Gas en licht vergelijken Sumar Vergelijk alle energiebedrijven en bespaar €210


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energiekosten. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Hoofdzakelijk het gas dat je verstookt kom je weer tegen in jouw energiekosten. Vandaar is het goed om te controleren welke energieaanbieder het goedkoopste is. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Sumar vergelijken? Vul jouw locatie & verbruik in. D.m.v. de vergelijker kan jij onmiddellijk de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens ontdek je à la minute de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Sumar [Update maart 2023]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – verreweg – de allerbelangrijkste voorzieningen in een woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen d.m.v. een alles-in-één pakket. Water neem je af bij een specifieke waterleverancier uit de omgeving Tytsjerksteradiel (denk hierbij aan Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Sumar doe je wel bij één organisatie. Via de vergelijker bekijk je de meest aantrekkelijke. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Gebruik de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over gas van DELTA).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Geef een schatting van jouw energieverbruik.
  3. Bepaal de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Klik op het type energieopwekking (groen uit EU, zon, co2 gecompenseerd, groen, wind).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor maart 2023.
  6. Selecteer de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze is gelinkt aan jou, en niet op de woning. Liever wel wisselen van pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Sumar.

Ga je nieuwbouwen? Gas, stroom en water regel je via Mijn Aansluiting. Zo af en toe kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor elektriciteit kan volstaan bij zo’n warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2023

Kies jij voor Vattenfall, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Essent of Oxxio, Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie? Hieronder tref je een aantal kwalitatieve gas en stroom pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin gebruikt gas en elektriciteit. De energiekosten variëren flink per woning. De kostenpost voor energie (maandelijks) ligt in de range tussen de €115 tot €175. Direct jouw gas licht kosten berekenen? Dat kan via onze vergelijker / tools. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Meer weten over gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Sumar vegelijken. In onderstaand schema tref je de gemiddelde gas-licht kosten voor diverse woningtypes en grootte van bewoners. Klopt dit met mijn lasten? Check jouw energienota, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Sumar. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Hieronder detecteer je een inschatting van het energieverbruik in de regio Tytsjerksteradiel.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €100 €121 €131 €142
Tussenwoning €108,5 €140 €153,5 €165,5
Hoekwoning €131,25 €151,75 €169,25 €178
2 onder 1 kap €144,75 €170,25 €182,75 €192
Villa €176,75 €199 €213 €222,75
Modaal €124,25 €146,5 €160,25 €168,75

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Meestal is de boosdoener de netbeheerder (als. Cogas). Dit komt vaak door geplande onderbrekingen. Doorgaans zijn elektriciteitsstoringen in no-time weggewerkt. Als je geen stroom hebt is er al snel paniek. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Sumar? Dit is niet afhankelijk van Clean Energy en Innova Energie: iedereen wordt erdoor getroffen.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energienota verminderen is mogelijk op verschillende wijzes. Op deze website achterhaal jij aanwijzingen om meteen te besparen op energie.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Gelijk profiteren? Minder stroom consumeren is eigenlijk het meest belangrijk. Bijv. “apparaten uitschakelen ” en “Goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.” Of bestel de HR-ketel van Remeha, Intergas, AWB, Nefit of Atag.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie loont! Selecteer een 1 jaar abonnement met een hoge welkomstkorting. Deze bekijk jij moeiteloos door middel van onze vergelijkingen.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen verstookt een hoop duur gas. Heden ten dage is er keuzen uit allerlei duurzame energiebronnen waarbij je goedkoop uit bent. O.a. warmtenet, zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier past bij mij?

In Nederland zijn er verschillende maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welk energiebedrijf past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar waar jij waarde aan hecht. Vind je zaken belangrijk als uitstekende service, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of is een lage prijs het enige dat telt? Lees nu verder over energiepakket Lithoijen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval nu de gunstigste maatschappij van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul je postcode en het verbruik in, en filter vervolgens op prijs. Je ontdekt zonder problemen de goedkoopste leverancier van gas en stroom (die levert in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en gas

Vind jij het belangrijk dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Neem dan uiteraard de optie “duurzame energie”. Of wil jij gas en elektra abonnementen op basis van 0zonne-energie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL.

Goede recensies

Een groeiend aantal consumenten gaan voor hoogstaande klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, deskundige specialisten, en duidelijke omschrijvingen is noodzakelijk. Daarvoor check je het eindcijfer en de laatste beoordelingen van klanten voor energiebedrijven Sumar.

Overstappen

Elke aanbieder van energie wil nieuwe gebruikers. Een andere abonnement nemen (overstappen) is doorgaan niet voor iedereen geschikt door de aanwezige opzegtermijn. Controleer daarom het einde van je contracttermijn. Ga pas daarna het oversluiten definitief maken. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additionele details m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Sumar gaat moeiteloos door het internet. Er zijn flink wat pakketten voor de zakelijke markt. De energiekosten kun je vinden in bruto en netto prijzen. ZZP’ers mogen de BTW zakelijk aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook bij de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor bedrijven zijn soms gunstiger dan het tarief voor de normale consument. De korting kan sterk oplopen in het geval je extra veel gas en elektriciteit afneemt. De meerwaarde betreffende ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting aanvragen. Het aandeel van het privégebruik kan je opvoeren als bedrijfskosten. Nu ook online: gas en stroom in Driebruggen afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Meer en meer ondernemingen zien heil in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Sumar gebeurt ook door te kiezen voor milieuvriendelijke installaties zoals o.a. infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal ook de zakelijke wereld de gaskraan dicht moeten draaien. Samengevat: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook fabrieken en kantoren. Op deze manier draagt iedereen bij aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Sumar vergelijken Probleemloos een gas & elektra abonnement aanvragen en afsluiten