Gas en licht vergelijken Steggerda Nu energieleveranciers vergelijken en bespaar €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Voornamelijk het gas dat jij gebruikt drukt zwaar op je energierekening. Hierom is het slim om te bekijken welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Vandaag nog gas en licht leveranciers in Steggerda vergelijken? Vul postcode + huisnummer en verwachte gas-licht verbruik in. Geholpen door deze website kan je als consument moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Steggerda [Update mei 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – met afstand – de meest vitale aansluitingen in jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet aan de hand van één verzamel contract. De wateraansluiting bestel je bij een specifieke waterleverancier uit de omgeving Weststellingwerf (voorbeelden zijn Waternet). Gas en licht afsluiten in Steggerda kan gemakkelijk bij één leverancier. Via de gaslicht-vergelijker achterhaal je het meest betaalbare contract. Hoe dat werkt? Gebruik de stappen hieronder (of check stroom van Oxxio).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Bereken je energieconsumptie.
  3. Bepaal het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit NL, zon, groen, co2 gecompenseerd, grijs).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Bereken het voordeligste energiebedrijf.
  7. Regel de aanvraag online, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze staat op naam, en niet op jouw huis. Wil je toch een ander pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Steggerda.

Betreft het nieuwbouw? Gas, elektra en water kan je aanvragen bij de website mijnaansluiting.nl. Bijwijlen kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor stroom is passend in het geval van een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten mei 2024

Weet je alles al van NLE, Vattenfall, Greenchoice, Eneco, Pure Energie of ENGIE, Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio? Onderstaand achterhaal jij een aantal veel gekozen pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden gebruikt gas en elektriciteit. Deze kosten fluctueren nogal per huishouden. De maandelijkse energielasten ligt tussen de €90 en €200. Ogenblikkelijk jullie gas licht kosten berekenen? Dat doe je via onze vergelijker / tools. Voer jouw geschatte verbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Benieuwd naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Steggerda vegelijken. Onderstaand achterhaal je de modale prijzen voor populaire soorten huizen en type gezinnen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw energienota, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Steggerda. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In onderstaand schema achterhaal je het geschatte energieverbruik in de regio Weststellingwerf.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,5 €121 €131,75 €142,75
Tussenwoning €108 €140,75 €154,75 €164,25
Hoekwoning €132,5 €150,75 €168 €179
2 onder 1 kap €147,25 €167,25 €183,25 €194,25
Landhuis €179,25 €198,25 €213,75 €223,75
Modaal €123,5 €145,75 €159,25 €169,25

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Normaliter is de “schuldige” de netbeheerder (bijvoorbeeld Cogas). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoud aan de netwerken. In de regel zijn stroomproblemen in enkele ogenblikken gefixt. Op het moment dat er geen stroom is, kun je nog maar weinig kanten op. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Steggerda? Of je nu klant bent bij Anode Energie en/of Pure Energie: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Besparen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energielasten beperken is te doen op diverse manieren. Hierna ontdek je 3 adviezen die je direct kan toepassen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Gelijk profiteren? Minder energie verbruiken is het meest voor de hand liggend. O.a. “beperkt elektrisch bijverwarmen ” en “Bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.” Of neem een HR-ketel van Intergas, AWB, Remeha, Vaillant of Atag.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Selecteer een 1 jarig contract met een hoge welkomstkorting. Jij regelt dit onmiddellijk aan de hand van onze zoekmachine.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming kost veel (duur) gas. Heden ten dage kan je profiteren van meerdere duurzame installaties waarbij je goedkoop uit bent. Bijv. infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachel, warmtepomp, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

In ons land zijn er verschillende aanbieders van gas en elektra. Welke leverancier is voor jou geschikt? Dit heeft te maken met wat jullie precies zoeken. Hecht jij waarde aan betrouwbare medewerkers, groene stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Liempde vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Kijk jij alleen naar de prijs? Kies dan probleemloos de betaalbaarste maatschappij van stroom en gas. Hoe vind ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Je bekijkt vandaag nog de goedkoopste aanbieder (werkzaam in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene stroom en gas

Wil jij vooral dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Sorteer dan zeker het filter “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas licht contracten op basis van onder andere CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, windenergie, groene stroom uit NL.

Hoogste waardering

Een deel van de huizenbezitters eisen een uitstekende klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, deskundige specialisten, en betrouwbare informatie is onmisbaar. Hiervoor kijk je naar het klantcijfer en recentelijke recensies van afnemers voor energiebedrijven Steggerda.

Overstappen

Elke energieleverancier zoekt niet consumenten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is niet altijd mogelijk door de geldende opzegtermijn. Analyseer dus de voorwaarden in het contract. Start pas hierna met een nieuw energie-abonnement bestellen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additionele voorlichting omtrent zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Steggerda kan meteen via de pc. Er zijn flink wat B2B contracten. De prijzen zijn uitgesplitst met en zonder BTW. Ondernemers kunnen namelijk de betaalde BTW terugvorderen. Doorgaans kan dat ook als men een aankoop doet van bijv. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn vaak betaalbaarder dan wat normale huishoudens betalen. De korting kan sterk oplopen wanneer je een hoop gas en elektriciteit verbruikt. Een pluspunt betreffende ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting aanvragen. Een gedeelte van het privégebruik kun jij dan opvoeren als bedrijfskosten. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Doezum afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Steeds meer zakelijke gebruikers kiezen voor zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Steggerda is ook mogelijk door te investeren in verantwoorde installaties zoals zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de zakelijke wereld het gasverbruik moeten terugdringen. Conclusie: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als de bedrijven. Hierdoor kan de zakelijke wereld iets doen aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Steggerda vergelijken Makkelijk & snel een stroom & gas abonnement aanvragen + afsluiten