB.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie kan snel uit! Selecteer een kort abonnement (1 jaar) met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Jij zoekt dat vlug aan de hand van onze adviestool.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water en een warm huis is een kostbaar proces. Op het ogenblik zijn er verschillende “groene” systemen waarbij je goedkoop uit bent. O.a. biomassaketel, zonnepanelen, warmtenet, warmtepomp, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is voor mij geschikt?

In Holland zijn er verschillende aanbieders van gas en elektra. Welke leverancier is voor jou geschikt? Dit wordt bepaald door wat jij belangrijk vindt. Zoeken jullie vriendelijke klantenservice, schone stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Mensen zochten ook naar: energiepakket Meerkerk vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer dan zonder problemen de meest voordelig energiemaatschappij van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Voer jouw gegevens in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je bekijkt zonder problemen de goedkoopste leverancier van gas en elektra (werkzaam in Friesland) voor jullie verbruikt.

Duurzaam gas en groene stroom

Hecht jij waarde aan het feit dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Markeer daarvoor het filter “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar pakketten voor elektra en gas op basis van bronnen zoals CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, zonne-energie, windenergie.

Beste waardering

Enkele huizenbezitters gaan voor hoogstaande klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, medewerkers met kennis, en duidelijke omschrijvingen is wenselijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen neem je als uitganspunt de totale beoordeling en actuele reviews van afnemers voor energiebedrijven Tzum.

Overstappen

Elke aanbieder van energie is blij met nieuwe klanten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan soms lastig worden door de aanwezige opzegtermijn. Inspecteer dus de datum dat je contract afloopt. Start pas hierna met een nieuw energie-abonnement bestellen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar meer voorlichting aangaande zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Tzum is probleemloos online. Je vindt veel B2B contracten. De energietarieven vind je uiteengezet in bruto en netto prijzen. Een ondernemer mag het BTW bedrag terugvragen. Dit is ook gebruikelijk bij de aanschaf van o.a. zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruikers zijn altijd lager dan die voor consumenten. De bonus kan flink oplopen op het moment dat je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit gebruikt. Groot voordeel aangaande ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting aanvragen. Een stukje van eigen privégebruik kun men dan aftrekken als kosten voor het bedrijf. Nu ook online: gas en stroom in Elsloo afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal zakelijke gebruikers willen investeren in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Tzum kan natuurlijk door te gaan voor “groene” oplossingen als zonneboilers, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. In de toekomst zullen ook bedrijven het gasverbruik moeten terugdringen. Kortom: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook de bedrijven. Op deze manier draag jij je steentje bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Tzum vergelijken A la minute een gas & elektra contract aanvragen + afsluiten