Gas en licht vergelijken Ternaard Nu energiemaatschappijen vergelijken en bespaar wel €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de energienota. En energie is zeker niet goedkoop. Overwegend het gas dat je verstookt kom je weer tegen in jouw energierekening. Daarom is het verstandig om te controleren welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. Ogenblikkelijk gas en licht leveranciers in Ternaard vergelijken? Geef je huisnummer, postcode & energieverbruik in. Middels deze website kun je moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Naderhand bekijk jij binnen no-time de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Ternaard [Update juni 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het gaat hier om – met afstand – de meest fundamentele voorzieningen in jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet door middel van 1 combinatie abonnement. Water neem je af bij het drinkwaterbedrijf actief in de buurt van Dongeradeel (denk hierbij aan Vitens). Gas en licht afsluiten in Ternaard is gewoon mogelijk bij één partij. Door gebruik te maken van deze website achterhaal je het meest betaalbare contract. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Volg het bijgaande stappenplan (of bekijk elektriciteit van Budget Energie).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Bereken de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bepaal de energie afkomst (groen, groen uit NL, wind, groen uit EU, co2 gecompenseerd).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Bepaal de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Sluit het pakket online af, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op de woning. Liever wel wisselen van pakket? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Ternaard.

Bouw je een nieuw huis? Gas, stroom en water aanvragen gaat via Mijnaansluiting.nl. Bijwijlen verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor stroom kan volstaan wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten juni 2024

Kies jij voor Vattenfall, Pure Energie, Essent, Greenchoice, NLE of Oxxio, Energiedirect.nl, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers? In de volgende lijst tref je actuele veel bestelde stroom en gas pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens verbruikt gas en elektriciteit. Deze kosten variëren enorm per huis. Gemiddelde maandafrekening varieert tussen €90 en €195. Onmiddellijk de gas licht kosten berekenen? Dat kan middels onze handige energievergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Ternaard vegelijken. Onderstaand tref jij de nominale kosten voor enkele soorten woningen en huishoudens. Hoe verhoudt mijn energierekening? Neem jouw energierekening, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Ternaard. Betaal ik veel voor gas en elektra? In het schema hieronder ontdek je het geschatte energieverbruik in de regio Dongeradeel.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99,25 €120,25 €132,5 €143
Tussenwoning €108 €141,25 €152,25 €164,75
Hoekwoning €132,25 €151 €169,5 €178
2 onder 1 kap €146,5 €169,25 €184 €193
Bungalow €178,75 €200,5 €215,5 €223
Gemiddeld €122,25 €145 €160,5 €169,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Gewoonlijk is de “schuldige” de netbeheerder (o.a. Liander). Dit komt vaak door werkzaamheden aan het netwerk. Normaal is een stroomprobleem in no-time opgelost. Op het moment dat er geen stroom is, schieten mensen gauw in de stress. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Ternaard? Of je nu stroom afneemt bij DELTA en Leon Zeewolde: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bezuinigen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De maandelijkse energielasten reduceren kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder zie je suggesties waarmee jij aan de slag kan.

 1. Energiegebruik reduceren
  Vandaag nog aan de slag? Minder elektriciteit verbruiken is het eerste wat je kunt doen. O.a. “gebruik niet de standby modus ” en “De warme kraan niet onnodig laten lopen.” Of neem een HR-ketel van Remeha, Atag, Vaillant, Intergas of Nefit.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is erg raadzaam! Kies voor een (kort) 1 jarig abonnement met hoge bonus voor nieuwe klanten. Je regelt dat vandaag nog door middel van onze adviseurs.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Centrale verwarming kost veel (duur) gas. Heden ten dage zijn er velerlei “groene” oplossingen waarbij je goedkoop uit bent. Denk aan pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen, zonnepanelen, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder moet ik kiezen?

In ons land werken diverse maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welk stroombedrijf moet ik kiezen? Dat ligt aan je wensen en behoeften. Wil jij graag een goede klantenservice, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of is een lage prijs het enige dat telt? Mensen zochten ook naar: energiepakket Molenend vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Kies in dat geval nu de betaalbaarste aanbieder van stroom en gas. Hoe vind ik die? Voer jouw gegevens in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je doorzoekt direct de goedkoopste leverancier van gas licht (actief in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Vind jij het belangrijk dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Markeer dan als bron “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar stroom en gascontracten op basis van bronnen zoals groene stroom uit NL, groene stroom uit EU, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Beste ratings

Sommige mensen eisen een uitstekende klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en betrouwbare informatie is onmisbaar. Daarvoor raadpleeg je het eindcijfer en recentelijke comments van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Ternaard.

Overstappen

Elke energieleverancier wil nieuwe gebruikers. Een andere abonnement nemen (overstappen) kan niet altijd door de aanwezige opzegtermijn. Bekijk om die reden de einddatum van je contract. Start pas hierna met het energie-oversluiten regelen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je aanvullende advies aangaande zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Ternaard kan zonder problemen online. Je kunt kiezen uit B2B contracten. De prijzen worden weergegeven in bruto en netto prijzen. Ondernemers kunnen namelijk de BTW aftrekken. Dit wordt ook gedaan bij het aankopen van bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor bedrijven zijn soms lager dan die voor consumenten. De korting kan groter worden als je een hoop gas en elektriciteit verbruikt. Het grote voordeel bij ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afnemen. Een gedeelte van je privégebruik kun jij dan aftrekken als kosten voor het bedrijf. Nu ook online: gas en stroom in Ederveen afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: ondernemers investeren in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Ternaard? Dat kan door te beleggen in groene installaties zoals bijv. pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal ook de zakelijke wereld de gaskraan dicht moeten draaien. Kortom: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook ondernemingen. Op deze manier kan de zakelijke wereld iets doen aan een beter milieu.

Energiepakketten Ternaard vergelijken Makkelijk & snel een elektra en gas abonnement aanvragen & afsluiten